Trvalé bydlisko dieťatka

ivulik91
9. mar 2012

Ahoj mám otázku 🙂 Niesom vydatá, čakám bábo s partnerom, dohodli sme sa na spoločnom priezvisku po ňom, Každý bývame v inom meste a ja neviem ako to bude s trvalým bydliskom malej, či treba dať po mne bydlisko alebo po partnerovi. Ak náhodou to budete vedieť, tak som vďačná. 😉

sisaha
9. mar 2012

@ivulik91 Ak rodicia nemaju spolocny trvaly pobyt, tak dietatu sa trvale bydlisko zväčša nahlasuje v mieste trvaleho bydliska matky...Ja to mam tiez tak.

1982zuzka
9. mar 2012

ahoj my máme s partnerom rovnakú adresu bydliska ale kamoška niečo takéto riešila a hovorila mi, že adresu bydliska ma babatko tam, kde matka. potvrdenie z matriky o otcovstve je len o tom, aby ti ho zapísali do rodného listu (v opačnom prípade tam bude len tvoje meno) a súčasne aby malo priezvisko po otcovi (ak tak chcete).

ivulik91
autor
9. mar 2012

Ďakujem pekne, takže doktorku jej potom budem musieť vybavovať tiež v jej trvalom pobyte? Aj keď sa už budeme sťahovať?

sisaha
9. mar 2012

@ivulik91 lekara si podla mna mozes vybrat..ak ta vezme, netreba prisne dodrzovat rajonizaciu..

ivulik91
autor
9. mar 2012

ďakujem 🙂

elise
9. mar 2012

@ivulik91 bydlisko bábenku vyber aj trebás v tom že niektore obce dávaju prispevky po narodeni detičiek z ich obce ak by napríklad v partnerovej obci dávali priospevok môže nahlásiť na trvalý pobyt tam, potom sa to dá prehlásiť kam budete chcet🙂

skoricaxx
10. mar 2012

S doktormi by si nemala mať problém, aj ak tam nemáš trvalý pobyt.... horšie to bude potom zo škôlkami to teraz riešim ja. Nakoľko bývame v podnájme je dosť ťažké získať trvalý pobyt...