Trestný čin

gray
27. nov 2023

Dobrí deň, nejaku dobu mi deti hádžu kamene a v zime snehové gule do okien.Mam obavu, žé mi ch raz rozbiju Robia to za tmy. Ak by sa mi ich podarilo chytiť ako by som to mohla právne ošetriť? Berie sa to ako trestný čin čo robia ?

stanulienkat
27. nov 2023

Vonkajsia kamera?

ibrunova
27. nov 2023

@gray trestný čin to nie je, možno priestupok.

alenah31
27. nov 2023

@gray priestupok voči občianskemu spolunažívaniu. Predpokladám, že ich chytíš po čine...pokiaľ nepreukážeš čo tam robili (kamerový záznam, svedok) tak ti bude ich zadržanie na dve veci. Okrem toho sú to maloletí - treba potom hneď volať políciu, budú kontaktovať rodičov a soc. kuratelu.

gray
autor
27. nov 2023

@alenah31 Ďakujem.

alenah31
27. nov 2023

@gray pokial sposobia skodu - ide aj o nicenie cudzieho majetku - potom uz zalezi od vysky skody ako sa to bude dalej posudzovat. Riesila by som to asi tiez kamerou.

zahrajzlato
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
gray
autor
27. nov 2023

@zahrajzlato 😁Oni sa chytiť nedajú. Sú dost prefíkaný .No budem musieť zaobstarať tú kameru.

lusyy12
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lusyy12
21. apr 2024

Dobrý deň, potrebovala by som poradiť....Mam syna 15 ročného a boli ako partia vonku a vraj údajne mal kopnúť jedného chlapca do hlavy co syn tvrdí, že to nie je pravda ...Že dostal jednu facku údajne ten chlapec lebo vyberal na nich teleskop,prišiel k nám domov až na druhý deň jeho otec ,ze jeho syn leží na traumačke a ze ma otras mozgu .....že podáva trestné oznámenie na mohlo syna a na jeho kamaráta prešli už od vtedy 2 týždne a nič sa nedeje ....ani policajti ani žiaden oznam ,že sa ma dostaviť ...chodí za mojim synom jeho otec ....a vyhladaval stále môjho syna a jeho kamaráta nadával im ,že on ma troch svedkou, že vie ze to boli oni ...no môj syn má tiež svedkou ,že to nespravil .....Dozvedeli sme sa ,že podal trestné oznámenie a jeho manželka je právnička a že majú aj známeho lekára ktorí im dal papier ,že bolo ťažké ublíženie na zdraví....moja otázka znie ...či môžme podať trestné oznámenie za nepravdivé informácie a ci sa dá zistiť ci ozaj podal dotyčný tresne oznámenie ďakujem za odpoveď