Startila som zdravotny preukaz Vseobecnej zdr. poistovne, cez net som si objednala novy, bude do 30dni. Povedali mi, ze nahradny nepotrebujem, ked mam Europsky zdr. preukaz, ze ho nemocnice a lekari musia rovnako akceptovat. Ake mate Vy skusenosti? Neboli s tym problemy? Alebo ak ste si vybavovali stratu na pobocke, dali Vam aj nahradny, hoci ste mali Europsky?
Ja som bola u lekara s Europskym - sice mali kecy ale vysetrili ma. Novy som dostala na pockanie na pobocke.
europsky preukaz je na jednej karticke so slovenkym. a novy preukaz je na pockanie v pobocke.
ja mám síce dôveru, ale s EU preukazom som nikdy nemala problém, prečo by aj mal byť, sme v EU, tak ten preukaz platí rovnako u nás ako v rakúsku.... ale stretla som sa aj s dr., ktorá mala k tomu výhrady, každopádne po mojom upozornení, že sme členským štátom EU a teda nevidím dôvod, prečo by ho nemala akceptovať, keďže bez nášho preukazu poistenca by mi ten EU určite nedali, sa s tým zmierila 😀
určite je to v pohode, ja som síce ten svoj nestratila a teda mám v peňaženka oba, ale vytahujem stále ten, ktorý mi príde prvý do ruky, či u lekára alebo v lekárni.
@veronique_1 Neviem ako vo všeobecke, ja mám dôveru, ale nikdy som nemala problém, keď som použila aj "len" európsky zdravotný preukaz.