Dobrý deň,
Nenachádza sa tu prosím nejaká pracovníčka úradu práce, ktorá by mi vedela prosím ozrejmiť pár informácií ohľadom preplácajúcich sa kurzov?
Vopred ďakujem
ja som sa informovala ohľadom kurzov a nebude to jednoduché ,aby vám niečo schválili, aspoň u nás v Prešove
Veď daj otázku inak všetko je stránke upsvar
Aj ja sa pripnem ..
Ja som si podala zatiaľ prihlášku cez VaV na kurz pedik.
Čo som volala s pani ,tak vraj nebude problém cez UP , aby mi to preplatili ..
Momentálne ešte som na RD , ale po skončení chcem sa zaevidovať a rada by som si spravila ten kurz keby mi to vedeli preplatiť..
Pani mi vravela , že sa to celé prepláca UP , dokonca aj cesta a strava...
@luccija No moja otazka znie, ako to funguje ak nie som nezamestnana na urade prace. Som akurat absolvent vš (resp budem v maji) a zatial mam pracu (nie na 100% uvazok, ale mala by sa mi navysit) situacia vo firme sa vsak moze najma pre mna ako cerstveho absolventa bez skusenosti rychlo zmenit (prebiehaju zmeny v poctoch zamestnancov) a rada by som preto nejaky kurz. Docitala som sa, ze sa to da aj ak je clovek zamestnany, len potrebuje vyplnit jedno tlacivo. Chcela by som ale vediet, co to tlacivo bude presne obnasat, budem musiet potom chodit na pohovory z urade prace ? Dozvie sa o tom aj zamestnavatel? Nepoznam nikoho kto by toto v mojom okoli riesil. Bohuzial, nie vsetky informacie su strucne a jasne popisane na stranke, inac by som sa nepytala. Ak sa nikto KOMPETENTNY nenajde, tak tam urcite zajdem. Obcas nerozumiem tomu, preco ked ludia nemaju co povedat tak sa zapajaju do konverzacie :D ked nepracuje na upsvar, tak ti to nemusim pisat
Veľmi ti neporadim, ale určite nemusíš byť v evidencii UP a môžeš byť zamestnaná. Záujem je ozaj veľký. Na ÚP pracujem a oddelenie ktoré toto rieši mám oproti kanclu.
Kurzy budu aj pre evidovanych nezamestnanych aj pre zamestnanych- musia sa zaregistrovat ako zaujemci o zamestnanie na upsvar (preplatenia kurzov sa netyka szco, dennych studentov, starobnych dochodcov, ID co dovrsia vek potrebny na SD).
@9lf9 ano to viem. Zaujimaju ma detaily ohladom toho dokumentu, co to vlastne zamestna, ake z toho nasle plynu prava a povinnosti..
Vygoogli si zaujemca o zamestnanie a dozvies s avsetko, ziadost je jedna A4, pracovnik ti vie stanovit kontakt, ale nie je tam povinnost chodit po pohovoroch (pokial sama nebudes chciet), nevyraduje sa pre nespolupracu, ked ukoncis kurz poziadas o ukoncenie evidencie ako ZoZ.
@elinosar tak mi povedala pani na urade,ze musite mat velmi dobre dovody,preco chcete kurz a ci vam ozaj pomoze si najst pracu. najlepsie povedala je ak mate uz subenu pracu a tento kurz je jedna z podmienok, aby ste pracu ziskala, mali by ste jej doniest aj pracovnu ponuku, kde jej potvrdite ,ze pracu dostanete a vam chyba z ich poziadaviek len tento kurz..vsetko zalezi od kurzu zrejme
Pripnem sa.