Vie zastupujúci lekár zrušiť elektronickú PN?

mirai
11. júl 2022

Zdravím, mám taký problém. Som na covidovej PN a moja lekárka ma dovolenku celý týždeň. Cítim sa už dobre a viem rovit z domu, ale zastupujúca lekárka mi vraj nevie zrušiť PNku pokiaľ je v elektronickej forme. Požiadala som si o zrušenie PN k zajtrajšie u dnu, ale moja lekárka mi ju potvrdí asi až keď sa vráti z dovolenky (sestrička tiež nerobí) Nie som si ista, ci sa to dá potvrdiť aj k spätne mu dátumu. Zamestnávateľ potrebuje info od lekára. Ak to nevyjde, hrozí mi asi, že budem. Oficiálne na PN ešte týždeň, no reálne budem robiť z domu (lebo musím z vlastného presvedčenia dokončiť začaté veci) Prosím poraďte, ci mate s týmto skúsenosť?

lilly2303
11. júl 2022

@mirai nemám skúsenosti, ale viem že 3 dni spätne ta vie na PN vypísať, ale či aj ukončiť tak toto neviem, ale ak áno tak max. do 3 dní si myslím ak vôbec.

e1i
11. júl 2022

@lilly2303 3 dni spatne vypisat na PN vie dr iba ak je predchadzajuca navsteva pohotovosti, uz nie len tak ze 3 dni spatne... mne dr ukoncovala spatne PN kvoli predcasnemu porodu ale to bola este papierova,nie e-PN

lilly2303
11. júl 2022

@e1i áno ale tu bolo logické a ani inak by to nešlo len spätne PN ukončiť nakoľko si porodila, čiže diagnóza tým pádom pôrodom zanikla, toto bol iný pripad. Ale ako to je pri chorobe, tak toto už neviem a teraz je to už iné s e-PN.

lilly2303
11. júl 2022

@mirai napadlo ma, však zavolaj do SP a opýtaj sa priamo tam. Oni ti budú vedieť poradiť čo a ako

hradnapani
11. júl 2022

zavolaj si alebo napis do socialnej poistovne, cez ten online formular - dostanes najspravnejsiu odpoved

mogaa
11. júl 2022

zastupujúci lekár nemusí vedieť zrušiť elektronickú PN -nie všetci lekári vystavujú elektronické PN a rovnako s tým nevedia pracovať.....je to ako keby si volakedy žiadala lekára o e-recept a ten ho ešte nevystavoval, lebo pracoval s klasickými receptami.....zatiaľ elektronické PN vystavuje len pár lekárov, ostatní robia s papierovými...

lilinka88
11. júl 2022

Kedy si mala dohodnutý termín ukončenia alebo kontroly? Zastupujúci ju asi ozaj nemusí vedieť ukončiť. Ale odporúčam ti zavolať na SP - oddelenie lekárskej posudkovej činnosti a informuj sa u nich ako postupovať

e1i
11. júl 2022

@lilly2303
@mirai akurát v TN vraveli ze ePN sa spätne rušiť nedaju

lilly2303
11. júl 2022

@e1i aj som si aj myslela len som si nebola istá.

iva33333
16. aug 2022

@mirai Dobry den.Dala sa zrusit ta elek.pn? Mam podobny problem.Dakujem