Ukončenie karantény dieťaťa po prekonaní Covid-19

23. mar 2021

Ked prekonalo dieta kovid.A konci mu karantena.Na zaklade coho sa preukazuje ze prekonalo kovid a ze 3mesiace sa nema testovat?Ved na zaklade lekarskeho potvrdenia, ci?Lebo mne tvrdi sestricka od pediatricky ze z hygieny mi malo nieco dojst?...Hm?Tak ako to je prosim?Ale ze ked mi nic z hygieny nedoslo, tak mi vystavi ale plati sa zato...🙄Realne skusenosti Vase su?...Dakujem za odpovede.

hettinka
23. mar 2021

Aké veľké dieťa? Bolo na testoch, ci iba v karantene?

autor
23. mar 2021

@hettinka prosim ta reaguj k otazke,nie mimo,dakujem

hettinka
23. mar 2021

Ale to je podstatne, aby ti mohol niekto adekvátne odpovedať.

kuka221
23. mar 2021

Veď hettinka reaguje k otázke. Či bolo na testoch napr. Lebo mi sme mali pozitívny test aj syn. A žiadne potvrdenie ja ani syn nemáme lebo naši lekári ho nevystavujú a máme sa poukazovať tým pozitívnym testom +3 mesiace od toho dátumu. Manžel potvrdenie o prekonaní od svojej lekárky dostal

lenadka
23. mar 2021

Potvrdenie že dieťa prekonalo kovid je pozitívny test. Ak na teste nebolo, už jedine poprosiť pediatra aby mu vzal krv na protilátky. Inak sa to už teraz preukázať nedá.

autor
23. mar 2021

test pcr mal pozitivny, na zaklade toho som upovedomila pediatricku, ja tiez som mala pozitivny test a tiez som upozornila svoju lekarku, moja mi da lekarske potvrdenie...Potrebuje ho nato, ze ked pojde do skoly...Musi sa niecim preukazat....To akoze sa ma 3mesiace preukazovat smskou, ze bol pozitiv?....Neni to tak ze ked skonci karantena tak +3mesiace?...Vidim, ze kazdy ma roznorode info...

michalka4193
23. mar 2021

Áno sms sa preukazuje tu by mala vydiet učiteľka a si to zaznacit alebo zapamätať a tká ci tká keď deti idú Do školy dáva sa cestné prehlásenie a tam napíšete že ma výnimku z testovania a to je dáte dátum Pozitívny PCR test

michalka4193
23. mar 2021

Áno druhé keď ste také strašné múdra a dudrete tu že každý má rôznorodé info tak si to zistíte sama!

lenadka
23. mar 2021

Vy vôbec nepotrebujete potvrdenie od lekárky, váš doklad je tá sms aj dieťa sa preukáže sms, ak nemá mobil potom môžete poprosiť pediatra o vydanie potvrdenia. Od prekonania ochorenia (koniec karantény) sa 90 dní nemusí testovať AŽ do ďalších príznakov, môžete mať koronu aj 2x aj 3, sú nové mutácie. Všetky relevantné informácie máte na korona.gov

hettinka
23. mar 2021

Takze po upresneni -áno, preukazuje sa SMS o pozitívnom výsledku, pripadne vytlačeným mailom. Platí mu 3 mesiace od dátumu vykonania testu. Lekári už papierové potvrdenia vystavovať nemusia. Niektori to robia aj tak zadarmo, ini za poplatok.

hettinka
23. mar 2021

Ak by sa vam stalo, že omylom vymaže SMS, odporúčam si urobiť do fotiek screenshot, pripadne sa zaregistrovať do aplikácie Moje e-zdravie a tam podľa covid pass čísla vidí staršie výsledky.