Ahojte vie mi tu niekto poradiť či potrebujem dať manželovi k uplatneniu si odpočitateľnej položky na mňa (manželku) aj potvrdenie od zamestnávateľa aj keď som nemala žiaden príjem? Mala som iba RP.
@simatko2 Hej to mam len neviem ci treba aj potvrdenie zo zamestnania s nulovym prijmom. Neviem kolko vychadza ta suma ktoru potom vratia.
@novamamima nie, u a z úradu že si poberala rodiča,, ja som pri prvom synovi už dávala..
Cely rok si na rodicovskej dovolenke, prac.pomer mas jeden ci viac?
@novamamima ak si poberala len rodicak na rodicovskej dovolenke, tak si uplatni plnu sumu odpocitatelnej polozky na teba 3830€ a na dani sa mu z toho vrati 19%.
@novamamima Nic nepotrebujes, staci, že manžel v ziadosti o RZ uvedie a podpíše čo treba. Koľko vrátia zalezi od toho kolko mal HM, odvody, zaplatenú dan
@slavkadi Ano cely rok na RP a mam iba jeden prac.pomer, ale ziaden prijem ani preplatena dovolenka nic.
@novamamima No tak si môže manžel uplatniť celu vysku NCZD
@evittam Môžem sa ešte ja opýtať k danej téme uplatňovania nezd. časti na manželku?
Neviem či mám aktuálne dobré informácie, tak si potrebujem toto overiť. Ja som v 2018 poberala 1 mes. materskú, zvyšok roka RP. Okrem toho som mala úroky na stavebnom sporení napr. 100 €, z toho mi hneď stiahli zrážkovú daň.
Viem, že materská sa ráta ako príjem. Ale asi by som mala do výšky môjho prijmu rátať aj úroky?
Ak áno, tak zrejme tých 100 € alebo len tú sumu 81 € (po zdanení)?
Treba ako dôkaz o výške úrokov, priložiť k manželovmu DP aj kópiu výpisu z účtu stav. spor.?
Vopred ti ďakujem za radu.
@novamamima ja som si bola po papiere,doklad o poberani rodičovského príspevku na upsvare. Určite treba dat, nech si môže manžel uplatniť na teba.. Vrátia vám niečo..mňa by zaujímalo ze ako prídem na to, koľko nám môžu vrátiť.. Vie niektorá poradiť?