Údaje v sobášnom liste

bibka26
14. feb 2022

Ahojte , riešil niekto podobnú situáciu , vzali sme sa v žiadosti o sobáš sme mali aj tituly na sobasnom liste nám ich nezapisali, dočítala som sa že ak chce mať niekto titul v sobasnom liste treba doniesť na matriku ukázať originál diplomu alebo sa na to má matrikarka upozorniť čo sa nestalo , dá sa to dodatočné vyriešiť alebo to už ostane takto ?

cyberk
14. feb 2022

mate titul aj na obcianskom?

bibka26
autor
14. feb 2022

@cyberk áno máme

e1i
14. feb 2022

@bibka26 ja som mala v OP napisali mi ho automaticky, muz nemal, musel odfotit diplom a poslať mailom. Ale teda neriešili sme to dodatočne ale hned napísali

jaskolka
15. feb 2022

Áno, ja tak mám. Titul mám v OP, na sobášom liste ho nemám. A vôbec to neriešim, veď kde taky sobášny list ukazujem ze "tu je môj titul?" Všade dávaš OP, to je hlavný doklad.

simsalabim
15. feb 2022

@bibka26 a preco je dolezite mat titul v sobasnom liste? Ja teda tituly mam dva a na sobasnom ich nemam a v obcianskom iba jeden... nejako si na tom nezakladam. Asi ked pojdem po novy OP, prinesiem aj ten druhy diplom, nech ho do OP zapisu... snad len v tom OP ma nejaky vyznam, ale naco v sobasnom?

avanka
15. feb 2022

@bibka26 mňa tiež zaujíma,na čo je to dobré..ja mám tiež titul a ak netreba,nepoužívam ho..načo?

sirka9
15. feb 2022

ja nemam tituly zapisane ani v OP 🤣🤣🤣 a tusim jedine kde mi ich napisali je pracovna zmluva, aj to len preto ze baba vedela, ze mam skolu a spytala sa ma.

martul
15. feb 2022

@bibka26 a to je také dôležité mať titul má sobasnom liste?!!!
To si ho daj potom aj na čelo, že aha ja som Ing alebo Mgr
Ja som teda vydatá 23 rokov a titul tam nemám, ani som to nikdy nepotrebovala, nie je dôležité rodné číslo?

nafka0483
15. feb 2022

@bibka26 Preco si vobec prebrala sobasny list? Ved si ho mala hned skontrolovat ci nie je niekde preklep, ci nieco nechyba a rovno sa tam na matrike pytat ako napravit to co chyba.
Ty poslusne preberies a az potom zistie ze je nieco zle a namiesto toho aby si sa pytala na tom najkompetentnejsom mieste, tak to riesis tu?

1ryba
15. feb 2022

@bibka26 z praktického hľadiska tituly na sobášom liste nikoho zaujímať nebudú.

tyaja5
15. feb 2022

ale to nie je nutne mat na sobasnom liste titul ci je?

slyman
16. sep 2024

Ahoj s priateľkou sme sa brali cca pred 2 týždňami, v sobašnom liste sa klasicky končí jej priezvisko ová . Je zo zahraničia chcela si tu zmeniť pás ale nastal problém jej krajná neakceptuje ten dĺžen nad a . Musí to dať opraviť aby si mohla zmeniť pás . Chcem sa spýtať je možná oprava na sobašnom liste? Na matrike ? Je možné zmeniť údaje v sobašnom liste?