Úmrtný list

12. jan 2024

Ahojte, potrebujem radu. Google mám prejdený ale nie som si istá v jednej veci, ak človek zomrie v nemocnici má ísť rodinný príslušník do nemocnice za lekárom zobrať "list o prehliadke mŕtveho" a potom s ním + OP mŕtveho ísť na matriku vybaviť úmrtný list? Správne toto chápem?

hradnapani
12. jan 2024

bud na matriku alebo priamo do pohrebnej sluzby - ona ten UL vybavi a tam tiez vies odovzdat OP.

deti95060810
13. jan 2024

my sme boli len v pohr. službe.. oni všetko vybavili za nás. doniesli úmrtný list a všetko ostatné...

sev111
13. jan 2024

Mne vsetko vybavila pohrebna sluzba, nemocnicu, papierovacky...

cairka
13. jan 2024

Aj nám všetko vybavila pohrebná služba. V nemocnici sme boli len pre "Správu o prepustení" na oddelení, to a OP sme odovzdali pohrebnej službe a zbytok riešili oni.

drakvak
13. jan 2024

U nás v malom meste treba ísť najprv na matriku so správou o obhliadke mŕtveho a OP vybaviť úmrtný list a až tak s úmrtným listom ísť do pohrebných služieb vybaviť pohreb. A vrátiť preukaz poistenca do zdravotnej poisťovne, na to je pár dní, netreba hneď.

autor
13. jan 2024

@drakvak ďakujem to som čítala že kartičku poistenca vraj netreba vrátiť, iba pas a vodičák k policajtom 🤔

sev111
13. jan 2024

Mne po pohrebe dala pohrebna sluzba OP aj karticku poistenca, tie som potom vratila na policiu a karticku do ZP
Zdravotnu kartu vratila nemocnica obvodnemu lekarovi..

drakvak
13. jan 2024
hradnapani
13. jan 2024

preukaz poistenca vobec netreba vracat, mozes, nemusis - mam priamo info z ZP.

autor
13. jan 2024

@hradnapani áno tiež som tak čítala 😊 ďakujem za potvrdenie

alickapusinka
13. jan 2024

nám všetko vybavila pohrebna služba

katkaseiner
18. jan 2024

odporucam si spravit kopiu dokladov predtym ako ich odovzdas. My sme mali trochu specificke problemy s dodavatelom plynu a el.energie.

autor
18. jan 2024

@katkaseiner už máme všetko za sebou, ale ďakujem