ÚPSVaR nedodržal lehotu

28. dec 2020

Aké mám možnosti ak UPSVaR nedodrží 30 dňovú lehotu na vybavenie žiadosti? Čakám na schválenie/zamietnutie prídavkov ZŤP. Uz som mala mať odpoveď, dnes som tam volala, vraj maju toho veľa. Ja ked mám niečo doručiť a nestane sa tak do stanoveného termínu, mám smolu, vyradia vás, nedaju vám, uz nemáte nárok lebo ste nestihli... Ale oni sú nepostihnutelni, im je jedno, ze zadržiavajú človeku peniaze aj 2,3 mesiace. Nie som typ aby som tam išla teraz vykrikovať a robit bordel ale mám pocit, ze človeku nedávajú na výber. A prosím vás reakcie typu, nečakaj na prídavky a choď robit si nechajte, verte že ak by mi to terajší zdravotný stav dovolil, išla by som do práce behom a s úsmevom, nie som povalacka co vyciciava štát ale bohužiaľ, človek sa v živote dostane nečakane do všelijakej situácie.

zojanka
28. dec 2020

Odovzdala si kompletnú žiadosť, so všetkými potrebnými prílohami bez nedostatkov a oni v priebehu 3 mesiacov nerozhodli bez toho aby ti poslali informáciu o predĺžení konania? A čo sú prídavky zťp? Poznám iba prídavok na dieťa.

snazilka_bio_mamka
28. dec 2020

Pracujem na oddelení posudkových činností a bohužiaľ, aj MY sme len ludia a makáme za 5 dalších pracovníčok, ktoré vypadli kvoli korone. Dokonca si to predstavte tak, že mám porobené všetky spisy a posudkové lekárky su karanténe alebo choré a nemá kto urobiť lekarsky posudok. Vedúca je chorá, nevie nám schvalovať, takže MOMENTALNE fungujeme v krízovom režime. Ďalšia vec, to čo hovoríte, že musíte ihned vy doložiť doklady, inak vás vyradia, od začiatku korony, (čo je marec) máte zakázané chodiť na podpisy, lehoty na výzvy, na ktoré musíte doložiť doklady neplatia (30 dní od ukončenia mimoriadnej situácie, ktorá este bude trvať dlho) takze neviem o čom rozprávate. A zrejme ste mysleli PP na kompenzáciu lebo príspevok zťp neexistuje. Zároveň, keď sa vám aj bude priznávať, priznáva sa 3 mesiace spätne!

xena0
28. dec 2020

@snazilka_bio_mamka ale čo.....veď dobre píše tak ako je!!! Nedajbože sa človek s niečím omeška tak niet pomoci hneď vás vyradia a žiadne debaty....a na Upsvar si môžu meškať koľko chcú z nepostuhnuteľní a ešte že tu tá korona je inak sa nemajú na čo vyhovoriť

snazilka_bio_mamka
28. dec 2020

@xena0 vy ste narušená psychicky zrejme

deti95060810
28. dec 2020

@snazilka_bio_mamka tiež mám také skúsenosti ako píše autorka... a ty sa darmo zlostíš, je to TAK.

deti95060810
28. dec 2020

@snazilka_bio_mamka prečo hneď urážaš.... a keby aj, čo to mení niečo na situácii?

snazilka_bio_mamka
28. dec 2020

@xena0 NIKDY sa nam nestalo, aby sme sa omeškali s termínom!! už mesiac dopredu musíme spisy odovzdavať povinne na schválenie a kontrolu a mesiac pred termínom už ide na kompenzacie, AK nedodržíme termín, je to JEDINE kvoli tomu, lebo nedoložili doklady ktoré trebalo a nevieme pokracovať v konaní a vtedy píšeme rozhodnutie o prerušení konania, ale to robíme naozaj az po niekolkých výzvach a telefonátoch. AK nedodržíme lehotu, máme okamžite predvolanie pred veducu na koberček a to sa nám stalo za 6 rokov 1x a len jednej pracovnícke ktora tu bola v skusobnej dobe! takze si vyprosujem taketo reci. Za to, že neviete ako to tu funguje a idete hned otvarať usta. To je cely dovod, prečo ma nasral váš komentár.

snazilka_bio_mamka
28. dec 2020

@deti95060810 neivem kedy sme si potykali

zojanka
28. dec 2020

Ja súhlasím s tým čo napísala @snazilka_bio_mamka . To čo sa deje teraz na úrade je masaker. Chýba tretina až polovica ľudí, buď sú nakazení alebo v karanténe alebo musia ostávať doma s deťmi. Práce je 3x toľko lebo sa musia riešiť rôzne korona príspevky a sos dotácie a ľudia na to proste niesú. Keď chýba vedúci zamestnanec ktorý jediný môže niečo schváliť tak sa môžu bežný zamestnanci aj na hlavu postaviť. Ale to sa ťažko vysvetluje niekomu kto sedí doma riti.

elanor
28. dec 2020

@snazilka_bio_mamka skus si precitat pravidla MK, resp. akykolvek kodex spravia sa na nete a zistis, ze na nete sa automaticky tyka, bez ohladu nato, ci sa poznate, nepoznate, ci ste starsi, mladsi atd...

elizabet173
28. dec 2020

Chapem, ze je bez penazi tazko, keby si toto napisala pred rokom, budem s tebou suhlasit. Ale dnes by to chcelo trochu zhovievavosti. Pracovnicok je kvoli korone menej, prace viac.

martul
28. dec 2020

Mnohe uradnicok sú choré - korona, to sa nedá len tak nahradiť novou pracovnou silou, okrem toho si teraz ľudia žiadajú o korona príspevky, teraz toi fakt teraz nazavidim, keď idem večer okolo úradu práce na prechádzku ešte aj o 22.00 svietia a pracujú,

panorek
28. dec 2020

Na úrade práce som bol raz aj to po škole odvtedy sa mu vyhýbam väčší chaos som nevidel úradnícky mi pripadali ako prvý ľudia ktorých prijali po 89 keď vznikol pojem nezamestnaný nevedeli sami čo majú robiť. Asi ten úrad vznikol aby zamestnal prvých ktorý tam naleteli. Odvtedy viem jedno a starký ma v tom len utvrdil ,,na nikoho sa chlapče nespoliehaj iba sám na seba,,. Môj starký bol veľký človek. Spomínam si ako mnou otriaslo keď zomrel po pohrebe som ochorel horúčky a odpadol som ako maly chlapec vtedy večer po pohrebe som sa vyplakal v posteli akoby som prišiel o otca. Hrozne to bolo dnes už chodím iba na hrob a viem že si vždy povieme čo treba. Veľký to bol človek veľký veru doteraz som nestretol človeka s takou prirodzenou autoritou hoci vy by ste ho jednoducho nazvali iba ,,sedliakom,,. Nech mu je zem ľahká.

deti95060810
28. dec 2020

@snazilka_bio_mamka na Mk si tykajú všetci... prečítaj si to... to nebol môj výmysel...😉

snazilka_bio_mamka
28. dec 2020

@panorek úprimnú sústrasť, ale nechápem súvislosť medzi danou témou.

panorek
28. dec 2020

@snazilka_bio_mamka tiež nemusíš všetkému chápať ja som doteraz nepochopil film od David Lynch mazacia hlava a tu som.

snazilka_bio_mamka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
panorek
28. dec 2020

@snazilka_bio_mamka no neviem či tvoj výron bude brať či už kinematografia alebo literatúra za mylnik ale budis uži si sviatky a ahoj z Liptova

dusankomoj
28. dec 2020

@panorek toto bola pekná ukážka,ako ukončiť nádejne sa rozbiehajúcu hádku na MK👍

judar
28. dec 2020

To co sa deje na uradoch prace to je na smiech rovnako ako sa snazit to maskovat situaciou a kricat ze toho maju vela....uprimne keby som sa nepohybovala za tou oponou, nemala papierove usi na spravnych miestach a nevidela TO co sa tam realne deje aj by som tie smiesne reci zhltla ale ta realita to je proste na smiech rovnako ako tie uradnicky co su tam len kvoli tomu ze maju pracu a ludi maju zvacsa u prdeli a kamufluju to zakonmi paragrafmi vyhlaskami a chujovinami

dusankomoj
28. dec 2020

Tak nič😁

halabolka
28. dec 2020

@snazilka_bio_mamka baby tu maju pravdu, aj ked ty si mozno vynimka, ktora potvrdzuje pravidlo. Tie “tety”, a teda nielen tie v dochodkovom veku, ktore maju pracovnu dobu ako za komunizmu (u nas pon-pia 8-14 a v stredu o hodinu dlhsie) sa tak velmi vedia tvarit, ze sa idu pretrhnut, ze som im to skoro zhltla. Za 10 rokov co pracujem som sa tam bola zahlasit 3x na prechodne obdobie medzi nastupom do dalsej prace. 2x mi poplietli ziadosti a kvoli nim som platila pokutu v zdravotnej poistovni. Pani sa tvarila, ze nevie kde ma hlavu, nakazala mi prist vzdy na presnu hodinu a minutu, lebo NESTIHA - kedykolvek som tam prisla, sedeli v cakarni 2 ludia patriaci inym pracovnickam. Ked teda tak nestihaju, nech im upravia pracovnu dobu na 8 hodin denne, aby si svoju pracu mohli robit svedomito a poriadne.

panorek
28. dec 2020

@dusankomoj hádať sa z toho sme snáď vyrástli dovodit treba ako vedel povedať Don Corleone

autor
28. dec 2020

@snazilka_bio_mamka chapem situáciu aka je, preto som ani nečakala, ze dostanem vyjadrenie v termíne ale vsade ci uz na uradoch, v obchodoch, v nemocniciach sa teraz pasuju s nedostatom síl, no ja s upsvar mam len zle skúsenosti. Dvakrát v živote som tam bola po info pri okienku, pani mi povedala klamstvo alebo vymysel, ci zamerne zavádzajú ľudí alebo je fakt chuderka taká hlupa neviem dodnes. Tej istej pani som do ruk po porode odovzdala vyplnenú žiadosť na príspevok pri narodení dieťaťa plus prilohy potvrdené od lekárov. 2 dni pred uplynutim lehoty na odovzdanie, čo bolo 4 mesiace potom co som tu žiadosť odovzdala mi nic neprislo, nedalo mi to, isla som sa tam spytat. Pani mi s usmevom na tvári hovorí, nic tu neni, neodovzdala ste to a za 2 dni vam ubehne 6.mesiac na možnosť uplatnenia. A mohla som sa aj na hlavu postavit, takze ked som nechcela prísť o 900€ musela som za den obehat gynekológa a pediatricku, vypnit žiadosť a znova to tam odniesť. Ale tieto papiere som uz odovzdala priamo do ruk na odd.posudkovych č. s tym ze ma ubezpečili, ze to mám vsetko a určite sa nic nestratí a ano, nie je to príspevok ZŤP, zle som sa vyjadrila. Takze s obyčajnými ľuďmi tiez nema nikto pochopenie, no my musime chapat všetko.

autor
28. dec 2020

@halabolka z duše mi hovoríš 🙏 pracuju tam jak na trhu, pracovnú dobu ako brigadnici majú a potom sa idu sťažovať ze nestíhajú. Sú tam 30 rokov tie iste tetky a stale nevedia a nestíhajú a co vedia popletu alebo stratia. To je moja skúsenost ale určite nie su všetky také, nechcem vsetkym krivdit, no ked ma človek take skúsenosti co si ma myslieť.

snazilka_bio_mamka
28. dec 2020

Tak to mi je lúto. Ide o to, že staršie pracovníčky už jednoducho niekedy nevedia rozmyslať a možno mladšie sa len zaučaju.. treba pochopiť, že aj tu su len ludia. Ja sa snažim, všetko 100x vysvetliť i ked niekedy mi už preteču nervy, ale vysvetlím i ked rukami nohami, lebo VERTE mi, že ked sem prídu také, ktoré nevedia ani písať ani čítať a absolutne nechapu, čo im hovorite, nie je to uplne prijemne. Mali ste predlzeny rodičak, kvoli zlemu zdrav. stavu dieťata? lebo netušim ako sa môže žiadosť stratiť. Toto som este nepocula.. Všetko je min. 3 x zapisane v knihe + si vedieme vlastné zoznamy.. teda my si velmi davame pozor. Vacsinou na mna kolegyne zazeraju, kolko trpezlivosti mam s ludmi a ked maju na niečo narok, sama im vyvolavam aby si to prisli uplatniť. takze NIE netreba hadzat kazdho do jedneho vreca, tiez mi to nepadlo dobre, ked robím všetko preto aby spisy boli kompletné a všetko bolo načas odovzdazné na kompenzacie alebo na statne davky. 😉

snazilka_bio_mamka
28. dec 2020

autorka , pracovnu dobu máme od rána od 7:00 do 15:00 ale vacsinou tu sedíme do 16:00, TO ZE STVRTOK NIE SU STRANKOVE HODINY neznamena ze sedime doma, tak isto pracujeme a piatok tak isto, s tym ze ak mam dost nadčasu mozem odisť domov. Najprv si zistite, potom osočujte.

autor
28. dec 2020

@snazilka_bio_mamka nebudem sa tu s tebou dohadovat, ty si na jednej strane a vidíš len to svoje, my teba máme chápať ale ty si sa pozrela na to z druhej strany? Chapem, ze mozno práve ty si ta svedomita pracovníčka ale ked ma človek opakovane skúsenosti s tym ako to tam nefunguje, moze sa jedna taka poriadna ako ty aj pretrhnut, nenapravis presvedcenie ľudí, ze je to tam bordel. Skoda, ze tam teda takych ako si ty nie je viac, mozno by to tam fungovalo a vyzeralo inak.

snazilka_bio_mamka
28. dec 2020

Autorka a myslis si, že ja som sa narodila v roku 89 a hned som tu pracovala ako novorodenec? tiež som chodila do školy, pracovala, bola nezamestnana, chodila na vyšku, bola nezamestnana, na brigade, na absolvetnskej praxy - CHODILA som na urad vybavovať milionkrat. Takze, nie nevidim veci len z jednej strany. Ale robila som jednu vec, 100x som skontrolovala kazdy doklad a čitala som si vzdy na čo mam pravo. Napr. som netušila ze som mala volakedy narok na hmotnu nudzu a pracovnicka sa neunuvala mi poradiť, tak som si od vtedy všetko sama riešila a ked sa neozvyvali, bombardovala som telefonatmi. Bohuzial, niektore už maju dosť práce s ludmi, je to jedna z najtazsich prác a potom zanevrú na človeka.. Jednej pani som aj povedala, ked sa jej nelubi, preco nejde do dochodku? je tu milion mladych zien, ktore tu chcu byť nastalo a robiť pracu s radostou a nie hnusom.

simca06022011
28. dec 2020

@snazilka_bio_mamka pozri, ked my vypadneme kvoli comu kolvek, tak to nikoho nezaujima... tak mna napr nezaujima, ze na akomkolvek urade mate vypadky personalne alebo akekolvek ine. Bohuzial urady su nepostihnutelne. Nas nik nepochopi, nemienim byt ani ja akokolvek chapava (ja som den po operacii lezala v nemocke na infuziach s notebookom a papiermi, ukaz mi jednu uradnicku co po tom ako jej padne pohne prstom... )... Je fakt a roky, ze urady "nestihaju". Ja tento rok ani nic neriesim s uradom radsej, ale z minulosti mam bohate skusenosti, ze terminy su len pre obcanov a firmy, nie urady ;) A to je to, nad cim sa ludia rozculuju, a nie to ze ste len ludia. My to vieme. Casto aj uplne nekompetentni, co nevedia co robia a konania sa tahaju roky... Samozrejme, nemyslim tym na teba konkretne, ani konkretny urad. Ono je to totiz vsade... ja ked sa pomylim, nestihnem, pokutu mam raz dva v schranke ;)