V pondelok mi končí karanténa. Môžem ísť v utorok k rodičom?

20. feb 2021

Baby keď som bola 8.2 testovaná na covid pozitivne - odvtedy som bola 14 dni doma - karanténa mi konci v pondelok - môžem ísť v utorok k rodičom? Budem ešte infekčná? Samozrejme pojdem v pondelok na test, len či sa na to da spoliehať... príznaky ešte mám mierne, nemam chut a čuch, mám sopel, pokasliavam... nechcem ich ohroziť, ale potrebujem tam už zájsť, postarať sa o nich

pribinak
20. feb 2021

Ak by som bola na tvojim mieste určite by som k rodičom nešla, veď ty máš stále príznaky ochorenia

jdvorka
20. feb 2021

Ja som bola tiež 8.2. pozitívna a mám podobné príznaky ako ty - nádcha, kašeľ, sem tam bolesti hlavy. Ale mňa doktorka nechala ešte na PN, budem jej volať v stredu. Preto ma zaráža, že ťa vypísala do pondelka, keď ešte nie si zdravá... Ja by som na tvojom mieste s návštevou rodičov počkala, hlavne keď ešte pokašliavaš a máš sopeľ, predsa len sú to také veci, kedy si buď kašleš do rúška, prípadne si ho musíš zložiť, aby si si vyfúkala nos. A ten test je určite tiež dobrý nápad.

ivkazba
20. feb 2021

Bola si pozitívna, máš sopeľ a kašleš, ale chceš ísť k rodičom? To ani nepotrebuje odpoveď. Spoliehať sa môžeš na PCR test, určite nie antigén. Ale s kašľom a soplom sa k rodičom nechodí ani keby korona nebola.

e1i
20. feb 2021

Karanténa konci keď posledné 3 dni nemáš žiadne príznaky. Ak máš, pokračuješ v karantene a v utorok by som iste nikam nešla. Nielen k rodičom ale nikam

nikiki29
20. feb 2021

Ak budeš mať tieto príznaky určite nie. 3 dni bez príznakov je podmienka. Ja dnes ťahám už 17.deň 😕

mogaa
20. feb 2021

karanténa je minimálne 14dní alebo ak si 3dni bez príznakov, takže ak máš dnes stále príznaky, tak ano v utorok môžeš byť stále infekčná

hettinka
20. feb 2021

Karanténa ti konci 3 dni po vymiznuti príznakov. 14 dni je minimum, takze sk máš ešte nádchu, kasel, volaj lekárovi a konzultuj s ním. K rodičom by som asi ešte nesla.

sim_mi
20. feb 2021

Pokial kasles a mas sopel, tak ti karantena zial neskonci. K rodicom urcite nechod, neohrozuj ich.

janinah
20. feb 2021

Ja sa neprestávam čudovať...už neviem.ci chýbajú informácie.logicke myslenie.zdravy rozum alebo inteligencia?....dakuj Bohu že všetci žijete a k rodičom ani nepachni...ani nikam.stale si chorá...

hipuska
20. feb 2021

Akože dievčatá, ona tam sa zase nechystá kávu piť....píše, že sa treba postarať o rodičov. Dva týždne im možno nikto nepomohol. Išla by som na pcr test a podľa toho sa zariadila. Bežne sú príznaky aj dlhšie, infekcny už človek po 14 dňoch nebýva. Je to štatisticky dane. Ale tak objednaj sa na ten pcr

pribinak
20. feb 2021

@hipuska nákup dokáže nakúpiť on line, donášková sluzba funguje. Čiže aj hotové jedlo im dokáže objednať.
On line dokáže kúpiť aj lieky a zdravotnícky materiál.

Ak je to niečo čo horí, poprosím susedov, priateľov, rodinu.

Ona je očividne ešte chorá. Stojí jej to riziko zato?

hipuska
20. feb 2021

@pribinak áno dokáže. Niekto možno na to nemá peniaze, ....veď keď sa dá otestovať? Ja som nemala čuch 3 mesiace a kašeľ ešte mesiac. Mojím rodičom treba napr.drevo vždy nanosit, pec vyčistiť. Oprať. Takže nie všetky služby sa dajú zabezpečiť online a nie sú ani finančne najlacnejšie. Na začiatku korony sme sa s mojimi rodičmi separovali. Po mesiaci mi povedali, že radšej "zomrú" ako by nemali vidiet vnúčatá. Sú dospelí a dobrovoľne išli do toho rizika a ja som to rešpektovala.

mimi27712
20. feb 2021

Podľa mna nieje dobre sa dať znova test, test ti môže aj tri mesiace ukazovať pozitivitu, cize kľudne môžeš byt stále pozitívna (nie infekčná) a znova budes musieť byt v karanténe. Cize ideálne je ak sa úplne vyzdravies a až potom navštíviš rodičov

pribinak
20. feb 2021

@hipuska pozri ja chápem že všetko niečo stojí, ale ak ešte fakt nie je ok, tak radšej niečo priplatím a mam istotu že je všetko ok.
Málokto nemá žiadnu rodinu, priateľov, susedov, že by nevedel jej rodičom pomôcť
Ako fungovali tieto 2 týždne ?
Ja nehovorím aby tam nešla teraz pol roka, ale ešte by som pár dni na jej mieste pockala

klip0
20. feb 2021

Karantena konci ked tri dni nemas priznaky. Cize dnes by si uz nemala pokaslievat soplit atd. Ked ano, karantena sa predlzuje. Cize nemas ist nikam a teda ani k rodicom

klip0
20. feb 2021

A ja som pozitívna od 6.2 cize dnes 15ty den a mam volat lekarke az v pondelok, to bude 17ty deň. To nieje vobec automatika, ze 14 dni a hotovo

klip0
20. feb 2021

A jedna baba tu pisala ze u nich vo firme testuju z krvh ci je clovek este infekcny, tak mozbo by som sa poobzerala po takýchto testoch

matkahelka
20. feb 2021

cuch, chut a kasel moze trvat pokojne mesiac aj viac, to sa neberie ako priznak, ze si este infekcna. s tym soplom som si nie ista, ale ja by som s tym medzi ludi urcite nesla. zavolaj dr.a porad sa. moja kamoska kasle uz vyse mesiaca po covide a do prace normalne chodi. ale teda nie je to taky ten vyslovene drazdivy kasel, zakasle 4x denne. bola po karantene u dr.ta ju prezrela a zhodnotila, ze to uz nie je infekt.

matkahelka
20. feb 2021

@klip0 su firmy, ktore vyzaduju na navrat do prace PCR negativ po prekonani covidu. moja svagrina bola takto doma 6tyzdnov. bola bezpriznakova, ale stale pozitivna.

lienocka2808
20. feb 2021

ja som na tom asi presne ako ty. Priznaky od 5.2. a 8.2. pozitivny test. Aktualne nemam chut ani cuch, mam kasel. V pondelok mi konci karantena, mame som ale volala, ze este buduci tyzden ju urcite so synom pozriet neprideme ( pre istotu ) az na ten dalsi.

janinah
20. feb 2021

Inak teraz sa ukazuje,aké biedne sú medziľudské vzťahy.takým rodičom možno pomáha jedno z detí,ak ono nemôže tak koniec,rodičia idú hladom a špinou pokapať.Niet už ozajstných kamarátov,dáke vzdialenejšie príbuzenstvo sa ani nepozná,susedia sú pohádaní alebo sa ani poriadne nepoznajú.....

majamat
21. feb 2021

ako pisu, karantena ti konci, ked budes 3 dni bez priznakov. strata chuti a cuchu a kasel patria medzi priznaky,ktore mozu pretrvavat dlho, cize to by som do toho akutneho stadia neratala. no nadcha, to este je priznak, ktory by si nemala mat.

na druhej strane je clovek udajne infekcny 2 dni pred objavenim sa priznakov a 5dni po, cize dokopy 7dni a prave v tomto obdobi je najvacsia sanca pozitivneho antigen testu, PCR ukaze aj neskor. preto jedno obdobie znizili karantenu na 10dni.

a an test nechod, lebo ako som pisala, antigen ti ukazat uz nemusi a PCR ti pozitivitu moze ukazat aj o 3m,a le to este neznamena, zi si stale infekcna.

simkam2912
27. feb 2021

@mogaa prosím vás a karantena sa ráta od prvých príznakov ci od testu( ak isiel na test uz priznakovy)

simkam2912
27. feb 2021

@janinah presne takúto skúsenosť mám ja teraz počas korony

hettinka
27. feb 2021

@simkam2912 od testu

luccija
27. feb 2021

Po chorobe sa nechodí na test...máš to všetko v papieri napísané veď PCR Ti môže vyjsť pozitívny ešte mesiace.nesla by som nikam max pred dvere zaniesť nákup.Niekto je na PN aj mesiac to, že končí karanténa nič neznamena

mogaa
27. feb 2021

@simkam2912 od testu....minimálna doba je 14dní alebo ak budeš minimálne 3dni bez prínakov, ale minimálne tých 14dní.....takže ak budeš mať stále teploty alebo dýchavičnosť či silný kašel tak karanténna Pn môže byť aj 3týždne aj mesiac