Zdravím,podala som si źiadosť o ID,uznali mi 30% lekar mi povedal že je to veľmi málo na môj zdravotný stav,mňa však zaujíma aká je suma tých 30% kolko by som teda mala poberať?na socialnej poistovni mi povedať nevedela,ďakujem za odpovede
@kristika no asi tam pracovala "fundovana" pracovníčka preto ti dala info také aké ti dala ... bohužiaľ sú ľudia, ktorí svoju prácu neovládajú.
https://www.socpoist.sk/invalidny-dochodok/1288s
Ak ide o poistenca, ktorého
schopnosť vykonávať zárobkovú činnosť poklesla o viac ako 70 %, suma invalidného dôchodku sa určí ako
POMB x ODP x ADH
POMB = priemerný osobný mzdový bod
ODP = súčet obdobia dôchodkového poistenia získaného ku dňu vzniku nároku na invalidný dôchodok a pripočítaného obdobia
ADH = aktuálna dôchodková hodnota ku dňu vzniku nároku na výplatu dôchodku
schopnosť vykonávať zárobkovú činnosť poklesla o viac ako 40 %, ale najviac 70 %, suma invalidného dôchodku sa určí ako
(POMB x ODP x ADH) x percentuálna miera poklesu
musis splnat aj pocet odpracovanych rokov podla veku a plus ak nemas aspon 41 % nedostanes nic ... a suma sa odvija od tvojho prijmu (teda ako ti uz pisala zalka)
@kristika
Popri invalidnom mozes uz aj pracovat.....
@pieksamaki ano to viem
@kristika no to zalezi od toho aky si mala prijem ked si pracovala. Uz si nepmaatam kolko rokov spatne beru do uvahy. Ja mam 75% uznany a chodi mi v cistom 337e. Z tohto ale nevycitas absolutne nic. Iba to,ze po ine roky som mala brutalne nizky prijem co je aj pravda. A takto to teraz je 🙈🤷♀️