Upratovanie spoločných priestorov podľa zákona

lucenka911
27. feb 2014

Ahojte chcela by som sa opýtať či tu nieje niejaký právnik vyštudovaný a či mi nevie poradiť ako to je s upratovaním spoločných priestorov na ubytovni kde je spoločna kuchyna, tri toalety, prikazuje niejaky občiansky zákonník alebo definuje ako často a ako poriadne sa to ma upratovať, lebo mam s tym velky problem a neviem sa k tomu dopátrať, ci je majiteľ povinny a ak ano v akom rozsahu, dik

luba28
27. feb 2014

@lucenka911 neni som pravnik,ale kazda takato institucia by mala mat svoj vnutorny poriadok a j ohladne upratovania,....

sisaha
27. feb 2014

@lucenka911 soc. zariadenia by sa mali kazdy den.. , ale vyriesis to asi iba staznostou u spravcu budovy.

havana_frost
27. feb 2014

@lucenka911 Toto žiadny zákon nedefinuje. Je to už veľmi špecifická záležitosť daného zariadenia. Keď máš uzavretú zmluvu o ubytovaní, je to podľa nejakého zákona? Ale obávam sa, že je to len na dohode medzi spolu-ubytovanými a majiteľom ubytovne. Prípadne použiť primerane ustanovenia o susedskom spolunažívaní (nemožno neprimerane obťažovať hlukom, prachom, neporiadkom..)

ianitka
27. feb 2014

Zalezi akeho typu je ubytovacie zariadenie. Ak je to oficialne, kazde by malo mat povolenie na prevadzku od RUVZ a mat schvaleny prevadzkovy poriadok, jeho sucastou je aj hygienicky rezim, co kedy, kolkokrat sa umyva, akymi prostriedkami atd.