Úrad práce - predvolanie

adii1
30. máj 2022

Ahojte, pred týždňom mi prišiel od pracovníčky úradu práce, ktorá ma má na starosti mail, v ktorom sa píše: Dobrý deň, termín Vášho kontaktu na ÚPSVR je 31.05.2022 - čiže zajtra.
Prišiel vám niekedy podobný mail? Čo si mám pod slovom ,,kontakt" predstaviť?

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sisa_s
30. máj 2022

Asi ze tam prides s papierom, ktory potvrdzuje, ze si aktivne hladas pracu? Ako dlho si evidovana?

malinka158
30. máj 2022

Ved to budes mat uplne normalny kontrolny termin

katjaa44
30. máj 2022

@adii1 Ahoj , tak v skratke môže ísť o podpis čo sa chodí individuálne (niekto raz za mesiac iný aj každý týždeň ), prípadne možno pozvali viac ľudí a bude nejaký pohovor takto som to zatiaľ mala

elenka74
30. máj 2022

Klasický kontakt, čiže sa ideš podpísať a nesieš potvrdenie od zamestnávateľa, že si hľadáš prácu

adii1
autor
30. máj 2022

@cocolino234 práveže sme sa na ničom nedohodli a preto píšem sem, či sa s tým niektorá z vás náhodou nestretla. Prvý krát mi prišiel takýto mail - keby som vedela o čo ide, tak sem asi nenapíšem.

adii1
autor
30. máj 2022

@katjaa44 hmm, aj som si myslela, že to bude asi niečo také. Ďakujem za odpoveď

misinka0611
30. máj 2022

Normálne sa hlásenie na UPSVaR.

adii1
autor
30. máj 2022

@elenka74 ďakujem za odpoveď, potvrdenie od zamestnávateľa o hľadaní práce nemám vo fyzickej podobe. Vzhľadom k tomu, že mi na začiatku roka bolo odovzdané tlačivo s prihlasovacími údajmi do portálu pre nezamestnaných, každý mesiac reagujem na ponuky práce, ktoré sú na tom portáli a kópiu mailu, ktorým som reagovala taktiež preposielam pracovníčke úradu, ktorá ma má na starosti. Takže to asi nemusím riešiť.

adii1
autor
30. máj 2022

@malinka158 oki, ďakujem. V tomto nie som úplne doma, keďže mi ešte nikdy podobný mail neprišiel 🤷‍♀️

adii1
autor
30. máj 2022

@sisa_s potvrdenie od zamestnávateľa o hľadaní práce nemám vo fyzickej podobe. Vzhľadom k tomu, že mi na začiatku roka bolo odovzdané tlačivo s prihlasovacími údajmi do portálu pre nezamestnaných, každý mesiac reagujem na ponuky práce, ktoré sú na tom portáli a kópiu mailu, ktorým som reagovala taktiež preposielam pracovníčke úradu, ktorá ma má na starosti. Evidovaná som cez rok aj pár mesiacov.

annamalaga
30. máj 2022

@adii1 to je zaujimave, lebo na papiere musíš mat pečiatku, že si hľadáš zamestnanie. Aj s podpisom a dátumom zamestnávateľa.

adii1
autor
30. máj 2022

@annamalaga hmm, zvláštne. Či mi veríš alebo nie, na úrade som v podstate viac menej od polovice pandémie a prvý krát som tam bola tento rok vo februári a to len pre tlačivo s prihlasovacími údajmi do toho portálu pre nezamestnaných. Nikto mi nič nepovedal o tom, že treba nosiť opečiatkované a potvrdené papiere od zamestnáveteľa, len mi bolo vtedy povedané, že na tom portáli mám pravidelne každý mesiac reagovať na ponuky práce (čo aj robím) a zároveň preposielať kópie mailov, ktorými som reagovala pracovníčke úradu. Toť vše 🤷‍♀️

abbey1
30. máj 2022

@adii1 Za takú dobu ešte žiadna práca?

adii1
autor
30. máj 2022

@abbey1 žiaľ nie. Bola som aj dlho chorá, chodila som po vyšetreniach a pracovné ponuky neboli žiadne.

melanta
30. máj 2022

@annamalaga to už chcú málokde. Vo väčšine prípadov už niekoľko rokov stačí ako potvrdenie mail, že evidovaný poslal žiadosť o zamestnanie.

melanta
30. máj 2022

@adii1 a akú prácu hľadáš? Aké máš skúsenosti? Lebo teda v BA viem o množstve ponúk (podľa profilu so okres BA).

adii1
autor
30. máj 2022

@melanta okres BA mám len tak napísaný. Inak som z okresu NZ.

rachel36a
30. máj 2022

@annamalaga nemusi mat fyzicky v ruke paier s razitkom ze si hlada pracu...uz roky to je tak ze staciw mail preposlany alebo vytlaceny o reakcii na ponukane pracovne miesta

petedea
6. feb 2023

@adii1 Ja by som jej odpisal, ze ci si mysli, ze som nejaky mukel v base a ona je nejaky bachar.
To, akoze co si tie kravy na UP myslia, ze ked je niekto evidovany na UP, tak pre neho zivot skoncil a bude trcat doma a cakat, kedy ho nejaka krava raci zo dna na den predvolat na UP???
A co keby si bol niekde odcestovany, to mas akoze stovky a mozno aj viac km vracat domov, len kvoli nejakej uradnickej krave????
Ja by som sa jej z vysoka vysral.

adii1
autor
7. feb 2023

@petedea im je to jedno, či sa človek vie dostaviť na úrad alebo nie. Odsedia si tam 8 hodín a idú domov. Takže asi toľko k tomu

bashawelle
7. feb 2023

@adii1 byť nq úrade práce je moznost, nie povinnosť. Pokiaľ niekomu vadia povinnosti s tým spojene, možnosť si platit zdravotné poistenie sám, pripadne byť dobrovoľne sociálne poistený. Ak chcem, aby za mňa riešil veci upsvar, musím spolupracovať. Je to úplne jednoduché. Keď som nechcela byť evidovaná, nasla som si prácu na dohodu a zamestnávateľ odvádzal za mňa povinné odvody. Veľmi nízke, ale bolo to dočasné riešenie, pretože som na úrade práce nechcela byť evidovaná, dôvodov je viac. Ak by som chcela využiť napr rôzne kurzy, školenia a pod. , ktoré sa viažu na evidenciu uchádzača o zamestnanie, tak sa evidujem a povinnosti si plním 🤷‍♀️

petedea
7. feb 2023

@bashawelle Vies, prave kvoli takym, ako si ty, ktori zmyslaju tak, ako ty, si urady mozu k ludom dovolit taku aroganciu.
Nikto normalny nepozaduje, aby sa niekto dostavil na nejaky urad zo dna na den, uz len preto, lebo si to ten dotycny nemusi stihnut precitat, lebo nikto nie je povinny byt kvoli nejakemu uradu nonstop online.
Napr.mna si 3x predvolala Soc.poistovna a vzdy mi dala vediet 2-3 tyzdne dopredu a vzdy sa spytala, ci budem mat v tom termine cas.
Takto sa riesia veci a nie s niekym jednat, ako s nejakym psom.

bashawelle
7. feb 2023

@petedea v uvodnom prispevku pises, ze mail ti prisiel tyzden dopredu, to je v celku fajn cas, nie zo dna na den. A nepises, ze by si sa pokusila pracovnicku kontaktovat a poprosit o presun, ak ti termin nevyhovoval. Ci to je len taky vseobecny hejt na uradnicky? A kym sa tu na mna znesie vlna kritiky, nepracujem ani som nepracovala na obdobnej pozicii, cize to nie je nejaky pokus o sebaobhajobu.

petedea
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
petedea
7. feb 2023

@bashawelle Sorry, som dement, ktory nepochopi pisany text :D :D :D

adii1
autor
8. feb 2023

@bashawelle ja sa ale na nič nesťažujem. Rok dozadu som tu otvorila túto tému, pretože ma zaujímalo, čo znamená to predvolanie, keďže som s tým nemala dovtedy skúsenosti. Poradili mi tu milí ľudia, takže "prípad bol uzavretý".

bashawelle
8. feb 2023

@adii1 áno, prepáč, ja som si nevšimla, kto pisal ktorý príspevok a potom som v podstate reagovala na ten nahnevaný , kde sa nadáva úradníčkam do kráv, podľa mňa úplne zbytočne. Tak som rada, že si tu dostala rady a verím, že už si si uspesne nasla prácu, ktorá to baví a nemusíš sa chodiť hlasit. A ak nie, tak držím palce, nech je to čoskoro 😊