Dobrý deň, pred mesiacom a pól nám zomrel dedko. Žiaľ, babka dostala týždeň po pohrebe cievnu mozgovú príhodu takže vybavovanie "papierovačiek" ostalo na nás.
Naštudovala som si aké dokumenty sú k vdovskému dôchodku potrebné avšak nenašli sme dedkovu vojenskú knižku.
Keďže musí isť babka s nami na úrad osobne - bola by som rada ak by sme mali všetky potrebné dokumenty pred návštevou v poriadku aby nemusela cestu na úradu opakovať.
Prosím, aký je postup v takomto prípade? Vie si úrad dohľadať potrebné dokumenty? Vieme rok kedy bol dedko na vojne (máme prípadne k dokázaniu aj listovú korešpondenciu, ktorú si s babkou a rodičmi vtedy písal).
Alebo musíme si vojenskú knihu vyžiadať ( na vojne bol v ČR)?
Ďakujem
@katkaba1 ten úrad sa volá Sociálna poisťovňa....a ak babak nemá po dedkovi vojenskú knižku, ak budú vedieť tak si ju vyiadajú alebo sa mu jednoducho tie roky nebudú zarátavať do výpočtu...neviem či už dedko bol na dôchodku, pravdepodobne nie elbo by vojenskú knižku nebolo treba dokladať...treba ísť na SP , spísať žiadosť o vdovský dôchodok a zamestnanec SP už povie čo treba...
@katkaba1 ak uz poberal dochodok, vojensku knizku netreba, len sobasny list a umrtny list (pracujem v SP)
@roberta000 super, ďakujem veľmi pekne za info🙏
@katkaba1 ahoj, neviem ci sa niečo zmenilo, ale ja som toto riešila 2 roky dozadu, umrel mi otec a tiež mama nemohla nájsť vojenskú knižku! Tak sme sa na to informovali a bolo treba písať do archívu príslušného ministerstva, mala som vtedy aj adresu, kde písať, ale potom ju mama nakoniec nasla, tak som to neriešila!