Ahojte, som evidovaná na urade prace, momentálne som už dlhšie na pn a prišiel mi domov papier o tom, že má chcú vyradiť, lebo som načas neposlala potvrdenie o pn. Dali mi možnost vyjadrit sa ( treba prísť osobne spísať zápisnicu ) no neviem, ako odôvodniť že som sa proste pozabudla. Má to na starosti referát správnych konaní a neviem, či je to tsm nejaké prísne ako na súde ze dôkazy nepustia a treba mat riadny dôvod ako obhajobu 😃Alebo je to ľudskejšie a jednoducho sa stačí nejak ospravedlniť, sľúbiť ze sa to nezopakuje a nevyradia ma?
Tak chod osobne spisat zapisnicu a doloz PN-ku a normalne sa slusne ospravedln, ze si zabudla... ziaden dlhy rozumny dovod nie je, proste ti to vypadlo. Ludia robia chyby, stava sa.
Ty si vôbec neposlala či neskôr?
@luccija poslala som o cca 11 dni neskôr. Mám veľmi nevrlu úradnícku pod ktorou som priradená, ta má o ničom neinformovala ale rovno to posunula ďalej na riešenie.
Vieš, aj tá nevrlá úradníčka má nad sebou nadriadených a ak by jej prišli na to, že si nerobí svoju prácu, tak by mala problém 😉 Si evidovaná, máš voči úradu nejaké povinnosti. Pritom by stačil jeden mail s odfotenou, oskenovanou pn-kou. A neboj sa, nebude žiadna inkvizícia 😇 povieš, že si zabudla a dodatočne si pn doložila. Držím palce.
Nevrlá úradníčka ťa o ničom neinformovala? Pri registrácii si podpísala osobne žiadosť o evidenciu na úrade? Asi áno. Takže podpisom si súhlasila aj s tým, že máš nejaké povinnosti. Nie je povinnosť úradníčky ťa o nich informovať. Je tvojou povinnosťou si svoje podmienky plniť. Takže teraz len slušne napíš, že v dôsledku choroby si zabudla a dúfaj, že ťa nevyradia. Beriem, že na mnohých úradoch sú neochotní pracovníci, ale toto absolútne nie je pochybenie úradníčky.
Prosím ťa nezvaľuj svoju lajdackosť na pracovníčku. Máš pocit, ze ma len teba? Keby šlo o deň nepoviem, ale 11? Tvoja jediná povinnosť bola doručiť úradu PN. Vieš, že ta úradníčka musi dodržiavať zákon a ak tam je jasne napísané, že máš do 3 dni nieco úradu doložiť v opačnom prípade budeš z uradu vyradená, tak budeš vyradená ak nedoložíš normálny dôvod. Predpokladám, že si dostala výzvu na doloženie PN, tak? A bol tam aj dátum res dni, tj. do 3 dni doručiť úradu, nie 11 dni.
@melanta mám ku tomu aj iné dôvody označiť ju tak ale to nie je predmetom tejto diskusie, nepísala by som tak keby to tak nebolo 🙂
@katka2602 každému sa môže stať že v niecom pochybí a zároveň si myslím že všetko by malo mat nejakú svoju postupnosť -aj v práci pri prvom probléme pravdepodobne vás šéf okamžite nevyhodí ale vás najskôr upozorní, hoci len raz. V tejto diskusii šlo iba o to, ako to chodí- či sa s nimi dá nejak dohodnúť v zmysle uvedomenia si chyby a už sa to nebude opakovať ( aby ste sa toho nechytili že myslím nebodaj nejaké podplácanie alebo čosi iné ) alebo je to tak radikálne že treba preukázať nejaký veľkolepý dôvod. O nič iné . Mne práve žiadna výzva nedošla, absolútne nič pritom všetko sa vždy komunikovalo s pridelenou pracovníčkou ale ona to hneď posunula vyššie a mne prišiel ,,dopis,, už z iného oddelenia.
Jednoducho sa mi ľudsky stalo, že mi popri zdravotných problémoch to vypadlo- neodfotila som to ihneď ako som šla od lekára a to bola chyba lebo mi to neskôr vypadlo možno v domnienke že už som to asi poslala..
Ešte raz. Pracovníčka nie je povinná ťa upozorňovať, že si si nesplnila svoju povinnosť. Neporovnávaj to s prácou. Tam existuje zákonník práce, ktorým sa riadi zamestnanec aj zamestnávateľ. V prípade evidencie uchádzačov o zamestnanie sú podmienky jasné. Máš povinnosti, ak ich nesplníš, budeš vyradená. Finito. Ak aj niekto má podobnú skúsenosť, je irelevantné pre teba, ako to dopadlo u neho. Môžu aj nemusia ti akceptovať to, že si si svoju povinnosť nesplnila.
nad postupnostou uradov mozes lamentovat kolko chces, nepomoze ti. Nemusia ta vyzivyt a upozornovat, proste mas nejaku povinnost. Mozes sa proste ospravedlnit a uvidis co bude, napr. ze si na tom bola zdravotne zle a proste v tom stave si na to zabudla. Nic viac s tym neurobis, nabuduce proste to urobis hned. Ja vsetkym zamestnancom aj klientom donemoty opakujem, ze rpste tieto papiere maju nosit/posielat hned po ceste :D
@melanta ja rozumiem a jasne že keby to šlo vrátiť urobím to inak veď logicky som to neurobila preto že som bola zvedava čo bude nasledovať 😃 len som bola zvedava či niekto to mal podobne, pripadne ak je tu niekto priamo z úradu a vie poradiť či poväčšine za toto vyhodia alebo sa dá