Ahojte. Prosim je tu niekto zbehlejsi? Znama mi hovorila, ze ked som na urade prace (bola som 11 rokov zamestnana ako uctovnicka, ze mam narok na rekvalifikacne kurzy z uradu prace. Chcem sa opytat, to si mozem vybrat len 1 kurz alebo viacero? A mozu sa tykat aj napr IT ( pokial som v tej sfere nepracovala) ? Som na urade uz 3.mesiac. dakujem krasne za pomoc.
@dilino zijem v BA, na urade mi pani nic neponukne, tak budem musiet sa ist opytam tam z vlastnej iniciativy.
Rekv. kurzy sa už nerobia priamo cez ÚP, ty si nájdeš kurz, ktorý by si chcela absolvovať a ÚP ti ho schváli a preplatí alebo nie.
no či dajaké kurzy vôbec ponúkajú tu kde ja bývam veru už 3 roky nie sú žiadne kurzy. Odkedy mám opatrovateľsky s pred 3 rokov s červeného kríža odvtedy mi nič o kurzoch nepovedala. Skús sa opýtať.
No ked budú nejaké ponúkať tak sa môžeš zaradiť len neviem či po 3 mesiacoch. A myslím si že pôjdeš iba na jeden kurz čo si vyberieš. Nikdy nie je tak ked je to cez úrad že môžeš ísť na viac kurzov. Dajme tomu jeden skončíš a druhý začneš to tak na úrade nie je. Je otázne či nejaké rekvalifikačne kurzy robia. Na to dostavajú peniaze z EU a či im schvália dotácie. Ja som bola na opatrovateľskom kurze a chcela som ísť na krajčírsky ale už som po skončení nemohla lebo mali len obmedzení počet miest. Tak mi to zamietli že už jeden kurz mám.