Som nezamestnana. Uz pol roka, cize mi uz uplinula podpora. Do ziqdnej prace co eom posielalq zivotopis ma nezobrali. Bolo ich vyse 20. Tak eom chcela cez urad prace si spravit kurz, na novu rekvalifikaciu, nech mozem robit nieco ine, nez mam vystudovane. Kurz mi zacina az od polky rokaz alebo ku koncu.
Do tej doby nemozem byt bez penazi. Ved mam vydaje na zivot. Q moja otazka znie, mozem si popri urade prace najst brigadu, nez budem cakat na zaciatok terminu kurzu, aby mi to preplatil urad prace?
Mozem mat popritom brigadu, aspon polovicny uvazok atd?
Ci po dobu moj j evidencie na UP, plati len tych 40 dni za rok a nesmiem presiqhnut sumu 230€?
Dakujem za rady.
@taynee bez ohladu na to ci mi platia podporu alebo nie?
Pracovať môžeš prever si na Up výšku aká je aktuálna uznatelna na dohodu to sa mení ta suma
@lakebabe viem ze to minuly rok fungovalo. A aj tento rok funguje tento konkretny projekt od UP?
To netuším skus pozrieť na nete zas tie rekvalifikačné kurzy sú dobré ja som na jednom bola plánované kedysi som dala výpoveď a sama som si ho dala a veľmi mi pomohol vtedy k takému vysnivanemu prvému jobu tak asi záleží ci v tom aj vidíš uplatnenie do budúcna ak áno skus lebo to je v dosť vysokej hodnote
@lakebabe da sa k tomu tlacivko ziskat aj na nete, ci musim osobne zajst na UP?
Ja by som so preverila ci ta pomoc pre zamestnancov už neskončila ale ak chceš tu pre nezamestnaných ja som to riešila už dávno ale všetko mi dali na úrade práce formuláre školu som si vybrala sama aj sa tam prihlásila dokonca ešte som bola zamestnaná čakali na mňa kým som nebola na úrade prace s kurzom.
@lakebabe dakujem informovala som sa na UP, a momentalne peniaze na kurzy nie su...
Az v marci a aj to len mozno...
Tak teraz neviem ci mam ist na kurz na svoje naklady aby som mala pracu...alebo pockat mozno do marca mozno do aprila, mozno do nikdy aby mi kurz preplatil UP...a do tej doby nejako prezivat 🤔
Na nic by som nečakala a vzala zatiaľ prácu aká sa mi ponúka...príležitosť urobiť si kurz ešte bude. Byť nezamestnaný a čakať ako na spasenie na kurz zadarmo mi príde nezodpovedné a prepáč hlúpe.
Fu tak to by som na to kaslala nechaj kurz teraz tak chod do roboty kedysi to nukali každému nikto to nechcel príležitosť ešte bude
Záleží aky to je kurz ak sa ti hodí dá sa aj zaplatiť keď budeš zamestnaná u nás polka boli samoplatci
@lakebabe ak pojdem teraz do prace, kurz mi UP uz nepreplati potom, lebo musim byt evidovana min 3 mesiace.
No ťažko poradiť, príjem potrebuješ musíš vedieť najlepšie ako si na tom finančné ,ešte prirataj čas kurzu co nebudeš robiť môj trval štyri mesiace a chodila som každý deň celé doobedia. Pokiaľ ostaneš doma musíš si vyrátať ci to utiahnes alebo časom kurz radšej zaplatíš ako samoplatca