Viete mi poradiť? Ako to robíte pri predaji a zasielaní poštou?

12barbora
22. okt 2019

Ahojte kočky, chcela by som Vám poprosiť o radu. Tie z Vás ktoré ste niečo predávali a zasielali poštou aký je postup? Dat si peniaze zaslat na ucet alebo dobierkou? a aká je cena dobierky? Dakujem za rady.

slapina
22. okt 2019

@12barbora za dobierku ako takú neplatíš nič, platíš výšku poštovného podľa váhy balíka a spôsobu odoslania, k cene balíka prirátaj tej babe či komu to posielaš aj cenu pošty priamo na pošte, ak si ju na to neupozornila tak to ide na tvoje náklady lebo to nemusí prebrať, prídeš na poštu so zabaleným balíkom a naj už vypísaným podacím lístkom okrem sumy lebo je to suma plus pošta to tam dopíšeš, povieš jej, že to chceš poslať ona to odváži prepíše nacení a potvrdí ti to, zaplatíš poštovné a je to, ja som si vždy nechala posielať na účet 🙂 ak išlo o vačší a drahší balík baba yplatili vopred a poštovné som účtovala tri eurá ak niečo menšie mohlo to ísť aj na dobierku 🙂 záleží či veríš alebo nie 🙂

tecko28
22. okt 2019

Dobierka je drahsia, staci pozriet cennik posty a je riziko, ze dotycna balik nepreberie ten sa vrati a ty zaplatis aj spatne postovne. Takze idealne prevod vopred na ucet

zabina27
22. okt 2019

podla vahy balika si vies pozriet postovne na stranke posty, vies presne dopredu, kolko to bude a vies to aj oznamit kupujucemu. presne si naklikas, ake sluzby potrebujes. dobierka je pre kupujuceho drahsie postovne a stale to nemusi prevziat a ty potom platis dalsie postovne za to, ze ti balik vratia spat. pre teba je istejsia platba vopred na tvoj ucet, pre kupujuceho je to aj lacnejsie postovne, len kupujuci sa tiez moze bat o svoje vopred zaslane peniaze... je to o vasej dohode

12barbora
autor
22. okt 2019

dakujem Vám velmi pekne za objasnenie a váš čas 🙂

smejko25
22. okt 2019

Ja po skúsenostiach to robim tak že buď pošle poštovne dopredu na účet inak neposielam len tak na dobre slovo nadobierku 🙂 ak je človek seriozny nebude mu vadiť poslať peniažky za poštu dopredu 🙂 a podľa mňa je stale lepšie prísť o 2-3€ ako napr o 10€ pri posielani celej sumy 🙂 a takisto ak ja niečo kupujem a predávajuca neposiela na dobierku tak sama navrhnem že poštovne uhradim dopredu 🙂