AHojte, manžel si ide uplatniť NZČD na manželku, keďže som celý rok nemala príjem, iba rodičák, čo sa nezapočítava do príjmu. Otázka: Treba k tomu nejaký doklad? Ak áno, odkiaľ si ho vyžiadať? Ja si myslím, že nič netreba, ani som nič k tomu nenašla. Tak pre istotu sa pýtam tých, čo ste už riešili. Ďakujem
Oficialne netreba ale z praxe viem ze to uctovnicky pozaduju...potvrdenie z UP o poberani RP...poslu ti to aj mailom
@natalipor potvrdenie z úradu o poberaní rodičovskeho, pošlú aj e-mailom... sobášny list....
@rachel36a co ale nedava zmysel, lebo RP moze manzel/ka poberat aj ak je zarobkovo cinny/a...
@renatka1985 môže byť aj zárobkovo činná ale vtedy sa ten príjem zaratava a odpocitava sa od nzcd
Netreba potvrdenie o poberani RP.. stačí, keď manžel uvedie do žiadosti o RZD, že si nemala príjem a žiadosť podpise..
@e1i tomu ja rozumiem. Len povazujem potvrdenie o poberani rp za nepotrebne..
@renatka1985 ano, ja to viem, ale zial realita je ina...ja tiez musim muzovi davat potvrdenie lebo jeho uctovnicka na nom trva ..
Dakujem baby, tak nakoniec k tlacivu to netreba, ale utovnicka to vyzaduje. Poslala som email na upsvar a hned do dvoch dni mi poslali tlacivo, cize super rychlo 🙂
len sobasny list.