V marci som ukončila pracovný pomer. Pošlú mi potvrdenie na daňové priznanie?

3. jan 2024

Dobrý deň, v roku 2023 v marci som ukončila pracovný pomer s práce my došiel zápočtový list ale nie som si istá či aj potvrdenia na daňové za rok 2023 stačí ak zavolám do firmy a pošlú ho ? A bola som vedená následne aj na úrade a mesiac som bola na brigáde ale mala som nízky zárobok musím mať aj s tej brigády potvrdenie ?

elenka.k
3. jan 2024

zvykne sa zasielať / do februára / ale či to urobí aj firma , v ktorej si pracovala - to neviem

bebebi
3. jan 2024

Idealne je poslat ziadost o vydanie potvrdenia o prijme postou doporucene, aby si mala dokaz. Ja som to v prvom zamestnani tiez riesila len telefonicky, riaditelka mi povedala, ze to uz v dany den rano poslala, no ani po 2 tyzdnoch mi nic neprislo, lebo vobec nic neodoslala.
A samozrejme, ze potvrdenie treba i z brigady.

slavkadi
4. jan 2024

Rovno si u toho bývalého zamestnávateľa poziadaj o ročné zúčtovanie, ak si teda nemusíš dať daňové priznanie sama.

autor
4. jan 2024

@bebebi písala som e- mail pošlú to poštou tento mesiac. A to som robila iba mesiac na dohodu počas toho ako som bola na úrade práce a papier o príjme som ani nevidela keďže zamestnávateľ to e- mailom poslal rovno na UPSVaR
@slavkadi no mám novú prácu tak budem sa tam pýtať či spravia a keď nie manžel je SZČO tak jemu robí nejaká pani daňové tak aj mne by urobila 🙂

bebebi
4. jan 2024

@autor ja som tiež tak brigádovala, keď som bola na UPSVaR, aj to len asi 2 týždne a musela som to dať do ročného zúčtovania. Kontaktuj tú firmu, kde si brigádovala, aby ti zaslali potvrdenie o príjme k ročnému zúčtovaniu - to je iné tlačivo ako to čo poslali na UPSVaR.