Ahojte máte skúsenosti s návštevou úradu práce po ukončení bakalárskeho štúdia (štátnou bakalárskou skúškou) a následne zaevidovanie na úrade práce? je to potrebné ak budem v štúdiu pokračovať ďalej? má niekto skúsenosť?
nie je to potrebne
ak vies na 100% ze si prijata na 2stupen VS tak samozrejme nemusis, ak neberu dalej cely rocnik a nie je istota tak sa radsej treba prihlasit a potom ked budes prijata ta spatne vyradia
ako je to po ukončeni strednej školy ?treba ist sa prihlasit na urad prace ked pokracuje v septembri na vysokej skole
@ludmilabanasova studentom si do konca augusta... akurát treba v priebehu leta kopiu maturtneho a prehlasenie ci sa dalej bude v studiu pokracovat alebo nie do do septembra urcite pride aj vyjadrenie z VS
@ludmilabanasova ja som po strednej toto neriešila vôbec, až v septembri som dávala matke potvrdenie o štúdiu
@ludmilabanasova nie, stredoškoláci sú považovaní za žiaka školy do konca augusta, rodičia dostávajú aj prídavky a môžu si uplatnit daňový bonus.
Radšej si skontroluj ako ťa berú na sociálke, lebo ja som po štátniciach nič neriešila a potom som zistila, že mám nedoplatok (za 3 mesiace je to cez 180€). A tiež som pokračovala na mgr
@hello21 Nie je to potrebne ak budes pokracovat v studiu - si uz prijata?