Úrad na dohľad zanedbania zdravotnej starostlivosti

malamonika
23. apr 2016

Ahojte mamičky už pred rokom sme podali sťažnosť A stále žiadne vyjadrenie potrebovala by som poradiť pretože má to čakanie dosť ubúda vždy keď sme tam volali vyjadrili sa že je to V konaní ale naposledy má dodali odpoveďou že ona nevie O čo sa jedná A že tá čo to rieši je dlhodobo PN takže nás prípad nikto nerieši Prosím máte takéto skúsenosti lebo ja už mám toho dosť A rozmýšľam že to dám do novín iné riešenie nevidím budem vďačná za každú odpoved A skúsenosť dakujem

alana1
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
natuska87
24. apr 2016

Stazovat sa v tomto "rezorte" je, zial, beh na dlhe trate.Pokial ale viem, su povinni Vas pisomne informovat do 30 kalend.dni, ako Vasu staznost riesia...Ja tiez v tychto dnoch podavam na nemenovanu p.dr. staznost reviz.lekarovi, aj na urad pre dohlad...uz sa tesim kolko ma to bude stat sil a nervov...

natuska87
24. apr 2016

@alana1 Ano, svojim spôsobom, pomôze...Aj ked, pacient vzdy taha za kratsi koniec.Neviem, ci ste napr., sledovali pripad matky z IL, ktora prisla o dieta.Tri roky sa sudila s lekarkou a nakoniec ju sud oslobodil. / tu lekarku, aj napriek tomu, ze ju prvostupnovy sud odsudil/Ked som v TV sledovala, ako po vyneseni oslob.rozsudku vsetci pritomni lekari povstali a tlieskali, vtedy som na lekarov definitivne zanevrela.Nepreukazali ani stipku sucitu, ci empatie,aj ked dobre vedeli...Vyslali nam "signal", ze na nich siahat nesmieme, ani vtedy, ked chybuju.A su zvyknuti, ze slov.pacient sa este ucinne branit nedokaze...Vacsina nasich lekarov by vo svete uz sedela...Treba sa branit!

bonaqa2013
24. apr 2016

my tiež sme dávali prešetrovať ešte v okt. ako nám v sept. zomrela mama...odpoveď žiadna. a myslím ,že ani tak rýchlo nebude.
inak na Sk ročne zomrie 3000 pacientov pre zlú resp. nedostatočnú zdr. starostlivosť. Keď to už povie prezident SR - tak to je už ozaj na ho....
ešte si pozri skupinu Anjeli v nebi - tam sme sa pred pár dńami pohádali s jednou sestričkou ohľadom starostlivosti o pacientov....Aké sú sestry OK, len my všetci sme nevďačníci....

natuska87
24. apr 2016

@bonaqa2013 No, situacia v zdravotnictve je alarmujuca...Lekari sa zacali spravat ako polobohovia, sestricky ich kopiruju.Samozrejme, exzistuju aj vynimky, ale veeeelmi malo...

malamonika
autor
24. apr 2016

No ved to A pritom liečiť nevedia iba zmierňovať následky A finančné sa obohacovať na predpisov ani liekov

abbey1
24. apr 2016

Toto je u nich bežná prax. Proste mlčia. Mňa rovnako pobavilo, ako som 2 krát skúšala zistiť kto a ako môže zasiahnuť voči lekárom, ktorí si úkon dajú zaplatiť v plnej vyske u poisťovne a aj u pacienta. Poisťovňa o tom vie, konať nemôže, ministerstvo vie, konať nemôže,... Ale boli zlatí, poradili mi, kde mi úkon urobia zadarmo. Čo na tom, že niekto zneužíva chudáka pacienta i poisťovňu.