Trvalý pobyt dieťaťa na adrese otca

vikikr225
10. jan 2022

Pri narodení dieťaťa sa mu prideľuje trvalý pobyt podľa bydliska matky. Je možné aby malo trvalý pobyt na adrese otca?

danieladeley
10. jan 2022

nie

alimdul5
10. jan 2022

@vikikr225 nie, pokial nie ste zosobaseni. Dieta bude mat trvaly pobyt tam, kde ho ma matka- je to aj moja situacia. Dokonca, ak su aj manzelia a nemaju spolocny trvaly pobyt, tak bude mat dieta trvaly pobyt tam, kde matka.

vikikr225
autor
10. jan 2022

@alimdul5 zosobášení sme. Bývame u manžela ale ja som si nemenila trvalý pobyt, keďže staviame dom tak aby som to nemusela zase meniť.

wanda52
10. jan 2022

@vikikr225 pri narodení ma dieťa trvalý pobyt matky, ale keď budete mať rodný list, môžete mu trvalý pobyt zmeniť - prihlásiť na adresu otca. Treba ísť potom na príslušný úrad (mestský alebo obecný), pokiaľ by otec dieťaťa nebol vlastníkom alebo spoluvlastníkom bytu/domu, kam chcete dieťa prihlásiť,tak musí ísť na úrad aj vlastník nehnuteľnosti a podpísať súhlas, že tam môže mať dieťa trvalý pobyt.

eebee
10. jan 2022

@alimdul5 toto úplne nie je pravda,dieťa môže otec prihlásiť aj k sebe. Máme tak jedno. Sme manželia

alimdul5
10. jan 2022

@eebee manzelia ano, ale ak nie su zosobaseni, tak automaticky k matke. Ale to je v porodnici, aspon tak mi to bolo vysvetlene na matrike.

vikikr225
autor
10. jan 2022

@wanda52 ďakujem

bavlnka92
10. jan 2022

my sme zosobášení a bývame v byte ktorý máme ako prechodné bydlisko. vlastníkom je moja mama. s ňou som išla na úrad, s rodným listom dieťaťa a s jej podpisom sme tam vybavili synovi trvalý pobyt na tú istú adresu.

denkatn
21. jan 2022

podla mna tam kde ho zakonny zastupcovia nahlasia, ze bude byvat tam mu zapisu trvaly pobyt, samozrejme so suhlasom majitela bytu

momoqui
21. jan 2022

@alimdul5 mas dieta v steiedavke a ked si si menila trvaly povyt po rozvode tak automaticky ma dieta tam kde ty?

momoqui
21. jan 2022

@bavlnka92 tvoj syn ma ale kolko rokob?

alimdul5
21. jan 2022

@momoqui v striedavke nie. Mam ich sudom zverene do starostlivosti. Pri zmene trvaleho bydliska z v systeme na policii videli, ze ichmam sudom pridelene ja. Cize s tym nikde nemam problem