Dobry den. Potrebujem podat trestne oznamenie a moja rodinny prislusnik je vysetroval. Nechcem aby sa o tejto veci dozvedel. Mozem podat TO v inom meste, avsak co viem, tak on niekedy je privolany aj k pripadom do inych miest, cize to moc nepomoze. Mam pravo na to, aby mi bol prideleny iny vysetrovatel, a aby sa celkovo v spisoch, zaznamoch pred tymto danym vysetrovatelom tento spis “utajil”? On ma ma pod drobnohladom, castokrat si ma preveruje, ci nemam nejake zaznamy apod, cize bojim sa, ze sa k tym spisom proste dostane… Do vsetkych spisov maju pristup vsetci vysetrovatelia, automaticky alebo aj na vyziadanie… Da sa tomu nejak zabranit?
trestne oznamenie preveruje ten utvar, ktory ma v danej veci miestnu a vecnu prislusnost. Ak to podas v inom meste, aj tak sa to vrati na utvar do mesta, ktoreho sa dany trestny cin tyka (podla miesta spachania). pises vysetrovaci tim. na beznych utvaroch vysetrovacie timy nie su. a policajt nemoze bezdovodne lustrovat hocikoho.
Že často preveruje 😂. Ani policajt si nemôže len tak hocikedy hocikoho preverovať. Niektorí si myslia, že len okolo nich sa točí celý svet.