Máte niekto skúsenosť ako riešiť. Keď na viacero pozemkov majú dvaja vlastníci a chceme to prepísať na jedného. Aký je tam postup prepisu a koľko to všetko stojí ?
@floki1994 to je viac pozemkov. Ide o rozdelenie. Musí to byť aj cez právničku? Alebo vymeranie pozemkov ?
@martinkamly ahá rozdelit...ak s tym obe strany suhlasia tak tam bude treba vymerat cez geodeta urcite...ak nesuhlasia tak to bude horsie a zjavne sudnou cestou
Ak ide o viac pozemkov, tak lepsie by bolo dohodnut sa, kto si ktory necha, lebo delenie je nie vzdy mozne. Stylom, ja ti prepustim polku tohto a ty mne polku tamtoho. Potom by stacilo spravit zamennu zmluvu a overit u notara.
@floki1994 ups, chcela som označiť autorku,
@martinkamly , možno by sa dalo tak a u nich
@martinkamly Ak nechcete deliť jednotlivé pozemky na menšie časti, ale chcete si to rozdeliť štýlom, že "túto parcelu ja, túto ty", tak geodeta nepotrebujete. Riešiť zámenou zmluvou u právnika.
Neviete niekto koľko by to stálo prepísať
@martinkamly tak treba ist za druhym vlastnikom ...preda vam to? Posunie vam to? Na zaklade toho treba urobit bud kupnopredajnu alebo iny typ zmluvy...na katastri potom zakupit kolok (obyvajny 66 eur alebo zrychleny 266eur ) a spolu so zmluvou to tam nechat a tam sa urobi prepis..zmluva musi byt samozrejme overena ..