Ahojte,
bola som odniesť na urad prace potvrdenie o ukončení štúdia, ale pokracujem dalej na Ing. Zaroven som asi o týždne alebo 2 začala brigádovať a dali mi zmluvu pre študenta. Mam ísť este nejak na úrad práce niečo riešiť alebo čo? Nechápem ako to funguje s tým, že som študent ale aj nie som. Povedali mi vtedy na úrade, ze v septembri mam doniesť potvrdenie, ze nastupujem do školy a to je všetko.
Podľa mňa ak si študent denného štúdia nie je vôbec potrebné chodiť na úrad práce, keď pokracujes ďalej v štúdiu. Aj keď je ukončený bc. Ale budeš ďalej pokračovať.
@lucka_ke Akoze z coho ma vyradia?
Najlepšie si zavolať pani, ktorá Ťa má na starosti. Postupovala si správne, keď si zaniesla doklad o ukončení a zaevidovala sa, keď Ti príde doklad o prijatí - opäť pôjdeš s ním na úrad a budeš mať štatút študenta. So zmluvou sa chodí do ôsmych dní, ja som toto riešila dávno a musela som dokladovať vtedy príjem na tlačive UPSVAR. Pretože nad určitú sumu by ma vyradili. Volaj, oni Ti to pekne vysvetlia.
z evidencie nezamestnaných
Aha dakujem, som dufala, ze nebudem to musiet už riesit. Tak skusim zavolat na ten úrad. 😇
Ja som volala na všeobecnú zdravotnú poisťovňu či je niečo potrebné, a bolo mi povedané že všetko je v poriadku pokiaľ sa pokračuje v štúdiu, nevidím žiaden dôvod hlásiť sa na úrade práce.
Volala som aj ja teraz a povedali tiez, ze nie je nic potrebné. Vraj nemusim chodiť a ze ked donesiem potvrdenie o ukonceni studia, ze nie som zaevidovana, ale len na pridavky a zdravotnú to ma vplyv. Mam potom doniest doklad o nastupeni do školy, ale vraj brigádovať môžem a beriem sa ako študent. Takže super.
bolo treba zmluvu odniesť na úrad práce ešte pred začatím brigády, môžu vás vyradiť pre nesplnenie si povinnosti - dôležitý bude aj príjem zo zmluvy, je tam horná hranica koľko sa môže zarobiť za mesiac