Union - preplatenie dentálnej hygieny, nové podmienky

mondolina
18. nov 2021

Rada by som pridala čerstvú skúsenosť s Union preplácaním dentálnej hygieny. Doteraz problém nebol, 2 x ročne preplatené ošetrenie v plnej výške do 100€.
Od 9/2021 preplácajú DH len od zmluvných subjektov. Zmluvu dentálnym hygieničkám Union nedá, lebo nie sú MUDr.

Preplatia ti teraz 80%, keď pošleš doklady poštou resp. osobne.

Krok späť 👍

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
janai1
18. nov 2021

Preplácaju aj od nezazmluvnenych 🤨

mondolina
autor
18. nov 2021

@viestta
neboli, doteraz som problém nemala, až teraz.

mondolina
autor
18. nov 2021

@janai1
80% a nedá sa vybaviť online.

mondolina
autor
18. nov 2021
nikpa
18. nov 2021

@mondolina mňa skôr pekne na*srali, že skrátili dobu na uplatnenie z 3 mesiacov na mesiac a rovnako nepreplácajú ošetrenia zo zubnej pohotovosti kde pýtajú nenormálne pálky. Za normálnych okolností chodím k svojej zubarke ale keď vás začne bolieť zub z večera do rána práve cez víkend, nič sa nedá robiť. Takže 70€ mi prepadlo ale 150€ blok z pohotovosti mi preplatiť odmietli.

simca06022011
18. nov 2021

no ja som bola celkom prkvapena, lebo tiez mi z osetrenia 80EUR poslali 44EUR a za dceru, platili sme za dentalku 35eur, neposlali nic... pojdem to skumat co tam bolo... ale co sa mi nepacilo, neprisla mi ani ziadna sprava o tom, nic.

janai1
18. nov 2021

@mondolina však ja viem ved to maju uvedené na stránke 🤷‍♀️https://www.union.sk/osetrenie-u-nezmluvneho-le...
Ale dosť si protirecis 🙂 v príspevku píšeš ze nepreplacaju a potom ze zas preplácaju

mondolina
autor
18. nov 2021

@nikpa
no mňa toto dnes zaskočilo, hneď som volala dentálnej hygieničke, že áno sú nové podmienky a ich to mrzí, lebo málokde spraví zubár takú dentálnu ako oni/ so všetkým/, aj môj zubár už nerobí dentálnu, lebo vedľa je hygienička.
V našom meste ani jedna nemá zmluvu s poisťovňou, lebo im nechcú dať.

nikpa
18. nov 2021

@mondolina nalákali na to pacientov a teraz s nami vybabru...

mondolina
autor
18. nov 2021

@janai1
prečítaj si to prosím ešte raz, preplácajú za iných podmienok- horších.
Ďakujem za pochopenie.

janai1
18. nov 2021

@mondolina čítam, čítam a stále tam vidím toto

mondolina
autor
18. nov 2021

@janai1
tak ja nečítam aktualizované podmienky od poisťovne, hlavne keď to nepošlú na mail ako iné " benefity".
Ale ďakujem za upozornenie.

maris5
18. nov 2021

Preplacaju uz len od zazmluvnenych lekarov. Posielali mail k tomu.

janai1
18. nov 2021

@mondolina ale však hento si ty napísala 🤨

janai1
18. nov 2021

@maris5 na stránke majú že preplácaju aj nezazmluvnenych ale za iných podmienok - pošta a 80%

maris5
18. nov 2021

@janai1 ta posta mi pride odveci preco neriesia online pobocku

mondolina
autor
18. nov 2021

@maris5
veď toto, čert to ber, že 80% preplatia...všetko čo sa dá vybavujem online, a teraz, aby som išla na poštu🤦‍♀️

maris5
18. nov 2021

@mondolina konecne tu pobocku zjednodusili.... este by mohli vyriesit prepinanie medzi uctami rodic-dieta a spat. Lebo spat nefunguje.

mondolina
autor
18. nov 2021

@maris5
mne sa dá prepnúť, len často appka zamŕza

janai1
18. nov 2021

@maris5 no toto som ani ja nepochopila... Ako keby nebolo jednoduchšie to riešiť cez PC, oni sa potrebujú zahlcovat papiermi

nelca84
18. nov 2021

@mondolina ja som bola zaciatkom tohto mesiaca a do tyzdna som mala peniaze na ucte v plnej vyske, tak ako aj predtym. Neviem co sa zmenilo teda.