Ahojte, 14.2 bola spísana darovacia zmluva u notára a 15.2 bola poslaná na kataster žiadosť o vklad. Platili sme 66 eur za štandardnú dobu vkladu do 30 dní. Chcem sa spýtať, či by to bolo možné zmeniť na urychleny vklad, samozrejme za poplatok, aby to v nasledujúcom týždni prebehlo a boli zmenený vlastníci nehnutelnosti. Je to možné, alebo uz nie?
@zorkahorka zákonná lehota za poplatok 66 Eur je 30 dní, pokiaľ ju nedodržia máte nárok na vrátenie poplatku.
Žiadne tri mesiace pri vklade nie sú.
Urýchliť sa po podaní nedá.
@zorkahorka za 66e maju na to 30 dni, moze sa to predlzit v pripade, ze najdu nejaky nedostatok v papieroch, vtedy bude konanie zastavene a vyzvu vas na opravu
@patka06 neviem, tak mi povedala.ozvali sa po 2 mesiacoch,nasli chybu v zmluve a prerusili konanie
@matusontekkk urychlit sa to da jedine pri podani za poplatok 266€, po podani to uz nie je mozne. Za 66€ je lehota na spracovanie 30 dni, pracovnych. Ziadnych 60 ci 90. Ak sa najde v podani chyba, ktora sa da odstranit, kataster konanie prerusi a vyzve na doplnenie.
Zmenit na rychly sa to uz neda. Mali by to zapracovat do 30 dni, zial niekedy to byva i viac... Pokial nedodrzia lehotu, zaziadajte si pisomne o vratenie spravneho poplatku a tych 66 eur vam vratia. Ale tiez nie hned, u nas vklad trval 3 mesiace (vraj dali pravnici vypovede, covid, dovolenky, vysoke letne teploty, robili len do 11.00 a potom sli domov...) a vybavenie ziadosti o vratenie poplatku skoro 4 mesiace 😃
@zorkahorka Povedali ti hlúposť.
Aj prerušenie konania musí prebehnúť do 30 dní od podania návrhu na vklad, potom sa samozrejme lehota na povolenie vkladu predlžuje, pretože sa čaká na opravu zmluvy, návrhu alebo na dodatok..
@patka06 je to 30 pracovných, alebo kalendárnych dní? Tiež som to teraz riešila.
@natalka1919 30 kalendárnych dní
@patka06 a ak je darovacia zmluva spisana vo forme notárskej zápisnice, je ta doba tiež 30 dní, či kratšia? Niekde som sa dočítala, že v tomto prípade je to iba 20 dní. Je to tak, alebo nie?
@natalka1919 áno, ak je návrh na vklad podaný notárom, lehota je 20 kalendárnych dní
Presne toto iste som nedavno riesila... po mesiaci som tam volala,co je s tym a povedali mi, ze za 66 eur na to maju 3 mesiace!!!!! A urychlit sa to uz neda,to sa ma urobit na zaciatku podania 😒