Viac pozemkov vlastnia dvaja vlastníci a chceme ich prepísať na jedného

martinkamly
24. apr 2023

Máte niekto skúsenosť ako riešiť. Keď na viacero pozemkov majú dvaja vlastníci a chceme to prepísať na jedného. Aký je tam postup prepisu a koľko to všetko stojí ?

floki1994
24. apr 2023

@martinkamly tak treba ist za druhym vlastnikom ...preda vam to? Posunie vam to? Na zaklade toho treba urobit bud kupnopredajnu alebo iny typ zmluvy...na katastri potom zakupit kolok (obyvajny 66 eur alebo zrychleny 266eur ) a spolu so zmluvou to tam nechat a tam sa urobi prepis..zmluva musi byt samozrejme overena ..

martinkamly
autor
24. apr 2023

@floki1994 to je viac pozemkov. Ide o rozdelenie. Musí to byť aj cez právničku? Alebo vymeranie pozemkov ?

floki1994
24. apr 2023

@martinkamly ahá rozdelit...ak s tym obe strany suhlasia tak tam bude treba vymerat cez geodeta urcite...ak nesuhlasia tak to bude horsie a zjavne sudnou cestou

katica06
24. apr 2023

@floki1994 kamoška so sestrou takto zdedili viacero pozemkov v niektorých oblastiach, oni sa počas dedického dohodli, že určité pozemok zdedí jedna a niektoré druhá, nepoznám presne ich prípad ale mne sa marí že niektoré sa nedali rozdeliť sbôsobom pol na pol

floki1994
24. apr 2023

@katica06 samozrejme zavisi co to je za pozemok, nie kazdy sa delit da...ideal najst niekoho v okoli kto sa pozemkom venuje (mi mame jednu skvelu pani v okoli co nam vsetko riesila) a ten clovek bude vediet detailne vysvetlit 🙂

nelca84
24. apr 2023

Ak ide o viac pozemkov, tak lepsie by bolo dohodnut sa, kto si ktory necha, lebo delenie je nie vzdy mozne. Stylom, ja ti prepustim polku tohto a ty mne polku tamtoho. Potom by stacilo spravit zamennu zmluvu a overit u notara.

katica06
24. apr 2023

@floki1994 ups, chcela som označiť autorku,
@martinkamly , možno by sa dalo tak a u nich

h2
24. apr 2023

@martinkamly Ak nechcete deliť jednotlivé pozemky na menšie časti, ale chcete si to rozdeliť štýlom, že "túto parcelu ja, túto ty", tak geodeta nepotrebujete. Riešiť zámenou zmluvou u právnika.

martinkamly
autor
24. apr 2023

Neviete niekto koľko by to stálo prepísať