Ahojte, potrebujem radu. Google mám prejdený ale nie som si istá v jednej veci, ak človek zomrie v nemocnici má ísť rodinný príslušník do nemocnice za lekárom zobrať "list o prehliadke mŕtveho" a potom s ním + OP mŕtveho ísť na matriku vybaviť úmrtný list? Správne toto chápem?
my sme boli len v pohr. službe.. oni všetko vybavili za nás. doniesli úmrtný list a všetko ostatné...
Mne vsetko vybavila pohrebna sluzba, nemocnicu, papierovacky...
Aj nám všetko vybavila pohrebná služba. V nemocnici sme boli len pre "Správu o prepustení" na oddelení, to a OP sme odovzdali pohrebnej službe a zbytok riešili oni.
U nás v malom meste treba ísť najprv na matriku so správou o obhliadke mŕtveho a OP vybaviť úmrtný list a až tak s úmrtným listom ísť do pohrebných služieb vybaviť pohreb. A vrátiť preukaz poistenca do zdravotnej poisťovne, na to je pár dní, netreba hneď.
@drakvak ďakujem to som čítala že kartičku poistenca vraj netreba vrátiť, iba pas a vodičák k policajtom 🤔
Mne po pohrebe dala pohrebna sluzba OP aj karticku poistenca, tie som potom vratila na policiu a karticku do ZP
Zdravotnu kartu vratila nemocnica obvodnemu lekarovi..
Tu je to dobre zhrnuté: https://www.tatrabanka.sk/sk/zivotne-momenty/um...
preukaz poistenca vobec netreba vracat, mozes, nemusis - mam priamo info z ZP.
@hradnapani áno tiež som tak čítala 😊 ďakujem za potvrdenie
nám všetko vybavila pohrebna služba
odporucam si spravit kopiu dokladov predtym ako ich odovzdas. My sme mali trochu specificke problemy s dodavatelom plynu a el.energie.
@katkaseiner už máme všetko za sebou, ale ďakujem
bud na matriku alebo priamo do pohrebnej sluzby - ona ten UL vybavi a tam tiez vies odovzdat OP.