Úrad práce - vyjadrenie k procesu vyradenia

28. apr 2023

Ahojte, som evidovaná na urade prace, momentálne som už dlhšie na pn a prišiel mi domov papier o tom, že má chcú vyradiť, lebo som načas neposlala potvrdenie o pn. Dali mi možnost vyjadrit sa ( treba prísť osobne spísať zápisnicu ) no neviem, ako odôvodniť že som sa proste pozabudla. Má to na starosti referát správnych konaní a neviem, či je to tsm nejaké prísne ako na súde ze dôkazy nepustia a treba mat riadny dôvod ako obhajobu 😃Alebo je to ľudskejšie a jednoducho sa stačí nejak ospravedlniť, sľúbiť ze sa to nezopakuje a nevyradia ma?

katka2602
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
anjelicek26
28. apr 2023

Tak chod osobne spisat zapisnicu a doloz PN-ku a normalne sa slusne ospravedln, ze si zabudla... ziaden dlhy rozumny dovod nie je, proste ti to vypadlo. Ludia robia chyby, stava sa.

luccija
28. apr 2023

Ty si vôbec neposlala či neskôr?

autor
28. apr 2023

@luccija poslala som o cca 11 dni neskôr. Mám veľmi nevrlu úradnícku pod ktorou som priradená, ta má o ničom neinformovala ale rovno to posunula ďalej na riešenie.

dota6
28. apr 2023

Vieš, aj tá nevrlá úradníčka má nad sebou nadriadených a ak by jej prišli na to, že si nerobí svoju prácu, tak by mala problém 😉 Si evidovaná, máš voči úradu nejaké povinnosti. Pritom by stačil jeden mail s odfotenou, oskenovanou pn-kou. A neboj sa, nebude žiadna inkvizícia 😇 povieš, že si zabudla a dodatočne si pn doložila. Držím palce.

melanta
28. apr 2023

Nevrlá úradníčka ťa o ničom neinformovala? Pri registrácii si podpísala osobne žiadosť o evidenciu na úrade? Asi áno. Takže podpisom si súhlasila aj s tým, že máš nejaké povinnosti. Nie je povinnosť úradníčky ťa o nich informovať. Je tvojou povinnosťou si svoje podmienky plniť. Takže teraz len slušne napíš, že v dôsledku choroby si zabudla a dúfaj, že ťa nevyradia. Beriem, že na mnohých úradoch sú neochotní pracovníci, ale toto absolútne nie je pochybenie úradníčky.

katka2602
28. apr 2023

Prosím ťa nezvaľuj svoju lajdackosť na pracovníčku. Máš pocit, ze ma len teba? Keby šlo o deň nepoviem, ale 11? Tvoja jediná povinnosť bola doručiť úradu PN. Vieš, že ta úradníčka musi dodržiavať zákon a ak tam je jasne napísané, že máš do 3 dni nieco úradu doložiť v opačnom prípade budeš z uradu vyradená, tak budeš vyradená ak nedoložíš normálny dôvod. Predpokladám, že si dostala výzvu na doloženie PN, tak? A bol tam aj dátum res dni, tj. do 3 dni doručiť úradu, nie 11 dni.

autor
28. apr 2023

@melanta mám ku tomu aj iné dôvody označiť ju tak ale to nie je predmetom tejto diskusie, nepísala by som tak keby to tak nebolo 🙂

autor
28. apr 2023

@katka2602 každému sa môže stať že v niecom pochybí a zároveň si myslím že všetko by malo mat nejakú svoju postupnosť -aj v práci pri prvom probléme pravdepodobne vás šéf okamžite nevyhodí ale vás najskôr upozorní, hoci len raz. V tejto diskusii šlo iba o to, ako to chodí- či sa s nimi dá nejak dohodnúť v zmysle uvedomenia si chyby a už sa to nebude opakovať ( aby ste sa toho nechytili že myslím nebodaj nejaké podplácanie alebo čosi iné ) alebo je to tak radikálne že treba preukázať nejaký veľkolepý dôvod. O nič iné . Mne práve žiadna výzva nedošla, absolútne nič pritom všetko sa vždy komunikovalo s pridelenou pracovníčkou ale ona to hneď posunula vyššie a mne prišiel ,,dopis,, už z iného oddelenia.
Jednoducho sa mi ľudsky stalo, že mi popri zdravotných problémoch to vypadlo- neodfotila som to ihneď ako som šla od lekára a to bola chyba lebo mi to neskôr vypadlo možno v domnienke že už som to asi poslala..

melanta
28. apr 2023

Ešte raz. Pracovníčka nie je povinná ťa upozorňovať, že si si nesplnila svoju povinnosť. Neporovnávaj to s prácou. Tam existuje zákonník práce, ktorým sa riadi zamestnanec aj zamestnávateľ. V prípade evidencie uchádzačov o zamestnanie sú podmienky jasné. Máš povinnosti, ak ich nesplníš, budeš vyradená. Finito. Ak aj niekto má podobnú skúsenosť, je irelevantné pre teba, ako to dopadlo u neho. Môžu aj nemusia ti akceptovať to, že si si svoju povinnosť nesplnila.

simca06022011
28. apr 2023

nad postupnostou uradov mozes lamentovat kolko chces, nepomoze ti. Nemusia ta vyzivyt a upozornovat, proste mas nejaku povinnost. Mozes sa proste ospravedlnit a uvidis co bude, napr. ze si na tom bola zdravotne zle a proste v tom stave si na to zabudla. Nic viac s tym neurobis, nabuduce proste to urobis hned. Ja vsetkym zamestnancom aj klientom donemoty opakujem, ze rpste tieto papiere maju nosit/posielat hned po ceste :D

autor
28. apr 2023

@melanta ja rozumiem a jasne že keby to šlo vrátiť urobím to inak veď logicky som to neurobila preto že som bola zvedava čo bude nasledovať 😃 len som bola zvedava či niekto to mal podobne, pripadne ak je tu niekto priamo z úradu a vie poradiť či poväčšine za toto vyhodia alebo sa dá