Prosím vás, keď náhlásim, že niekto šíri o mne a mojej rodine mepravdivé pošpiňujúce informácie - ako to budú na polícii riešiť? Nemáte niekto skúsenosti? Oplatí sa mi to strácať čas? Škodí mi to sj profesne, ľudsky.
@jaja20 áno čítala som.
Prosím ťa ako prihliadali na šíriteľov tejto správy? Podľa mňa aj oni spravili trestný čin.
ak siri nepravdu, tak ta hlavne osocuje, nie ohovara. Ohovaranie je sirenie nepeknej, ale hlavne pravdy. Nie je odveci si najprv ujasnit pojmy...
@elanor áno máš pravdu viem že je to takto, no sommnshnevaná. Ďakujem za pripomienku.
@elanor a teraz títo ďalší čo to šírili sú tiež postihovaný?
asi zalezi natom, ci mas dokazy, kto vsetko to siril...
@elanor áno mám … ku mne sa to vlastne dostalo náhodou a sú to vážne, krivé obvinenia.
tak isto je TO na mieste, a kludne na vsetkych, o ktorych vies, ze to sirili
Policajti to pozapisujú a hodia do skrine. Už len toto budú "vyšetrovať". Na podanie TO potrebuješ právnika, ktorý ťa najprv poučí, či vôbec trestný čin nastal 🙄 lebo o tom tu evidentne nemá nikto ani poňatia.
Polícia to spíše, posunú to na OÚ a daná osoba dostane max.malú finančnú pokutu. Nečakaj zázraky ako vo filme.
@aurelia2000
@zuzanockamt dievčatá prečo odrádzate? Ide o väžne obvinenia, ktoré šírili kým sme boli v nemocnici s dôvodom pomsty s poškodenia mi profesne a v očiach susedov.
Každý si musí byť vedomý svojej trestoprávnej zodpovednosti, keď niečo púšťa do éteru. Roky som na sebe makala a ich krivé a manipulatívne obvinenia vytrhnuté z kontextu mi vážne poškodili.
Neodrádzam, vyskúšaj a uvidíš.
@zuzanockamt je obvodný PZ otvorený aj cez víkend?
Autorka
Ja tam nepracujem, neviem.
ano su otvoreny ale toto nahlasovat sa ani nemusis unuvat ak nechces este studenu sprchu aj od nich (ist nieco co ani budu riesit v nedelu poobede😳
dokazne bremeno je na tebe ak nemas dokazy nemas co riesit
@mamina7070 dôkazy sú.
tak to potom ries ale nie v nedelu poobede a najma treba preukazat ze ta ta informacia vazne poskodzuje v zamestnani atd
@mamina7070 keby sa druhá strana ospravedlnila,,dá sa to následne ešte stiahnuť?
Odmietali mi prijať TO (bola som tam na radu policajta z infolinky na viac krát) nakoniec to klasifikovali ako priestupok a ďalej to takto postúpili. No odmietli mi dať kópiu môjho nahlásenia spolu s ich hlavičkou. Je toto v poriadku postup?
Na FCB je súkromná skupina "Opýtaj sa právnika / Ask a lawyer (SR)". Tam sa skús popýtať na svoj problém. 😉
@lienka.7 cez GP- generalnu prokuratúru? Áno mne to potom tak nejak došlo, že som to mala písomne a poslať. Pretože ide pre mňa o vážne obvinenie a záväzne konanie viacerých strán namierené proti mojej osobe a rodine, potrebovala som sa brániť hneď.
Zisťujem že žijem v totálne zaprdenom meste v štb a komunistickom režime.
@lienka.7 prosím ťa, nasmerovali ma, že ma budú následne kontaktovať telefonicky (nebudú mi posielať listovú predvolanku). Mám obavy z celého priebehu ako to ututlávali, je v poriadku len telefonicky predvolať?
Môže to byť priestupok, trestný čin alebo civilný spor, v zásade ako trestný čin sa to posudzuje iba v tých najzávažnejších prípadoch, podľa poskytnutých údajov sa to nedá posúdiť.
Policajt mal prijať trestné oznámenie a riadne o ňom rozhodnúť, buď ho odmietnuť, postúpiť na prejednanie priestupku alebo začať trestné stíhanie. Mal ti dať odpis zápisnice, ak si ju žiadala a doručiť ti rozhodnutie, proti uzneseniu o odmietnutí trestného oznámenia aj postupeniu na priestupok je prípustná sťažnosť. O sťažnosti rozhoduje prokurátor.
Odporúčam podať sťažnosť na príslušnú okresnu prokuratúru na postup policajta, je však možné, že skutočne nejde o trestný čin. O výsledku preskúmania ta prokuratúra upovedomí.
Je možné domáhať sa ochrany aj v civilnom konaní pred súdom, aby sa dotyčný zdržal konania, ktoré ta poškodzuje a žiadať aj zaplatenie nemajetkovej ujmy, toto by už ale chcelo poradiť sa s právnikom.
Šíritelia nepravdivého údaja o tvojej osobe si museli vedomí, že údaj je nepravdivý, iba v takom prípade je teoreticky možné vyvodzovať trestnoprávnu zodpovednosť.
Orgány činné v trestnom konaní si zadovazuju dôkazy ex offo, v civilnom konaní je dôkazné bremeno na tebe.
Rady, čo si tu dostala, radšej nekomentujem.
Mám skúsenosť a aj som tu už o tom písala, že dotyčná osoba bola predvolaná na políciu a zaplatila za to pokutu. A tým, že sme mesto,kde skoro každý každého pozná,tak sa to rýchlo roznieslo a mala hanbu.