Úrad práce po bakálarovi a brigáda

23. júl 2024

Ahojte,
bola som odniesť na urad prace potvrdenie o ukončení štúdia, ale pokracujem dalej na Ing. Zaroven som asi o týždne alebo 2 začala brigádovať a dali mi zmluvu pre študenta. Mam ísť este nejak na úrad práce niečo riešiť alebo čo? Nechápem ako to funguje s tým, že som študent ale aj nie som. Povedali mi vtedy na úrade, ze v septembri mam doniesť potvrdenie, ze nastupujem do školy a to je všetko.

lucka_ke
23. júl 2024

bolo treba zmluvu odniesť na úrad práce ešte pred začatím brigády, môžu vás vyradiť pre nesplnenie si povinnosti - dôležitý bude aj príjem zo zmluvy, je tam horná hranica koľko sa môže zarobiť za mesiac

1andrea111
23. júl 2024

Podľa mňa ak si študent denného štúdia nie je vôbec potrebné chodiť na úrad práce, keď pokracujes ďalej v štúdiu. Aj keď je ukončený bc. Ale budeš ďalej pokračovať.

autor
23. júl 2024

@lucka_ke Akoze z coho ma vyradia?

michaela329
23. júl 2024

Najlepšie si zavolať pani, ktorá Ťa má na starosti. Postupovala si správne, keď si zaniesla doklad o ukončení a zaevidovala sa, keď Ti príde doklad o prijatí - opäť pôjdeš s ním na úrad a budeš mať štatút študenta. So zmluvou sa chodí do ôsmych dní, ja som toto riešila dávno a musela som dokladovať vtedy príjem na tlačive UPSVAR. Pretože nad určitú sumu by ma vyradili. Volaj, oni Ti to pekne vysvetlia.

lucka_ke
23. júl 2024

z evidencie nezamestnaných

autor
23. júl 2024

Aha dakujem, som dufala, ze nebudem to musiet už riesit. Tak skusim zavolat na ten úrad. 😇

1andrea111
23. júl 2024

Ja som volala na všeobecnú zdravotnú poisťovňu či je niečo potrebné, a bolo mi povedané že všetko je v poriadku pokiaľ sa pokračuje v štúdiu, nevidím žiaden dôvod hlásiť sa na úrade práce.

autor
23. júl 2024

Volala som aj ja teraz a povedali tiez, ze nie je nic potrebné. Vraj nemusim chodiť a ze ked donesiem potvrdenie o ukonceni studia, ze nie som zaevidovana, ale len na pridavky a zdravotnú to ma vplyv. Mam potom doniest doklad o nastupeni do školy, ale vraj brigádovať môžem a beriem sa ako študent. Takže super.