Určenie otcovstva kvôli matrike?

danielle98
12. máj 2019

Ahojte maminky, máte niektorá skúsenosť s tým, že ste museli vybavovať na matrike žiadosť o určenie otcovstva? Keďže s priateľom nie sme zosobášení tak viem, žeby som to mala ísť vybaviť ale neviete, či musí byť prítomný aj partner alebo sa to nejako dá bez neho? Nakoľko on je zo západu, ja som z východu a pracuje tak nevie, že či bude môcť prísť niekedy v týždni, aby sme to spolu vybavili. Za každú radu ďakujem 😉

majinca
12. máj 2019

Ahoj, my sme to riešili a podpísať sme to museli obaja. Nemyslím si, že to vybavíš len sama...

beky1813
12. máj 2019

Musia ist obaja

veronikaszabova
12. máj 2019

@danielle98 ked nemoze on, musis ist za nim ty. Inak to nevybavis

danielle98
autor
12. máj 2019

@veronikaszabova Myslíš, že sa to bude dať aj uňho na matrike? Teda v jeho meste... 🙂 A pred pôrodom? Lebo to by bolo najlepšie 🙂

veronikaszabova
12. máj 2019

@danielle98 lepsie pred porodom a je jedno kde

shizuru
12. máj 2019

Teraz som to riesila. Musis ist ty aj otec dietata na matriku, s obcianskymi, rodnymi listami a povedat ze chcete uznanie otcovstva pred narodenim dietata pokial ste este len tehotna.

veronikaszabova
12. máj 2019

@shizuru rodne listy netreba. Stacia OP

whatever1
12. máj 2019

@danielle98 da sa to vybavit aj po porode ale boli by s tym zbytocne papierovacky a asi aj poplatky. Urcite by to bolo lepsie vybaviť pred porodom.

shizuru
12. máj 2019

@veronikaszabova mne kazali priniest aj rodne listy

evittam
12. máj 2019

@shizuru Aj nam.

evittam
12. máj 2019

@veronikaszabova Je to jedno ci pred alebo po.
@danielle98

evittam
12. máj 2019

@whatever1 Žiadne papierovacky navyse ani poplatky. To iste ako pred pôrodom. Akurát sa syn v pôrodnici volal po mne. Prisli sme na matriku, doniesli RL, OP, spisali rovnaké prehlásenie ako pred porodom (pri dcerke) a vydali nam uz rodny list syna s novym priezviskom. 😉

danielle98
autor
12. máj 2019

@evittam Dá sa to teda vybaviť na počkanie? 🙂 Že ti hneď vydajú, čo potrebuješ? 🙂

evittam
12. máj 2019

@danielle98 Samozrejme. Ved len vypisete a podpíšete jeden doklad.

danielle98
autor
12. máj 2019

@evittam Super, lebo priateľ sa obáva, žeby to nebolo nejak zložité to vybaviť 🙂

whatever1
12. máj 2019

@evittam Aha dik za upozornie, dobre vediet lebo kamoska tiez teraz aktualne toto riesi a vsetci okolo ju strasia ze ak nestihne do porodu tak budu poplatky a vela papierovaciek tak som to brala ako hotovu vec..