Úrad práce

rastokika41
18. feb 2024

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať. Som na úrade práce a bola som už aj na pohovore. Prijali ma avšak až s nástupom k 1.4. Poberám aj dávku v nezamestnanosti. Moja otázka teda znie, že keď pridem na úrad prace a predložím im akceptačný list od danej spoločnosti myslite si, že mi povedia aby som chodila ešte na pohovory alebo to budú akceptovať ? A budem stále do toho 1.4 zaradená v evidencii a poberať dávku v nezamestnanosti? Dakujem za každú normálnu odpoved 😊

daniela1911
18. feb 2024

@rastokika41 nebudú ťa posielať na pohovory, veď prečo?
Áno do 31.3. si v evidencii a čerpáš podporu. Koľko ju čerpáš? Za určitých podmienok je možnosť preplatiť 50% nevyčerpanej dávky nednorázovo.

rastokika41
autor
18. feb 2024

@daniela1911 Dakujem za odpoved . Čerpám ju zatiaľ mesiac iba. Ja som sa vrátila zo zahraničia po 3 rokoch ani som nedufala v to že mi ju priznajú. Som takto prvýkrát na úrade. Vypočítali mi nejakých 18€ na deň takže 540€ som zatiaľ dostala

daniela1911
18. feb 2024

@rastokika41 tak na preplatenie tých 50% nevycerpanej podpory nemáš nárok, to by si musela poberať min 3 mes do vyradenia z evidencie
https://www.socpoist.sk/kto-som/nezamestnany/po...

rastokika41
autor
18. feb 2024

@daniela1911 no veď vlastne budem 3 mesiace , január, február, marec či ako si to myslela

daniela1911
18. feb 2024

@rastokika41 šak si to spočítaj odkedy máš rozhodnutie o nároku podpory. Nepočítam za koľko dni ti prišli peniaze.
Výššie spomínaš mesiac tak ja to nemám odkiaľ vedieť.