Úrad práce a istá nová robota

peter1peter9
14. júl 2022

Ahojte . Koncom augusta končím v robote. Plánujem ísť na úrad práce . Ide však o to že ja už mám "istú" robotu. Odchádzam tak že už som dohodnuty s dobrým kamarátom ktorý vlastní firmu , v januári mu odchádza človek a budem pracovať miesto neho . Môžem toto povedať na úrade ? Jedná sa mi o to že nevidím význam ako debil sa hlásiť na úrade každý mesiac chodit na pohovory a zbierať lístky že si hľadám zamestnanie keď vlastne ani nemám o to o záujem keďže už mám robotu . Pokiaľ by som toto povedal nezmení to môj narok na podporu nie ? Vie mi niekto poradiť ? Mám to povedat ? Budem sa aj tak musieť hlásiť a všetky veci okolo toho ?

petricka22
14. júl 2022

@peter1peter9 podla mna, aj ked im to povies, bude im to jedno. Hlasit sa budes musiet pravidelne, pokial chces dostavat podporu… ved to moze potom takto urobit kazdy a vymysli si pribeh. A co ak nakoniec ta praca nebude… moze sa stat dovtedy vela veci…

elizabet173
14. júl 2022

@peter1peter9 aký máš problém hlásiť sa niekde, keď budeš doma? A zase až toľko tých pohovorov nebude. Bola som na UP pol roka, keď som dala výpoveď, tiež som mala sľúbenú istú prácu, hlásila som sa asi tri krát za toho pol roka, na pohovore som počas toho obdobia nebola ani raz, možno nenašli adekvátnu prácu, ani som nezbierala žiadne lístky. Raz mi telefonovali, že by mali pre mňa miesto, ale plat bol asi tretinou toho, ktorý som uviedla pri prihlasovaní, ani pozícia celkom nezodpovedala mojej kvalifikácii, tak som to odmietla a podporu som dostávala ďalej.

janewithane
14. júl 2022

Oni to musia zaevidovat, že si sa bola hlásiť, qko potvrdenie ti tuším stačí aj printscreen odoslaných žiadosti. Tých párkrát sa ti oplatí tam ísť, lepšie ako si hradiť zdravotku.. za ten čas ta podľa mňa ani nezavolaju na žiadny pohovor co organizuje upsvar.

kitycat
14. júl 2022

Uz len fakt ze pises "ista" v spojeni s "januar" je komedia sama o sebe. Pekne sa im hlas, ved z teba neubudne

jaskolka
14. júl 2022

Jednoducho povieš, že máš "prísľub práce" neviem, či je ešte taka kolónka v tej žiadosti, voľakedy bola. Tam píšeš meno potenciálneho zamestnanavatela
No a hlásiť sa budeš aj tak, aj keby si šiel na pohovor, tam to tiež vysvetlíš a hotovo.

peter1peter9
autor
14. júl 2022

@elizabet173 problém ako taký nemám ide však o to že pochádzam z Rožňavy , a žijem a pracujem v BA. Som v podnájme a majiteľ bytu je dlhodobo v zahraničí takže si neviem ani ako vybaviť prechodný pobyt . A chodiť každý mesiac na úrad práce 400 km tam a nas5 keď už fakt že prácu mám je celkom veľa .

elizabet173
14. júl 2022

@peter1peter9 tak to na UP uveď, možno nebude treba chodiť každý mesiac, ja som skutočne bola asi tri krát za pol roka. Čo chceš iné robiť? To, že budeš dostávať podporu, je niečím podmienené a môžeš spojiť príjemné s užitočným, že navštíviš príbuzných. Inak, prečo si nevybavoval prechodný pobyt hneď pri podpísaní zmluvy?

denkanr
14. júl 2022

@peter1peter9 do januára ešte ďaleko, musel by si dochádzať na termíny. A takisto by pýtali zmluvu od budúceho zamestnávateľa. Máš zmluvu? Keby máš potvrdenie o prechodnom pobyte, dochádzal by si na úrad v mieste prechodného pobytu. Jedine potom spojiť návštevu s rodino. Takže je to na tebe ci sa zahlasis

dusankomoj
14. júl 2022

@peter1peter9 záleží od konkrétnej pracovníčky. Ja som bola nezamestnaná 3mesiace,lebo som sa potrebovala postarať o mamu,ktorá sa mi vrátila z nemocnice ležiaca. Rovno som jej to povedala a rovno som aj povedala,že potom prácu budem mať,že ma nemusí nikam posielať. Tak aj bolo, na deň presne.

sendy1977
14. júl 2022

@peter1peter9 keď dostaneš z UP doporučený list (na adresu trvalého pobytu) , tak do 3 dni ho musíš prevziať, inak sa do berie ako nespolupracuj a dôvod na vyradenie. Manžel keď bol na UP musel vždy nahlásiť keď išiel za synom (CR)
Takže radšej nič nespomínaj aby si nenašli oni dôvod na vyradenie

diamond007
14. júl 2022

@peter1peter9 áno, narovinu to povedz že od januára máš istú robotu, potom ak nebude pribrzdena pani tak to dá pokoj

casavina
14. júl 2022

Môj názor... keďže ešte nemáš nič na papieri, musíš chodiť a nosiť papieriky... keďže ich práca je volať a ponúkať prácu uchádzačom..

@peter1peter9

alchemilkazltozelena
14. júl 2022

@peter1peter9 nechodí sa každý mesiac.. raz za 3 mesiace a 1 lístok za 3 mesiace stačí doniest. Čiže raz pôjdeš a od januára nová robota. Ak máš nárok na podporu tak evidencia sa ti oplatí..

mimi3008
14. júl 2022

@peter1peter9jedna vec je ustne dohodnuta praca a druha vec je mat v rukach pracovnu zmluvu. Ja som tak po skonceni VS uz mala zmluvu, ale do doby nastupu do prace som sa prechodne prihlasila na UP, ukazala som im zmluvu a nikde som sa hlasit nemusela

katie253
14. júl 2022

@peter1peter9 keď nemáš v ruke podpísanú zmluvu, nemáš nič. Nemusíš im nosiť žiadne papieriky, že si hľadáš robotu, stačí že vytlačíš mail, ktorý si poslal do nejakej firmy, hoc aj kamošovi, mame, otcovi, že si hľadáš prácu, pošleš CV...

lienka.7
14. júl 2022

@peter1peter9 hlásiť sa musis tak ci tak, každý mesiac. Je problém poslať životopis cez profesiu a doniest vytlačené ze si hľadáš pracu?

hopeja
14. júl 2022

Ja som mala istu robotu, mala som nastúpiť o týždeň, len som ešte nemala zmluvu v rukách, lebo riaditeľ bol na dovolenke...hoci som to tete vysvetľovala, chcela ma poslať na pohovor do vedľajšieho mesta, nedala si vysvetliť, ze je to strata času nielen pre mňa ale aj pre toho zamestnavatela, prídem tam a poviem nenastupim k vam lebo už prácu mám 🤦‍♀️ ....takže som sa radšej odhlasila z úradu akoby ma sami vyhodili ze som nešla na stretko....takže záleží na tom koho tam stretneš, s niektorými sa da s niektorými je to tazsie

casavina
14. júl 2022

Ešte doplním...ja som dostala ponuku v MŠ, kde zriaďovateľom je obec, všetko ok podpísané vo štvrtok s tým že v pondelok nastupujem...prišla som na pol ôsmu do MŠ a v tom mi múdra pani riaditeľka MŠ oznámila že oni to zvládnu bezo mňa 😡 tak hneď z obecného úradu telefónaty na SP a Upsvar aby všetko stornovali... takže ani podpísaný papier nie je záruka... žiaľ 🙁

iwesska
14. júl 2022

Ved sa vykasli na UP,aj na podporu,plat si odvody sam a mas vybavene🤷‍♀️😁Nemozes cakat,ze ti urad bude platit a nic nebudes pre to robit,to tak nefunguje.

alchemilkazltozelena
14. júl 2022

@iwesska podporu mu platía z peňazí ktoré si tam sam odvádzal a patrí mu to takže radiť mu že sa ma na to vykašľať je dosť odveci

iwesska
14. júl 2022

@alchemilkazltozelena Ale jemu sa nechce nic urobit pre to,aby ju dostaval,tak co mu ma clovek poradit? Polutovat ho,ake to ma tazke? 🤔

alchemilkazltozelena
14. júl 2022

@iwesska ako že nič. Však som mu poradila že sa ma evidovať a zavolajú ho raz za 3 mesiace a od januára nová práca

iwesska
14. júl 2022

@alchemilkazltozelena To nie je pravda,ze 1x za 3 mesiace. Zhodou okolnosti tam chodim a kazdy mesiac. A pytala som sa,ci nestaci potvrdenia mailom posielat. Nie nestaci,treba tam s vytlacenymi mailami chodi osobne sa ukazat🙈

alchemilkazltozelena
14. júl 2022

@iwesska napíšem ti ip

elizabet173
14. júl 2022

@iwesska je to asi ako kde, ja som sa tiež bola hlásiť len tri, dokonca asi len fa krát, ten prvý krát som sa bola zaevidovať.

gabriela1414
5. dec 2022

@peter1peter9 evidencia na úrade je DOBROVOLNÁ