Menili ste na zmluve o byte svoje udaje po svadbe? Teda obaja s manzelom mame na obcianskych preukazoch adresu nasho bytu, ktory vlastnime. A na liste vlastnictva mame obaja ine adresy a ja mam na liste vlastnictva priezvisko za slobodna.
@zuzanaete Ale je to potrebne menit tie udaje na katastri?
Dá sa aj cez slovensko.sk Ja som to riešil, keďže som si dával priezvisko po manželke. To, ako ste kúpili byt pred svadbou už ostáva, jedine, že by ste to chceli riešiť zas dajakou zmluvou a návrhom na vklad, aby ste mali ten byt 1/1 ako BSM. My sme s manželkou kúpili dom (vtedy ešte so snúbenicou) a mali sme ho 1/2 a 1/2. Po svadbe to tak ostalo, akurát som si požiadal o zmenu kontaktných údajov na katastri. Vtedy sa to cez slovensko.sk ešte nedalo riešiť.
@thirstymonk My mame tiez 1/2 1/2 toto je uplne v poriadku. Len ma zaujima ci je potrebne menit udaje o mojom priezvisku a nasich adries.
Teoreticky nie je. Ale potom sa môže stať, že ti nejake pisomnosti budu chodiť z katastra na nespravne kontaktne udaje.
@thirstymonk Nic nam nikdy z katastra nepisali. Svadbu sme mali pred 7 rokmi. Len teraz mi napadlo, ze na liste vlastnictva mame ine udaje. A ci to je ok...
Je vhodné to zmeniť na katastri, lebo aj podľa údajov z katastra sa doručujú písomnosti v rôznych konaniach napríklad stavebných...
Toto stačí katastru oznámiť, majú na to asi aj tlačivo.
Budeš predavať byt, kupovať byt, dom, garaž, pozemok, les... tak potom budú písať 🙂
ahoj.ak nechces menit nic online, staci ist na kataster, vyplnit ziadost o zmenu/doplnenie udajov. na tom tlacive musis vyplnit aj udaje z LV, takze si tie udaje treba pamatat/mat so sebou. po svatbe som to tak urobila, menila som aj adresu aj priezvisko. neplatila som ziadien poplatok.
Dakujem vsetkym za odpovede. Tak pojdeme udaje zmenit.
Ja doplnim jednu vec,priprav si kopiu obcianskych,od nas toto chceli k ziadosti,museli sme narychlo zhanat,kde nam urobia
Zmeníš to bezplatne cez internet podľa návodu
https://navody.digital/zivotne-situacie/zmena-t...
Nemusíš nikam chodiť, dá sa to cez internet, alebo poštou. Zmena údajov na katastri je bezplatná. Nie je povinnosťou nahlásiť tam nové údaje, ako zmena adresy, alebo priezviska, ale vždy je lepšie to urobiť.
Na zmluve o kupe bytu uz nic nezmenis. Ale na katastri si mozes zmenit udaje. Treba riesit s katastrom.