Trvalý pobyt zrušený, ale pošta stále chodí

janagem
13. jan 2025

Baby, ja sa idem spýtať či nemá niekto skúsenosť. Mama sa rozišla s bývalým minulý rok. Zrušila mu trvalý pobyt všetko super, až na to, že on si stále dáva posielať poštu k nej a odmieta to zrušiť. Už sme informovali aj poštárku, že tu teda nebýva ale ona povedala, že to nie je jej problem a ona musí post doručiť na adresu aká je na liste. :D

Tak ma mama milión žltých papierikov. Ja už neviem, čo s tým :D nemáte niekto skúsenosť?

ibrunova
13. jan 2025

Jedine obvolať tých odosielateľov.

viestta
13. jan 2025

Postarka s tym naozaj nic nema. Kym si pan nezmeni dorucovaciu adresu vo vsetkych instituciach odkial mu posta chodi, tak budu zasielky chodit k nej. Neprevzate zasielky posta vrati odosielatelovi, ak je uvedeny, ale to nie je vas problem, ze mu neboli dorucene zasielky. Kludne mozte tie zlte papieriky hadzat do kosa ak si pre nich nepride. Nie su to zasielky pre vas

frflos_nespokojny
13. jan 2025

chodte na postu za veducou a vysvetlite problem.

kavasmliekom
13. jan 2025

@janagem pošta by mu mala prísť len vtedy, ak je označená schránka. Ináč by som vyhodila aj lístok. To nie je váš problém, že poštárka hodí niečo, čo vám nepatrí. Zrušiť meno na schránke.

janagem
autor
13. jan 2025

@ibrunova ako tiež som povedala, že asi jediné to, len bohvie čo všetko si on nahlásil sem nové ešte.

frflos_nespokojny
13. jan 2025

@janagem asi je to pre neho zabavka

janagem
autor
13. jan 2025

@kavasmliekom on ani nemá meno na schránke. Ani rovnaké priezviska nemali, ale poštárka povedala, že to je jedno.

ibrunova
13. jan 2025

@janagem pošta s tým nič nemá, môžete akurát ísť s tými lístkami na poštu, nech na každý ten oznámený list napíšu dozadu, že adresát neznámy a vrátia ho.

katulkagajdos
13. jan 2025

@janagem ja by som rovno hádzala žlté lístočky do koša- nepreberie si zásielku v odbernej lehote, vráti sa odosielateľovi- hotovo.

janagem
autor
13. jan 2025

@viestta tak to asi poviem nech to tak robí zatiaľ. Hádam poobvolavanie tých ľudí tiež pomoze

ibrunova
13. jan 2025

@katulkagajdos ale budú ju skúšať posielať zase..hlavne inštitúcie.

kavasmliekom
13. jan 2025

@janagem tak vyhadzovať.

kat_
13. jan 2025

ak nema meno na schranke, postarka tam nema co davat postu, to jej treba rovno povedat, a nech zasielky vracaju rovno bez nejakeho dorucenia k tebe...

janagem
autor
13. jan 2025

@kat_ to by bolo ideálne, ale keď sme povedali postarke, tak nám povedala že ak tam má adresu... Ja neviem Janko Mrkvička, Tulčík 38, tak to na ten Tulčík 38 musí doručiť aj keď tam meno nie je.

frflos_nespokojny
13. jan 2025

@janagem to nie je pravda. vsak teba to obtazuje. ako som pisal vyssie idem na postu za veducou a lady sa pohnu

janagem
autor
13. jan 2025

@frflos_nespokojny no, len to je dedinka :D takže nasa pani poštárka je aj pani vedúca pošty, lebo su tam až dve :D

frflos_nespokojny
13. jan 2025

@janagem vsak chod na hlavnu postu do mesta a vykasli sa na vasu postarku. urobia poriadok, neboj

kavasmliekom
13. jan 2025

@janagem tak tulcik 38 nie ste asi len vy, nie? Ci bývate v dome? Ak v dome, tak zavolať vedúcej pošty, že si neprajes zbierať žlté lístky pre neznámeho adresáta.

simca06022011
13. jan 2025

@janagem zo schranky ho vymazat, proste na schranke nie je, a zasielku nemusi dorucit, ona na obalku napise, adresat neznamy = nebyva tam, este mozete na chranku napisat ze FERKO MRKVICKA TU NEBYVA? zasielky nehadzat. Ja keby mi to napriek tomu davala do schranky, tak to vezmem a idem s tym na postu, ze ti chodi cudzia posta, upozornujes na to postarku a jej je to jedno.. a vratim im to tam so staznostou, nakolko presne na toto maju nalepocku "adresat neznamy"

janagem
autor
13. jan 2025

@kavasmliekom jj v dome

maranco
13. jan 2025

@janagem napíš na zakaznickyservis@slposta.sk prilož fotku žltého lístka
poštárka nemá čo nechávať žlté lístky má zásielku automaticky vracať nazad z textom adresát je neznámy

kavasmliekom
13. jan 2025

@janagem vždy sa dá sťažovať. Nam dokonca poštárka s fixou do písala na schránku meno predchádzajúceho majiteľa 🤣🤣 hneď sme ju dali do obrazu,...

janagem
autor
13. jan 2025

@maranco tak ešte toto skúsim :D ďakujem

janagem
autor
13. jan 2025

@kavasmliekom no tak toto je už drzosť :D by ma asi porazilo :D

maranco
13. jan 2025

@janagem daj tam viacero fotiek žltých lístkov nech vidia že je to dlhodobo neriešený problém

ešte by si lístky mohla odniesť na obecný úrad oni majú vyvesiť na obecnú nástenku aj na web že má uložený list, keďže už má trvalý pobyt na obecnom úrade

rozculena
13. jan 2025

@janagem nikoho neobvolávaj,to nie je tvoja starosť.A ani ti nemusia veriť.

ukgirls
13. jan 2025

asi to je v zahranici ine..ale u nas napisem na obalku nebyva tu a hodim na postu do schranky ... ak odoberie mama jeho meno zo schranky tak tam nemoze hadzat postu ...

lavender94
13. jan 2025

Ja by som to hádzala rovno do koša, ani by som sa neobťažovala niekoho obvolávať. On sa tiež neobťažoval. Jednoducho si cudzí človek necháva posielať postu na cudziu adresu lebo chce. Raz dva krát by som ho upozornila nech si zmení korešpondenčné údaje, a keď by to ignoroval, tak by som to už neriešila.

simca06022011
13. jan 2025

Presne ako ti radia, ty nikoho neobvolavaj, posta to ma spravne vratit, a oni si zalozit, ze na tej adrese sa ta osoba uz nezdrziaav

cyberk
13. jan 2025

Kazdy ma sefa, napis na staznosti (mail najdes na offik stranke posty). Ja som sa tiez tak raz stazovala na nieco a hned si postar zacal robit svoju robotu poriadne 🙂