Baby, ktore su v pohode a trestnym zakonom a s tym co vlada robi, verim, ze ste si dany trestny zakon ani neprecitali. Nejake konkretnejsie priklady: https://dennikn.sk/minuta/3795781/?ref=mpm&fbcl...
@doriiis no tak keď dnes je to aké to je a vyvlecu sa ludia aj keď by nemali, tak bude dobre ak schválime zákon, aby sa z problémov mohli vyzliecť všetci?
Na námestiach to vysvetľujú dookola...len by bolo treba dvihnúť zadok z gauča a ísť sa tam pozrieť...ale to by musel byť záujem o veci verejné...
Alebo si prečítať na nete aj niečo iné ako Hlavné správy a aj niečo iné ako slovenské stránky.
Ved Kocner to hadam uz vysvetli vsetkym ked ho konecne chudacika pustia ...
To sa budu robit internetove podvody, vymamenych 30 tisic € - 3 mesiace domaci oddych :D
no nemam teraz cas to citat, ani nejak velmi sa tu vyjadrovat, ani som to extra nestudovala. LENZE okrem toho co tam je v tej tabulke s prikladmi, zabudaju na to, ze je tam aj nahrada skody okrem trestu. Cize vinnik bude musit nahradit skodu, ktoru sposobil. To sa mi pri somarinach typu prepichnute koleso, rozbite okno a nejake vytrznosti zda primerane, aj kradeze. A podla mna napr. v kombinacii s trestom nejakych verejnoprospesnych prac aj vychovavajuce, dostacujuce, no pre niektorych uz aj to ze budu musiet nahradis skodu bude dost trest. A hlavne ekonomickejsie ako niekoho zavriet do basy, alebo tahat sa po sudoch xy rokov. Ja som cele navrhy ani nic nestudovala, mozno po uzavierkach :D, ale v niektorej diskusii to cez vikend riesili v tv a napriek tomu ze xy krat tam niekto poveda, lze predsa tresty su, napr. aj ta nahrada skody poskodenemu, diskutujuci to ignorovali. Ako keby to bolo nic :D Nechapem ake vyvlecenie sa.. JA nechapem co taketo veci potrebuju mesiace prejednavat a riesit, nebavi ma to popravde uz ani pocuvat.
@hiro ale internetove podvody sa uz robia, a teda som presvedcena o tom, ze pachatelov aj tak nikto neriesi/nenajde/nesudi...
@simca06022011 Ano, nedaju sa riesit podvodnici niekde zo Zimbabwe. Ale nasi sa daju: https://www.aktuality.sk/clanok/zJ0TJor/na-vych...
@simca06022011 "aj nahrada skody okrem trestu" - no myslim ze to je asi posledna vec co vinnika nejako trapi ze by mal niekomu poslat peniaze 🙂 Je jasne ze taketo nahrady su na smiech. Nic od nich clovek neuvidi. A hlavne ak ukradnu 300 tisic € a daju im nahradu 10 tisic... ci 50 milionov a nahradu 500 tisic. Ako sa hovori - a to sa vyplati.
@hiro porzi xy podvodnicok bolo na bazaroch, fb.. aj ked sa pozbierali "zakzanici" roky sa nic nevyriesilo.. cize je to uplne individualne. A podla mna sa riesit budu, len tresty budu ine... ja by som vobec paniku nechytala. ale teda je u nas takym zvykom, ze za prepichnutu pneumatiku do basy na 5rokov, ukradnutych 100EUR ruku odrezat :D primerany trest aby vsetci boli spokojni, nikto neprotestoval, malo to ucinok vychovny, ale ani ekonomicky aby to velmi nezatazovalo rozpocet sa nikdy neurci. Vzdy budu ludia co su proti.
@simca06022011 áno bolo by to super, ale pozri aký mame problém na Slovensku dostať len výživné od partnera. Od ludi co ukradnu to budeš žiadať ako? Väčšina takýchto problémových ludi nie len ze nemá z čoho platiť ale aj majú dlhy. Tak budú mať ďalší dlh no je tam toho. Reálnejšie by boli nejaké verejnoprospešné prace alebo tak. Problem je, ze Fico nechce o danom zákone normálne rokovať a riešiť to s odborníkmi, on sa to snaží pretlačiť, nepomyslene a úplne na hlavu postavené a co najrýchlejšie o tomto sa stále hovorí, že ak riešiť trestný zákon, tak normálne a nie ako to robí Fico.
@hiro pisali nahradit vzniknutu skodu. VZNIKNUTA je cela, doslova hovroili, ze ak nebudu mat na vyplatenie, bude platit to co teraz = vezenie. Pre priklad, dnesny system: chlap ukradol peniaze, penazeku,zneuzil platobnu kartu = chytili ho, riesili ho, a pustili ho. Na vyplatenie nemal peniaze, rovno to aj povedal. Koniec pribehu, uzavrete. CO sa zmeni oproti tomuto? Nie rozpravky od opozicie, realne priklady by som chcela.. co sa robi teraz, a ako sa to zmeni... vzdy je aj tak trest a vsetko na rozhodnuti sudu. Nemyslim, ze ak niekto ukradne 100t, daju mu nahradit 1t eur a dovi..
@simca06022011 Takto to dopadne ked budu dostavat podmienene tresty a nahradu skody = ziadny trest a ziadnu skodu nenahradi - len bude robit dalsie podvody:
"Internetovú podvodníčku okresný súd napokon odsúdil. Dostala podmienku na tri roky a rozsudok je právoplatný.
Súd jej zároveň nakázal uhradiť poškodeným škody a počas trestu nariadil probačný dohľad počas skúšobnej lehoty. Nepomohlo.
Pribudlo ďalších asi 40 podvedených. Väčšinou v okolí Piešťan. Opäť zmenené profily aj sortiment."
https://tvnoviny.sk/domace/clanok/867580-intern...
Co tu riesite zlodejickov, to nikoho nezaujima.
Podvody pri obstaravaniach 300tisic skoda, premlcacia doba 3! roky. Maximalny trest 3! roky, cize po dvoch rokoch podmienecne prepusteny/zahojeny. Ak na to nasa prokuratura vobec dojde a ak ho stihat do 3 rokov vobec stihnu ...
Nadmerne vratky DPH 300tisic Euro to iste. Nehovoriac o tom, ze kopec aktualne vysetrovanych trestnych cinov nasich ludi sa automaticky premlci, kopec odsudenych nasich ludi dostane diametralne nizsi trest a kopec z tych co sedia moze ist z fleku podmienecne na slobodu ... Toto nie je novy trestny zakon, toto je generalna amnestia pre nasich ludi a mafia welcome vlada ...
no kde sa da tato nove vec precitat? :D mate link? lebo tazko sa diskutuje, podla novinovych clankov a diskusii :D
@simca06022011 https://www.nrsr.sk/web/Default.aspx?sid=zakony... ale teda je to rozsiahle a ak nie si právnik neviem ci ti to pomôže a ci tomu budeš rozumieť.
Neskutočné mafiánske praktiky a ťahy týchto väzňov. Máme tu hotový návrat mečiarizmu a doby mafie na Slovensku 🎉🎉🎉. Blahoželám všetkým čo ich volili kam dostali túto krajinu. Veď boli kolegovia Mečiar s Fico niet sa čo čudovať 🤝 že majú rovnaké ťahy. Mečiar si nič neodsedel a tento sa nám tiež bude vyškierať aj s Kaliňákom, Kočnerom, Pelegrinim a spol. Nech žije demokracia a obnova kultúrnej spolupráce s Ruskom a Bieloruskom. 🤮🤮🤮
Kto pozná Štefana Farkasa, spoluzakladatela Haka. Práve sa k tomu vyjadruje. On ako človek co sa pohybuje v kruhoch zlodejov a zhodnotil, ze daný trestný zákon ide proti nám a zničí spravodlivosť na Slovensku.
Mňa udivuje, že koaličných voličov zrazu už vôbec nezaujímajú nižšie ceny potravín a ďalšie veci, na ktoré ich Fico lákal a nič z toho sa nedeje, a že ako prvé rieši rieši miesto toho trestný zákon v zrýchlenom konaní im príde vlastne úplne v pohode.
Ale ved vodca povedal ze tak, tak tak ... ked povie, ze za to moze Radicova, Soros, Matovic, Sulik, iluminati, mimozemstania, LGBT a novinari, tak to musi byt pravda. Im by presla aj vrazda v priamom prenose. A vlastne im uz jedna dvojnasobna vrazda presla ... tak co tam po nejakom trestnom zakone. Dobre uz teraz bude ... ibazeby nie ...
Potrebuju ochranit "nasich" ludi. Povytahovat z basy svojich a zabezpecit beztrestnost vladnucej mafie. Uz len blbec si moze mysliet, ze ich niekedy trapili ceny potravin. Oni nemaju sajnu o tom, co kolko stoji. Alebo ceny benzinu, teplosi, migranti, medvede. To len tupa luza im zrala.
Par kauz, ktore budu premlcane:
Oligarcha Miroslav Vyboh: uplatok pre Pelleho 150 000 €
Guverner narodnej banky Peter Kazimir: uplatok pre Imreczeho 50 000 €
Hlasosmerak Peter Ziga: podplacanie sudkyne 100 000 €
Jaroslav Penta Hascak: Gorila okrem ineho uplatok 200 000 € na nelegalne ziskanie spisu
Pan X Peter Kosc: uplatok pre Dusana Kovacika 50 000 €
... kedze korupcia na najvyssich miestach neexistuje
U (nielen) tychto kauz sa automaticky ukonci vysetrovanie a veci s tym suvisiace a uz NIKDY sa nebudu moct vysetrovat, kedze budu premlcane. Staci, ze "novela" bude platit co aj len jediny den.
Tak ale hlavne ze zlacneli potraviny a konecne opat mame stabilnu vladu bez kauz ...
Niektore z tychto kauz uz maju aj vytycene terminy na sudne pojednavanie, pripadne sa pojednavanie dokonca uz aj zacalo. Hascaka stihaju ako jednu z hlav mafie ... mam tip, kto by mohol byt dalsi SEF ...
Premlcana bude aj kauza Interblue Group. Skoda 60 000 000€.
Podla prieskumu su 2/3! volicov koalicie (Smer, Hlas, SNS ...) PROTI znizovaniu trestov za korupciu ... ale ten prieskum bol urcite zmanipulovany a zaplateny Sorosom ...
@aalt ale u nás platí zásada, že zákony sa neuplatňujú retroaktivne, takže mne z toho vychádza, že na začaté konania nový zákon platiť nebude, ale kľudne, nech ma niekto opraví a vysvetlí to. Toto si len pamätám zo školy a to bolo daaavno.
Nerobím s právom už, chcelo by to asi oprášiť vedomosti 🤭
Tento nový trestný zákon sa určite páči mnohým ľuďom... špekulantom, podvodníkom a zlodejom
Ide o to,že aj keď si ho prečítali ale nerozumejú presne výrazom ako premlčanie,podmienka,atď....kvôli tomu vznikajú potom hádky a dohady .
To,že dnes sú tresty prísnejšie neznamená,že niekto nemôže dostať podmienku.Vacsinou aj dostáva.
Keby každý išiel sedieť za všetko tak by sa nové väznice museli stavať.