Úrad práce a rozbehnutie podnikania

mell_k
26. jan 2019

Ahojte. S kamoskou si chceme otvorit salon ona kadernicka, ja by som robila nechty a vizaz licenie na prilezitosti. Ona je vyucena kadernicka a ja si chcem spravit kurzy na obidve roboty bude mi teda stacit mat kurz a certifikat?
A ked som na RD preplati mi urad kurz alebo si to mam sama uhradit?
A este som pocula ze z uradu davaju aj na zaciatok nejake financne prostriedky na rozbehnutie podniku je to pravda ? Ak ano tak kolko asi cca?

joalti
26. jan 2019

@mell_k ahoj, podobný prípad som to aj ja chcela otvoriť kaderníctvo.. neni to tak jednoduché.. cize najprv musíte pol roka byt nezamestnaná evidovaná na úrad prace, potom prejsť na živnostník na 2 roky cize mat miestnosť svoje či v prenajme, kúpiť materiály a pod.. keď vam to po dvoch rokoch funguje dajú vam preplatok co ste zo začiatku vybudovali, alebo napísať žiadosť ako chránená dielňa dajú cca 6000-8000€ ale musí fungovať minimálne 2 roky vtedy nemusíte vrátiť do štátu, ak vam to nepojde rozbehnutý salón do 2 rokoch ste zadlžený musíte vrátiť do štátu.. je to plus mínus žiadne vyhody.. treba to dobre rozmyslieť.. a druha je na RD nemá na nič nárok, musí počkať kým ukončí RD tiež zaevidovaná pol roka na úrad práce potom môže požiadať kurz vam dajú zdarma, aj certifikát môže otvoriť salón nemusí mat na to strednú školu. Stačí aby v tom bola dobrá ku zákazníkov.. úprimne tu na svk podnikanie je nula bodov.. štát nič nepomôže len platiť vysoké dane neskutocne!!! Držím palce možno sa Ti stastie pousmeje ze sa ti sen splní..

mell_k
autor
26. jan 2019

@joalti dakujem za upresnenie...ano je to tazke ale je to asi jedina praca ktora by ma bavila, do ktorej by som aj rada chodila 🤷‍♀️

jeennyv
26. jan 2019

@mell_k moja nechtarka ma salon, certifikaty nestacia musi byt skuska pre zivnostensky urad, aby si mala papier, ze mozes vykonavat tuto zivnost..aspon ona robila..

jeennyv
26. jan 2019

@mell_k a kurz pokial nie si oficialne evidovana na up, nic nepreplatia logicky..musis sa evidovat, forma repasu, papierovacky, ci ti to urad vobec schvali..boom repasu uz bol, ja som v tejto oblasti pracovala..dnes uz schvaluju kurzy pomenej, zalezi oblast a ake financie ma na to urad, okres “uvolnene”...tym ta neodradzam, ken treba byt pripraveny na vsetko...

mell_k
autor
26. jan 2019

@jeennyv ano to viem ale ci netreba aj strednu kozmeticku skolu 🙂

mell_k
autor
26. jan 2019

@jeennyv jasne chapem dakujem za kazdu radu

jeennyv
26. jan 2019

@mell_k nie skolu netreba len si vyber akreditovany kurz ministerstvom skolstva...