Úrad práce, som registrovaná od septembra, ale ešte mi neprišli peniaze

karin04
19. nov 2018

Ahojte chcem sa opýtať ak som sa sa zaregistrovala 1.9.2018 ale ešte mi neprišlo rozhodnutie tak mi rozhodnutie pošlú spolu s poštovou poukážkou s peniazmi? alebo ak mi zatial neprišlo rozhodnutie tak mi príde najprv to a ďalší mesiac až peniaze?

rajona
19. nov 2018

Ahoj, nedala ti pani na úrade termín kedy si máš prísť pre rozhodnutie? Zvyknú dať kartičku s dátumom a časom 🙂

karin04
autor
19. nov 2018

nie nedala mi nič

@rajona nie nedala mi nič takého :/

rajona
19. nov 2018

@karin04 aasi by som tam zavolala a zistila si v akom stave je tvoja ziadost...na vybavenie maju 30 dní tak skus aj teraz 🙂 aspon budes vediet na com si

panipanka
19. nov 2018

mala ti dat karticku, teraz sa tam uz pise alebo lepi kod, to ti mala dat hned, treba sa na to spytat. tam ti bude pisat aj datum dalsieho kontaktu zakazdym a da ti tam podpis, ze si tam bola 🙂

slecna0071
19. nov 2018

A s akými peniazmi?

haluta
19. nov 2018

Rozhodnutie o zaradení si mala ísť osobne prebrať.

9lf9
19. nov 2018

@karin04 o zaradeni sa nedava rozhodnutie ale vydava sa oznamenie.zo zakona je 30 dni na spracovanie ziadosti takze na urade si uz urcite odvtedy bola. Ak ti ide o podporu tu nevyplaca urad prace ale sic.poistovna a kedy pride rozdhodnutie a peniaze zalezi kedy si si tam bola podat ziadost o davku v nezamestnanosti - zo zakona tiez maju na rozhodntie 39dni mozu predlzit na 60

jelenec448
20. nov 2018

Na poberanie dávky v nezamestnanosti treba mať nárok a treba si o ňu požiadať na sociálnej poisťovni. Na úrade práce dávajú tlačivo o zaevidovaní a s ním a s vypísanou žiadosťou o podporu treba ísť na sociálnu poisťovňu.
Ja som tiež evidovaná od 1.9. a už pár dní po prvej evidencii som bola znovu predvolaná na úrad, takže neexistuje, že ťa nepredvolali odvtedy. Stala sa niekde chyba.

slecna0071
20. nov 2018

Alebo pani myslela SP a nie ÚP..