Baby prosím vás, keď som ukončila pomer a zobrala dovolenku v ten istý deň, mal mi vzniknúť nárok na maximálku. Chcem sa opýtať, keď ma zavolajú zo socialky doložiť papiere, mam povedať, že to mám takto spravené? Jedna pani zo socialky nebola nadšená vravela ze to je nelegálne, 😁 (poznala som ju) ďakujem 😊
@vulka dohodou 21.4 mi končil rodičak, 22 som ukončila pomer
Môžem sa opýtať, že čo presne by malo byť nelegálne?
@matuss1818 neviem povedala mi, že to je zavádzajúce
Aj ja som to tak mala. Žiadali len dokladovať poslednú výplatnú pásku. Ešte sama skonštatovala, že som mala asi odstupné a veľa dovolenky. Ináč nič. Všetko bolo v poriadku
@lucia147852 poslednú výplatnú pásku? Ja ju už nemám preboha 🤦♀️😶
@tinuskamacurka nelegalne to nie je, je to vyuzitie diery v zakone. Ale nedivim sa, ze sa im to nepaci.
@ofzuza a prečo im? Však to nejde z ich výplat tak co majú za problem
@tinuskamacurka pasky by si mala mat vsetky, je to doklad, ze ti zamestnavatel strhaval odvody, pre pripad, ze by ich neodvádzal
@liz_lemon no to bude asi problém, ale volala som teraz do prace že mi pošlú poslednú výplatnú. To je teda za apríl 2021 áno?
@tinuskamacurka tu kde je dovolenka preplatená, tu chcela
@lucia147852 ano už ju mám elektronicky.to stačí nie?
@tinuskamacurka áno, ja som mala papierovú, tak som scenovala
@tinuskamacurka tak vidia ten odrb, co ludia robia.
Ahojte, rada by som sa pridala do temy, kedze je to pre mna aktualne. Aky je tam prosim rozdiel keby som si nečerpala dovolenku aspon ten jeden den po ukončení rodicaku? Volala som kvoli tomu na socialku a pani ma presviedcala ze sa mi rodičovská dovolenka bude započítavať k nároku na dávku v nezamestnanosti. A presne toto ma teda zaujíma aby som nic nepodcenila. Dakujem :(
@kombalinka je tam dosť veľký rozdiel. Na soclialke ti to nepovedia to sa ani nepýtaj... Vznikne ti nárok na maximálnu podporu co je niečo cez 1000e
@tinuskamacurka nelegálne to nie je určite. A pani zo sociálky nech to trápi najmenej, šak to nejde z jej peňazí. Ona nech si robí svoju robotu a nestará sa. Nikomu nič nehovor, že ti to takto spravili, proste zanes papiere a hotovo. Ale myslím, že čoskoro sa s tým niečo možno urobí, lebo u nás do jednej firmy poslali kvôli tomu sociálku, lebo personalistka to takto robila automaticky každej, v dobrej viere, že im pomôže, a už to potom bolo okaté, tak im to sociálka zakázala takto robiť.
@vandica však jasné ona úplne že "no k tomuto sa radšej nevydrajujem" vravim dobre 😁je to ale úbohé, že na soclialke takto neporadia že je takáto možnosť. Keby nie MK poberala by som podporu z vymeriavacieho základu.. Ďakujem ešte raz ❤️
@tinuskamacurka presne aj ja, som sa o tomto dozvedela tu na MK. Ale potom keď som išla pre papiere do roboty, tak sama personálna mi to povedala, že mi to takto spravia. Ale na úrade pracovníčka žiadny komentár k tomu nemala. Nechápem, čo su niektoré úradnícky také, či závidia alebo čo? 🤦🤷
@tinuskamacurka dakujem pekne, zase som o nieco múdrejšia 🙂
@vandica však tam nič zamestnávateľ nemôže nič urobiť keď mi dá ukončenie pomeru a dovolenku v ten istý deň to je všetko nie? A ona ze to bude na dlho lebo zamestnávateľ mi to zle urobil.. Úplne krava výplatnú pásku chcela poslednú nech si ju LÁSKAVO zoženiem.do piatich minút mi ju poslali z roboty elektronický. Tak jej volám že ju už mám a ju išlo rozdrapit😁😁😁😁
@kombalinka ja sa tomuto vôbec nerozumiem 😁😁len mi tu baby povedali takto tak som tak urobila. Úradníčka ti nepovedia nič tie majú aj problém keď nemáš niečo vypísané že to musia dopísať.. Musíme si všetko zisťovať sami 🤷♀️
@tinuskamacurka ja sa len bojim aby som sa vedela v praci dohodnut na tom jednom dni dovolenky. Vies prosim ta ako to momentalne funguje na urade prace? Chodi sa tam hlásiť kazdy mesiac ako kedysi?
@kombalinka ale to ti dajú normálne povedz ako to je a nebudú mať problém. Ty máš na tu dovolenku nárok. Teraz počas korony sa na podpisy nechodí. Ze keď sa to ukludni, budú volať kedy mame prísť.
mozem sa spytat? riesite zamestnanie... ja som mala kontrakt na max 2 roky na zastup na matersku, potom som podpisala dalsiu zmluvu, ze som stale zastup mamicky ale s dobou neurcitou..uz som vo firme 5 rokov...je to legalne? dlasia zmluva co nema max. dobu 2 roky ale je to stale zastup konkretnej mamicky na materskej?
@tinuskamacurka no nieje to celkom tak. Potrebujes qspon na 1 deň nastupit do prace a ostatnu dovolenku to musia preplatit, a y ti to navysilo prijem. No ty kedze si bola na todicaku, nebiem z akeho zakladu ti budu prijem ratat. Ono to nefunguje vo vsetkych pripadoch pausalne. A na socialke nic netreba hovorit, len ofovzdat papiere od zamestnavatela. To je vsetko.
@d153 ved poxiciu mas ako zastup a zmluvu na dobu neurcitu. Co je na tom nelegslne? Ved oni musia drzat miesto pani, co je na md.
@tinuskamacurka a nikto ta zo socislky nikde Volat nebude. Im je stdecne jedno, co s tebou je. Oni toto nemsju ako odslefovat. Ty blastne sobcialkou nic neriesis. Ides sa nahlasit na urad prace a oni vsetko preposlu na socialku.
@luciannka83 ano, ale nevylucuje sa to? mozu byt zastupy na matersku ked niekto ma zmluvu viac ako 2 roky nastavene? na dobu neurcitu?
A ako si ukončila pomer? Výpoveďou, dohodou, okamžite?