Zdravím, mám taký problém. Som na covidovej PN a moja lekárka ma dovolenku celý týždeň. Cítim sa už dobre a viem rovit z domu, ale zastupujúca lekárka mi vraj nevie zrušiť PNku pokiaľ je v elektronickej forme. Požiadala som si o zrušenie PN k zajtrajšie u dnu, ale moja lekárka mi ju potvrdí asi až keď sa vráti z dovolenky (sestrička tiež nerobí) Nie som si ista, ci sa to dá potvrdiť aj k spätne mu dátumu. Zamestnávateľ potrebuje info od lekára. Ak to nevyjde, hrozí mi asi, že budem. Oficiálne na PN ešte týždeň, no reálne budem robiť z domu (lebo musím z vlastného presvedčenia dokončiť začaté veci) Prosím poraďte, ci mate s týmto skúsenosť?
zavolaj si alebo napis do socialnej poistovne, cez ten online formular - dostanes najspravnejsiu odpoved
zastupujúci lekár nemusí vedieť zrušiť elektronickú PN -nie všetci lekári vystavujú elektronické PN a rovnako s tým nevedia pracovať.....je to ako keby si volakedy žiadala lekára o e-recept a ten ho ešte nevystavoval, lebo pracoval s klasickými receptami.....zatiaľ elektronické PN vystavuje len pár lekárov, ostatní robia s papierovými...
Kedy si mala dohodnutý termín ukončenia alebo kontroly? Zastupujúci ju asi ozaj nemusí vedieť ukončiť. Ale odporúčam ti zavolať na SP - oddelenie lekárskej posudkovej činnosti a informuj sa u nich ako postupovať
@mirai nemám skúsenosti, ale viem že 3 dni spätne ta vie na PN vypísať, ale či aj ukončiť tak toto neviem, ale ak áno tak max. do 3 dní si myslím ak vôbec.