Územno - plánovacia informácia

22. feb 2024

Dobrý večer, neviete koho konkrétne by som mala kontaktovať, ak by som chcela získať vyjadrenie -uzemno planovaciu informáciu, či sa na danom pozemku môže stavať dom v budúcnosti. Som momentálne dlhodobo v zahraničí a chcem kúpiť pozemok v jednej dedine pri Bardejove. Viem, že tam ešte nie je úplne vysporiadana cesta, tak neviem, či by som dostala povolenie na stavbu domu. A nechcem kúpiť pozemok, z ktorého nebudem mať nič. Na obec sa nemôžem dovolať. Neviete koho konkrétne kontaktovať v Bardejove, aby som získala vyjadrenie UPI? Ďakujem

chrobak7
22. feb 2024

To treba písomne. Napísať žiadosť o vyjadrenie k investičnej činnosti, popíšeš, čo chceš - napr. stavať rodinný dom, jednopodlažný na parcele .... A priložíš kópiu pozemku z katastrálnej mapy, kde vyznačíš, kde by si chcela umiestniť dom.

Oni sa k tomu vyjadria, či je možná výstavba alebo nie. Telefonicky ti to nikto záväzne nepovie.

koniarova
22. feb 2024

Toto vyjadrenie ti dá obec. Často býva UPI aj na stránke obce. Nevieš sa dovolať na Obecný úrad? To sa mi nezdá. Ani na email neodpíšu?

tttbb
23. feb 2024

Poradim ti, ak sa co len trochu da, radsej kup hotovy dom. S pozemkami je viac starosti ako s hocicim inym. Na Slovensku tieto veci trvaju roky, niekedy aj desatroci kym sa nieco pohne a takmer vzdy ta caka vela neprijemnych prekvapeni. Teda neviem aky je Tvoj zamer, ale takto sa veci maju.