Ahojte chcela by som sa opýtať či tu nieje niejaký právnik vyštudovaný a či mi nevie poradiť ako to je s upratovaním spoločných priestorov na ubytovni kde je spoločna kuchyna, tri toalety, prikazuje niejaky občiansky zákonník alebo definuje ako často a ako poriadne sa to ma upratovať, lebo mam s tym velky problem a neviem sa k tomu dopátrať, ci je majiteľ povinny a ak ano v akom rozsahu, dik
@lucenka911 soc. zariadenia by sa mali kazdy den.. , ale vyriesis to asi iba staznostou u spravcu budovy.
@lucenka911 Toto žiadny zákon nedefinuje. Je to už veľmi špecifická záležitosť daného zariadenia. Keď máš uzavretú zmluvu o ubytovaní, je to podľa nejakého zákona? Ale obávam sa, že je to len na dohode medzi spolu-ubytovanými a majiteľom ubytovne. Prípadne použiť primerane ustanovenia o susedskom spolunažívaní (nemožno neprimerane obťažovať hlukom, prachom, neporiadkom..)
Zalezi akeho typu je ubytovacie zariadenie. Ak je to oficialne, kazde by malo mat povolenie na prevadzku od RUVZ a mat schvaleny prevadzkovy poriadok, jeho sucastou je aj hygienicky rezim, co kedy, kolkokrat sa umyva, akymi prostriedkami atd.
@lucenka911 neni som pravnik,ale kazda takato institucia by mala mat svoj vnutorny poriadok a j ohladne upratovania,....