Ukončenie dlhodobej PN

2. okt 2022

Ahojte chcem sa spytat ked je človek dlhodobo pn /viac ako rok/ a ukončuje ju k niektorému dátumu. Treba dat zamestnávateľovi vediet ze zamestnanec plánuje ukončiť dlhodobú PN dopredu napr aspoň tyzden? Aby s nim počítali ze napr 10.10 nastúpi do prace a dá o tom vediet zamestnávateľovi napr 3.10? Ci sa to neohlasuje zamestnávateľovi ked je takto dlho pn ci aký je postup vie mi niekto poradiť?

boldo87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
euka210
2. okt 2022

Urcite to treba oznamit, nech vedia ze prides.

autor
3. okt 2022

A ako najlepšie telefonicky písomne poslat SMS ?

boldo87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
petedea
28. jan 2023

Zaujimalo by ma, preco doslo k ukonceniu PN a kym.
Pretoze pokial PN trva viac, ako 1 rok, tesne pred ukoncenim naroku na nemocenske davky, si pacientov predvolava Soc.poistovna na posudenie a pokial pacient pacient splna podmienky, ma narok na uznanie invalidneho dochodku.
To samozrejme plati len v pripade, ze dovody na PN nepominuli.
Avsak, ak mas cim diagnozy podlozit, teda vysledky vysetreni a tie diagnozy nadalej trvaju, mohol si a este stale mozes o ID poziadat.

autor
28. jan 2023

@petedea invalidný dôchodok bol uznaný ale len na 45% a to je nic preto sa aspoň čiastočne Dana osoba vrátila do prace vramci obmedzení ktoré jej doktori napísali

loginexistuje
28. jan 2023

treba oznamit dopredu aspon tyzden aby tiez sa vedeli pripravit a mozu ziadat lekarsku prehliadku ci je dana osoba zdravotne sposobila

loginexistuje
28. jan 2023

jaaaj sorry stara tema

petedea
31. jan 2023

Ja som tiez riesil invalidny, preto som sa pytal a skoncil som rovnako, 45%.
Ibaze, do prace sa vratit nemozem, pretoze som robil sklenara.
Mozno sa to nezda, ale je to jedna z najtazsich profesii, co sa fyzickej namahy tyka a ja mam kolena, jedno v horsom stave, ako druhe.