Potrebovala by som poradít. Dcéra bude mat zajtra 15 rokov. Chceme jej vybaviť občiansky.
Lenže trvalý pobyt mam na krátku časť. Mala som na byt, b žltom už dlhé roky nebývame. Je dosť mozne že ona ho tam ešte má
Kde mam teda dcére vybaviť s akou adresou občiansky
Ďakujem
@patka06 to je snáď jasne, že vybavuje dcéra. Pýtala som sa na niečo iné
@patka06 ale ona v tom dome bývala snáď 3 mesiace. Je to reálne písať takúto fiktívnu adresu?
Si vlastníkom nehnuteľnosti?
Prihlás ju na TP tam kde reálne býva, môžeš to aj cez internet
https://www.slovensko.sk/sk/zivotne-situacie/zi...
a potom si pôjde vybaviť OP.
A nemôže si dať trvalý pobyt niekde ku babke?
@maranco nie, byvame v podnájme
@kvietok1233 nemáme žiadnych príbuzných
prečo nie... keď sa dohodnem so susedom môžem písať aj jeho adresu...
A ty kde máš trvalý pobyt?
@maranco na mestskú časť
Tak asi bude mať trvalý pobyt na mestskú časť podľa mna
Tak dohodni s niektorým vlastníkom nehnuteľnosti kto ju prihlási na TP k sebe. Prenajímateľ nechce?
Ak nie tak choďte na mestskú časť a tam to doriešte či ju už terajší majiteľ bytu neodhlásil alebo kde má teraz vedený TP.
zistíte keď bude vybavovať OP že kde vlastne TP má 😂 ale áno, je to reálne, ja mám TP v byte ktorý sme predali pred cca 14 rokmi 🤷 zatiaľ na to každý ďalší majiteľ buď neprišiel alebo im to je jedno
PS: mimochodom je to celé úplne trápne s tou byrokraciu, asi predvčera mi volali z polície na môj mobil že sú pred mojím domom niečo ohľadom môjho auta - ja som bola normálne šťastná že som volala s príčetným policajtom (úplne bez irónie) pretože ani telefón ani adresa ani auto nie sú "moje" nie sú na mňa písané 😁😀 tak som rada že niekde na polícii majú asi nejaký paralelný systém kde okrem oficiálnych údajov (v mojom prípade neaktualnych 14 rokov lebo na to kašlem) majú aj reálne 👍
Ak už nebude mať trvalý pobyt na adrese, na ktorej mala, tak bude mať v občianskom preukaze uvedené len napr Košice - mestská časť (tú mč, kde mala naposledy ulicu....).
Ak chcete vedieť, kde má teda TP, choďte na evodenciu obyvateľstva úradu mestskej časti, kde mala naposledy ulicu.
A keď bude dcéra vybavovať OP a ty máš svoj OP starší ako 20.6.2021 tak si vybav tiež bezplatne nový, aby si mohla elektronicky vybavovať úrady.
Schránku slovensko.sk máš zapnutú, alebo chodíš listy vyberať na mestský úrad?
Ty ako matka nevieš kde má dcéra TP?
Keď si pôjde vybaviť OP, jej tam zapíšu TP, na ktorom je evidovaná - neriešia či tam býva alebo nie.
Bude mať zapísaný taky tp aký má teraz, to je dosť blbé, že ani ty nevieš kde to je.
@maranco nemám sa s kým dohodnúť. Nemám nikoho takého
@januska12323 neviem, sťahovali sme sa viackrát, mam komplikovanú situáciu
@patka06 neviem, kde má dcéra trvalý pobyt, sťahovali sme sa viackrát, mam komplikovanú situáciu
""neviem, kde má dcéra trvalý pobyt, sťahovali sme sa viackrát, mam komplikovanú situáciu""
Prosim ta... A ked vyplnas nieco ( papiere v skole napriklad kvoli vyletu, atď...), kde udavas jej TP, co tam teda akoze pises? Nehnevaj sa, ale aby matka nevedela, kde ma TP jej dieta.. zvlastne 🤷
Keď si jej ty ako matka.nezmenila trvalý pobyt, kto by ho menil? Ak si jej nemenila tak bude mať tam kde si mala ty v čase pôrodu. Maximálne ak tam kde mala naposledy, ak nastala zmena majiteľa , tam ju nový majiteľ mohol odhlásiť a bude mať na obci.
Dajme tomu má trvalý pobyt na obci v Šali a bývate v Petržalke, tak ju môžeš prihlásiť tam na mestskú časť.
Ja som nepochopila uvodny prispevok ani to ako 15rokov vypisovala autorka tlaciva,, tolkokrat co detom vypisujem udaje pre skolu/skolku/lekara/urady.. je az nenormalne..a to sme sa nikam nestahovali..autorka asi vypisovala udaje len tak bajocko ako jej prislo, vsak je to jedno aj tak to nikto nekontroluje a ked ma prijst OP, vazeny doklad tak riesi adresu. 🤦 to aj moja svagrina,tisickrat sa prestahuje, zmeni skoly/skolky/lekarov, tiez musi mat gulas z toho ktore dieta kde oficialne byva,,furt nieco prehlasuje,furt..vsak ked zijem kocovnym zivotom,nahlasim si aktualnu adresu a dbam nato pri kazdom stahovani
Píšeš dosť nezrozumiteľne, skúsim odpovedať
1./ OP si vybavuje dcéra - nie ty pre ňu . ide na ktorékoľvek oddelenie dokladov s rodným listom
2./ do OP bude mať zapísaný aktuálny TP podľa evidencie obyvateľstva