Ahojte,
chcela by som sa spýtať, že ak som bez práce a dlho som si platila zdravotku sama, a nakoniec som sa od 25.9 chcela evidovať na úrade práce, (boli tam nejaké problémy, tak sa to natiahlo, a ja som vôbec nevedela, že odkedy budem zaradená do ich evidencie) a bola som tam tento týždeň, a povedala mi pani úradníčka, že to spracuje a budem u nich od toho 25.9. Lenže, 8.10 som si zaplatila este zdravotku. A kedže v systéme bude, že som zaradená v čase od 25.9, tak mi vrátia tie peniaze naspäť ? (Zdravotku) Ešte to nespracovali.
Snad som to nenapisala chaoticky a pochopíte ma. Ak to nepochopíte, tak prosím buďte slušní voči mne. A radšej nekomentujte negatívne. Ďakujem za pochopenie vopred.
Da sa aj vopred poziadat zdravotna poistovna, aby ti poslali aktualny preplatok a poslu ti ho do 30 dni.
pockaj si v prvom rade na rozhodnutie o zaradeni do evidencie a az nasledne ries zdravotku (mozes poziadat o preplatok
@chrobak7
@thirstymonk
@mamina7070 ďakujem baby 🙂
@mamina7070 Preplatok sa vracia len na základe RZZP. Ale môže skúsiť požiadať, možno na výnimku jej to uhradia.
@chrobak7 O tom neviem, ja v mojej union appke mam kedykoľvek možnosť požiadať o vyplatenie preplatku, ak preplatok mám. A vyplatia mi ho do 30 dni.
@thirstymonk Máš pravdu, pozeral som aj v inej poisťovni a teraz už vychádzajú v ústrety klientom.
Keďže si bola samoplatiteľ a uhrádzala si poistné, tak zdravotná poisťovňa budúci rok v lete ti urobí ročné zúčtovanie zdravotného poistenia. Z ročného zúčtovania ti vyjde preplatok, ktorý ti do 30 dní od doručenia ročného zúčtovania uhradia. Takže o svoje peniaze neprídeš, len sa trochu načakáš, kým ti to vrátia.