Dobrý deň, chcela by som sa spýtať či nemáte nejakú skúsenosť s týmto a či by ste mi vedeli poradiť.
S priateľom bývame u jeho matky, dom mal viac vlastníkov. Priateľov starý otec, priateľova matka a jeho strýko. Momentálne priatelovej matke ostala 1/6 z domu, priateľov starý otec prepísal svoj podiel na priateľovho strýka, a ten nás chce vyhodiť. Naše deti nemajú trvalý pobyt ani ja iba priateľ, priatelova matka odchádza a chce nás nechať v dome. Lenže on nás chce vyhodiť dá sa voči tomu brániť ? Mame malé deti a bojíme sa o strechu nad hlavou. Zatiaľ kým priateľ nájde nejaké riešenie by sme nemali kam ísť. Ďakujem za odpoved
@zuzkaa1991 to je blbosť, že kto nemá v dome trvalý pobyt, by musel dom opustiť. Trvalý pobyt ma len evidenčný charakter. Ale, ak nie sú ani vlastníkmi či spoluvlastníkmi domu, to už je dôvod na to, aby ich mohol dať odtiaľ "vyhodiť".
@zuzkaa1991 ani trvaly pobyt mu nepomoze, ked nie je vlastnikom... stryko moze vyhodit z domu vsetkych
@nelca84 aj s malými deťmi?
@tomas617 to je od vás veľmi nezodpovedne. Neverím, že vás postavil pred hotovú vec zo dňa na deň, ale snažil sa vás dokopať do toho, aby ste si našli strechu nad hlavou, už dávno.
Priateľ pracuje? A ty? Normálne zriesit podnájom, ísť do práce a fungovať ako funguje väčšina normálnych rodín.
Keby vám svokrovci poskytli svoj dom ako domov pre všetkých, bolo by to úplne iné, ale vy ste sa zrejme nasackovali do cudzieho domu a deti postupne pribúdali. Koľko máte deti?
Poznám prípad kde si býva žena s 3 deťmi v dome, ktorý im nepatrí. Je len otázka času, kedy sa majiteľka (ktorá tam nebyva) rozhodne dom predať. Je to až neuveriteľné, ako niekto dokáže na niekom tak parazitovat.
Ked mate v ruke pisomne vyjadrenie priatelovej matky, ze mozete uzivat jej 1/6 domu, tak vas nemoze stryko vyhodit. Najlepsie s overenym podpisom. 1/6 domu moze byt podla celkoveho poctu izieb napr. jedna izba. Kupelna a wc sa nedaju rozdelit, takze sa uzivaju spolocne. Stryko moze vyplatit matku, jej 1/6. Ak by sa nevedeli s matkou dohodnut, tak sa musi obratit na sud. Avsak dokial tam ma matka akykolvek podiel na majetku, tak ju stryko vyhodit nemoze.
@huxy vyhodit ludi z domu mozu resp policiou musia opustit dom ak nemaju ludia TP v nehnuteľnosti a nie su majitelia
Je ine ak je clocek vlastník ale nema TP tak jasne ze nemozu danych ludi vyhodit ;)
Ale bohužiaľ zazila som take nie osobne ale bohužiaľ za asistencie policie museli opustiť byt/dom
@zuzkaa1991 v prvom príspevku spomínaš, ak nemajú trvalý pobyt. Nie že nie su aj vlastníci. Na to som reagovala. Ani ja nemám trvalý pobyt v jednej nehnuteľnosti, ktorej som spoluvlastníckou. Čiže ak by som tam chcela vstúpiť, tak môžem... Trvalý pobyt s tým nič nemá absolútne.
@huxy ale pani pisala ze podieľ ma len svokra ja som reagovala na pani ze je taka možnosť
@tomas617 je mi luto ale co sa tyka zo zakona keby zavol.policiu tak by vsetci museli opustit dom co nemaju trvaly pobyt bohužiaľ.....a co tak odkupit jeho podiel a mali by ste cely dom pre seba 😇