Dievčatá ahojte včera sme boli na matrike pre doklad o otcovstve nakoľko nie sme manželia... Pani tam chcela aj krstné meno dieťaťa aj chlapčenské aj dievčenské... Chcem sa opýtať dá sa to pripadne nejako zmeniť to meno? Ci je to už oficiálne a nedá sa s tým nič robiť
@kristina1_9 krstne mená pytali odo mna az v pôrodnici
@kristina1_9 od nás tiež pýtali obe mená a čo nám povedala mali by to byť už na 100%
Hmm, blbosť určite, aj koncovka -ova sa rieši až po narodení.
@kristina1_9 aj od nas obe krsne mena
Tak to je zvláštne, dáva zmysel jedine v prípade, že by rodný list nevybral otec dieťaťa, my sme s tým trochu zmatkovali, lebo sme riešili priezvisko bez koncovky, najskôr im na matrike chýbal môj podpis na formulári kvôli priezvisku, a keď som potom prišla na matriku zas ja bez partnera, tak im chýbal podpis partnera pod formulár s menom, to bol ten, ktorý som ja podpisoval v nemocnici. Ale určite sa to dá zmeniť, meno môžeš vždy zmeniť.
No a ešte mi napadá, skrátka ten papier v pôrodnici neukazat, dieťatko bude mať priezvisko po matke, ale keď pôjdete po rodný list, dostavite sa obaja na matriku a priezvisko "zmeníte" na otcove.
Alebo skúste inú matriku, že by vám vydali ten istý papier, mozno maju iný postup a nebudú pýtať mena, doteraz som sa s tým nikdy nestretla, že by to chceli, ved to je len papier, ktorý naozaj môžete napr aj stratiť a pod
Od nás ani raz nepýtali krstné mena. Aj vam ich napísali na ten papier co si dostala do pôrodnice?
Kazdy urad to ma inak. Niektori chcu aj krstne mena, ine nechcu. Aj s tym menom nie si stotoznena, tak v porodnici nedat papier a potom obaja na matriku kde muz uzna otcovstvo.
@sasanka605 áno je tam napísané že Rodicia sa zhodli na menách mužský :meno priezvisko, ženský :meno priezvisko....
@maris5 no mame vybraté meno pre pohlavie ktoré ževraj čakáme 😅 ale ak by to bolo naaaahodou opačne tak to vybraté nemáme to som len narýchlo povedala priateľove meno 😅
@kristina1_9 ako zas teraz to mas jednoduchsie na matrike ako ked sa mna pýtala pôrodná pri najväčších kontrakciach. To som si nevedela spomenúť.
@kristina1_9 neviem, či sa to dá zmeniť...ale skôr ide o to, že keď som bola na matrike vyhlásiť súhlasne vyhlásenie rodičov o otcovstva, tak mna sa pýtala iba na priezvisko...na meno vôbec a ani mi to nespomenula, že s menom musí súhlasiť aj otec dietata...pre mňa to malo veľký význam, pretože po narodení dietata mi otec nechcel podpísať na matrike to, že súhlasí, aby sa dieťa volalo...teda aby dieťa malo meno, takže som to musela riešiť súdnou cestou....fakt ma niekedy zarazaju kam tento svet speje...keď o takejto DÔLEŽITEJ informácií mi na matrike nikto nič nepovedal!!!!
@miiceencoovaa áno musí súhlasiť ja som tam bola s nim a keď sa pýtala na krstné meno tak som jej povedala a pýtala sa ho ci súhlasí...
@kristina1_9 to čo je za hlúposť,na matrike neudavas krstné mená,ale iba priezvisko a jeho formu..pre chlapca a pre dievča s koncovkou- ová alebo ako to bude v ženskom rode a riešila som to s oboma deťmi a teda nikdy sa krstné meno nepísalo