Rada by som pridala čerstvú skúsenosť s Union preplácaním dentálnej hygieny. Doteraz problém nebol, 2 x ročne preplatené ošetrenie v plnej výške do 100€.
Od 9/2021 preplácajú DH len od zmluvných subjektov. Zmluvu dentálnym hygieničkám Union nedá, lebo nie sú MUDr.
Preplatia ti teraz 80%, keď pošleš doklady poštou resp. osobne.
Krok späť 👍
Preplácaju aj od nezazmluvnenych 🤨
@mondolina mňa skôr pekne na*srali, že skrátili dobu na uplatnenie z 3 mesiacov na mesiac a rovnako nepreplácajú ošetrenia zo zubnej pohotovosti kde pýtajú nenormálne pálky. Za normálnych okolností chodím k svojej zubarke ale keď vás začne bolieť zub z večera do rána práve cez víkend, nič sa nedá robiť. Takže 70€ mi prepadlo ale 150€ blok z pohotovosti mi preplatiť odmietli.
no ja som bola celkom prkvapena, lebo tiez mi z osetrenia 80EUR poslali 44EUR a za dceru, platili sme za dentalku 35eur, neposlali nic... pojdem to skumat co tam bolo... ale co sa mi nepacilo, neprisla mi ani ziadna sprava o tom, nic.
@mondolina však ja viem ved to maju uvedené na stránke 🤷♀️https://www.union.sk/osetrenie-u-nezmluvneho-le...
Ale dosť si protirecis 🙂 v príspevku píšeš ze nepreplacaju a potom ze zas preplácaju
@nikpa
no mňa toto dnes zaskočilo, hneď som volala dentálnej hygieničke, že áno sú nové podmienky a ich to mrzí, lebo málokde spraví zubár takú dentálnu ako oni/ so všetkým/, aj môj zubár už nerobí dentálnu, lebo vedľa je hygienička.
V našom meste ani jedna nemá zmluvu s poisťovňou, lebo im nechcú dať.
Preplacaju uz len od zazmluvnenych lekarov. Posielali mail k tomu.