Ukončenie štúdia a dávky

22. máj 2023

Ahojte, bola by som rada, ak by mi napísali tie/tí, čo to mali rovnako ako ja (samozrejme budem rada za každú radu). Niektoré školy posielajú ppier o vylúčení po zimnom semestri (tak som si to myslela aj ja, ale od vtedy mi nič neprišlo), takže si myslím, že ho dostanem teraz po letnom. Do školy som prestala chodiť nejak počas skúškového v zimnom. Rodičia poberajú na mna dávky. Nebudú musieť nič vraciať za ten čas, čo som nechodila? Ako ste to mali vy. Brigádovala som do teraz na pár mesiacov a je mi jasné, že za nedostatok kreditov neprejdem do 2 ročníka.

melanta
22. máj 2023

Premýšľam, aký dôvod by som mala na akúkoľvek prácu prijať lenivého a neseriózneho človeka, ktorý namiesto toho, aby požiadal o ukončenie štúdia mesiace čaká, kedy ho škola vyhodí. Čo tak začať sa správať dospelo a teda aj zodpovedne a seriózne? Čiže odhlásiť sa zo školy a rodičia nech sa odhlásia z poberania dávok na dieťa, ktoré nechce študovať.

bejbypd
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
suzitok
22. máj 2023

Kľúčový je pre teba dátum vylúčenia, tak si ho zisti, od toho dňa nemajú nárok rodičia na dávky a budú musieť zrejme vracať. A tiež ak ti brigáda neprekrýva všetky dni, tak ti vznikol dlh aj na zdravotnom poistení.

lucka_ke
22. máj 2023

už si to tu riešila minimálne 2x čo sa ja pamätám, aj si tam dostala relevantné odpovede

lindous
22. máj 2023

Pri vylúčení pre nesplnenie podmienok prestávaš byť študentom dňom, kedy prevezmeš rozhodnutie o vylúčení... Niektoré školy to zrejme riešia až na konci akademického roku, nie po semestroch... Pokiaľ ti nič také neprišlo, mala by si byť stále evidovaná ako študent a teda nebude treba nič vracať

mable123
22. máj 2023

@melanta presne rovnaký ako keď človek na PN ke chodí na dovolenku, zarába pomimo :D neokradneš nemáš... Niektoré školy Ťa vylúčia hneď a niektoré po roku....

autor
22. máj 2023

@melanta nikde nepíšem, že nechcem študovať. Onedlho ma čakajú prijímačky na novú školu a niesom jediná podla starých diskusii, čo to takto robí

autor
22. máj 2023

@lindous ďakujem

autor
22. máj 2023

@lucka_ke píšem 1x😀

kvetinka75
22. máj 2023

@melanta vieš koľko študentov tak robí? A načo tam chodiť, veď mi papier pošlú

mk22
22. máj 2023

Známa nevedela, neohlasila zamestnav ze syn ukončil štúdium, poberala cca rok, vrátila vsatko späť.

suzitok
22. máj 2023

Veď práve preto si zisti, ako to máš na danej škole, či ťa vylúčili hneď alebo nie, ako sa píše vyššie, každá škola to robí inak.

lilianka28
22. máj 2023

Keď ti príde papier o vylúčení, tam je dátum od kedy si vylúčená zo štúdia. Podľa toho sa aj rodičom zastavujú dávky. Keď ti doteraz neprišiel, takže zrejme ťa vylúčia až v letnom semestri. Niektoré VŠ to tak robia.

ruxandra
22. máj 2023

Ja som to mala podobne, v januari som neurobila skusky, vyhodili ma az v júli. Ale mala som odvtedy normalnu pracu, lebo som vedela, ze uz dalej studovat nejdem.
Ale ano, vyhodia ta v den, ked ti pride domov rozhodnutie, dovtedy nic riesit nemusis, zrejme ti to pride az po letnom semestri..
@melanta ved ju vyhodili, naco sa ma sama odhlasovat? 😀😀