Udelenie trvalého pobytu

23. feb 2024

Dobrý deň, chcel by som sa opýtať, či pri žiadosti o trvalý pobyt treba mať podpis/súhlas od každého spoluvlastníka, alebo stačí len jeden, ktorý dá podpisom súhlas priamo na úrade.Na niektorých stránkach som čítal, že stačí aspoň jeden spoluvlastník, no nie som si istý.Ďakujem vopred za info.

melanta
23. feb 2024

Všetci. Dokonca aj pri odhlasovaní TP musia podpísať všetci vlastníci. Ak budeš informácie získavať na oficiálnych stránkach, dozvieš sa vždy presné informácie. 😉

autor
23. feb 2024

@melanta lebo na tlačive je to sformulované takto: Súhlas vlastníka alebo všetkých spoluvlastníkov budovy alebo jej časti s prihlásením občana na trvalý pobyt a číslo a dátum
vydania príslušného listu vlastníctva alebo číslo rozhodnutia o povolení vkladu *:

vyrovnanaosoba
23. feb 2024

No veď, keď je jeden vlastník, tak vlastníka a keď ich je viac, tak vlastníkov 🙂

melanta
23. feb 2024

Ako napísala @vyrovnanaosoba ak je ich viac, tak všetci. Všetci pri nahlasovaní aj odhlasovaní.

autor
23. feb 2024

@vyrovnanaosoba v poriadku, zle som pochopil tú časť, kde spomínajú tú časť, ale myslia časť budovy a nie časť spoluvlastníkov 🙂

marwa
23. feb 2024

Stačí nadpolovičná väčšina.My sme traja vlastníci bytu, pri udelení trvalého pobytu pre iného občana, stačil podpis odo mňa a ešte od jedneho spoluvlastníka, od toho tretieho sa nežiadalo ani to netrebalo..

autor
23. feb 2024

@marwa takže ak sú traja a z toho dvaja nebývajú v nehnuteľnosti, stačil by podpis jedného? Alebo treba dvoch? Ťažko to zladiť kvôli diaľke.

cukorfalat
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
23. feb 2024

@cukorfalat ďakujem.

marwa
23. feb 2024

Dvaja musia byt..aj nas treti spuvlastnik zije mimo SR a nikdy nebol problem..nemusel kvoli tomu chodit..