Chcela by som sa spýtať,akú sumu príjmu má uviesť manžel do daňového priznania keď si chce na mňa uplatniť nezdanitelnu cast na manželku?
Na md som nastúpila 2.11.2021 s prvým dieťaťom predtým som pracovala až do nástupu na materskú.popri zamestnaní som aj szčo za toto obdobie od 2.11. Do 31.12. Som mala príjem asi 1000eur na faktúrach.dakujem za odpoved
berie sa aj príjem z materskej a príjem zo zamestnania nie len szčo
@marci77 dakujem za vysvetlenie😊
Príjem zo živnosti mínus odvody plus materská čo ste do 31.12. dostala na účet. Tehotenskú dávku ste nepoberala?
@slavkadi ano mala som aj ten.davku cca od polovice juna.
Tak aj tu tehotenskú dávku pripočítať, ktorú ste reálne dostala na účet.
@slavkadi rada by som ešte otvorila tuto temu 🙏...dobre chápem ze ak mam matersku a tehotenské za december vyplatené az v januári 2022, tak ich neratam do svojho vlastného prijmu pre ucely nezd.ciastky na manzelku?
Lebo takto mi to napísali aj z DRSR (len neuviedli paragraf ktoreho by som sa drzala) .... ale potvrdenie zo socialky mam aj s decembrovymi dávkami.
ak su vase prijmy spolu za rok 2021 vacsie ako 4 124,74 €, tak nema narok si uplanit manzel nezdanitelnu cast na manzelku
ak boli vase vlastne prijmy za rok 2021 mensie, tak potom vase prijmy treba odpocitat od tej sumy 4 124,74 € a z toho by manzel dostal 19%
tu je celkom dobre vysvetlene, co je vlastny prijem manzelky
https://www.podnikajte.sk/dan-z-prijmov/nezdani...