Úrad práce po ukončení bc štúdia?

hello21
19. jún 2019

Ahojte máte skúsenosti s návštevou úradu práce po ukončení bakalárskeho štúdia (štátnou bakalárskou skúškou) a následne zaevidovanie na úrade práce? je to potrebné ak budem v štúdiu pokračovať ďalej? má niekto skúsenosť?

fokuska
19. jún 2019

@hello21 Nie je to potrebne ak budes pokracovat v studiu - si uz prijata?

airaw
19. jún 2019

nie je to potrebne

bafka
19. jún 2019

@hello21 ja som sa musela, 5 rokov dozadu

9lf9
19. jún 2019

ak vies na 100% ze si prijata na 2stupen VS tak samozrejme nemusis, ak neberu dalej cely rocnik a nie je istota tak sa radsej treba prihlasit a potom ked budes prijata ta spatne vyradia

hello21
autor
19. jún 2019

@fokuska @airaw zatiaľ nie som prijatá, na našej škole prijímajú až v júli a štátnice sú teraz

hello21
autor
19. jún 2019

@9lf9 ďakujem, tak sa na to vykašlem

ludmilabanasova
19. jún 2019

ako je to po ukončeni strednej školy ?treba ist sa prihlasit na urad prace ked pokracuje v septembri na vysokej skole

9lf9
19. jún 2019

@ludmilabanasova studentom si do konca augusta... akurát treba v priebehu leta kopiu maturtneho a prehlasenie ci sa dalej bude v studiu pokracovat alebo nie do do septembra urcite pride aj vyjadrenie z VS

hello21
autor
19. jún 2019

@ludmilabanasova ja som po strednej toto neriešila vôbec, až v septembri som dávala matke potvrdenie o štúdiu

hettinka
20. jún 2019

@ludmilabanasova nie, stredoškoláci sú považovaní za žiaka školy do konca augusta, rodičia dostávajú aj prídavky a môžu si uplatnit daňový bonus.

carduelis
20. jún 2019

Radšej si skontroluj ako ťa berú na sociálke, lebo ja som po štátniciach nič neriešila a potom som zistila, že mám nedoplatok (za 3 mesiace je to cez 180€). A tiež som pokračovala na mgr