Trestné oznámenie na školu

ajinko
13. jún 2013

Baby dá sa podať regrest na inštitúciu? Chcela by som na školu. Malému sa stal v škole úraz, síce ho zavinil žiak, ale učiteľky neboli ako dozor na chodbách, deti sú pozatvárané v triedach kde rozkazujú týždenníci a učiteľky si zatiaľ popíjajú kávičky v kabinetoch,,,,

sissy27
13. jún 2013

@ajinko neviem čo je "regrest", asi máš na mysli sťažnosť.. samozrejme môžeš, ale skús porozmýšľať, ako dokážeš, že učiteľky popíjali kávu zavreté v kabinete... bola si tam? 😅

ajinko
autor
13. jún 2013

@sissy27 ja neviem ako sa to povie spisovne vypadlo mi to teraz,,trestné oznámenie myslím,,,no a kde boli keď mi syn spadol a nikto to nevidel, ani mi nezavolali? Každé jedno dieťa keby vypovedalo, že kde sú učiteľky tak povedia že v kabinete.

sissy27
13. jún 2013

@ajinko deti nikto nebude volať svedčiť... a okrem toho, ani deti nevedia, či bola učiteľka v kabinete pri káve, alebo vykonávala potrebu na toalete, alebo riešila niečo iné v súvislosti s prácou...
moja dcéra tiež teraz mala nejaký incident so spolužiakom, pri ktorom sa poranila, keby mi sama nepovedala po škole, tak tiež neviem, ale okrem toho, že som s ňou bola u dr., tak to nijak inak riešiť nebudem... samozrejme, keby ostali trvalé následky, tak potom áno... neviem, aké zranenie má tvoj syn, ale myslím, že ak by to bolo niečo vážne, aj sám by mohol povedať učiteľke, čo sa stalo a ona by ti zavolala, nie?

ajinko
autor
13. jún 2013

tam je to komplikované celý vzťah so školou, malý len odsotil spolužiačku a už ma rodičia hnali po sociálkach len vďaka učiteľke. Ďakuejm obrátim sa na inú stránku kde už mamičky čo to vedia o našom "pracovnom" vzťahu.

ianitka
13. jún 2013

@ajinko minimalne dat uraz zdokumentovat lekarovi a pripadne tu socialku navstivit prva. Nespomeniem si ako sa to nazyva, ale ak uz to riesit cez policiu - tak nie trestne oznamenie, ale "podozrenie na spachanie.... alebo tak nejako, aby to potom nemohli otocit proti Tebe...
Ale aj tak si myslim, ze energiu venovat do najdenia normalnej skoly a na tuto "ustanovizen" rychlo zabudnut

ajinko
autor
13. jún 2013

@ianitka uraz je zdokumentovaný, momentálne sme v nemocnici.. a školu hľadáme novú, lenže v meste sú plné stavy a nikto si nevezme dieťa s diagnozou adhd keďže je za dvoch,,, hľadáme aj v dedinách, ale zatiaľ neúspešne

janinah
13. jún 2013

bola som svedkom úrazu v škôlke a učiteľka stála 1,5m od dieťaťa....prítomnosť učiteľky neviem či mohla úrazu zabrániť,ale samozrejme deti nemajú ostať bez dozoru...sťažovať sa môžeš,ale musíš mať dôkazy,na tvojom mieste to však riešim hlavne s rodičom žiaka,ktorý úraz zavinil...máš problem s nájdením inej školy,syn má nepopulárnu dg,veeeľmi by som rozmýšľala,či sa v pôvodnej škole s učiteľmi "pustím do boja"

janinah
13. jún 2013

na doplnenie- slovo regrest neexistuje,slovo regres = návrat, ústup; postih, náhrada, právo na náhradu; v logike postup od zvláštneho ku všeobecnému, od účinku k príčine 😉

andrejka1974
13. jún 2013

moj syn si rozbil hlavu v triede este pred vyucovanim, ani sa nepriznal , ucitelka mala sluzbu na chodbe zbadalas to az vtedy , ked mal celu krvavu ruku, zavolali ma a isli sme k lekarovi, vsak sa to moze bezne stat 🙂 🙂 🙂 🙂 a urcite to nedavam ani ako staznost ani nic, da sa to ako uraz a hotovo, naco to riesit inym sposobom 🙂 🙂 🙂 🙂 vsak ucitel nemoze byt vsade 🙂 🙂 🙂 a treba to riesit ked tak s rodicmi dietata a s dietatom a ucitelom naco do toho tahat socialku a utrady 🙂 🙂 🙂 🙂

andrejka1974
13. jún 2013

a stat sa moze hoci co, ze spadne dieta, alebo ho niekto soti, vsak ani nase deti su neni az take neviniatka 🙂 🙂 🙂 🙂 mojmu synovi aj v skolke pri obede spoluziak vyklbil ruku v lakti , a na to treba silu, kde ju ten cchlapec nasiel neviem, cez riaditelku sme to hlasili ako uraz , pozhovarali sme sa s rodicmi a ver mi dieta to spravilo neumyselne, a ja som sa nehnevala, preco su to deti, kolko razy sa stane uraz len na chodniku zakopnes a spadnes a na co davat hned trestne oznamenie , vsak aj ucitelia su len ludia 🙂 🙂 🙂

ela2710
13. jún 2013

@andrejka1974 mas pravdu, urazy su pri detoch bezne, no na druhej strane skola - ucitelky, riaditelka by mala rodičovi oznámiť, že sa nejaký úraz stal...neviem si predstaviť, že rodičovi nedajú vedieť 😒

wena
14. jún 2013

Dať môžeš, ale nič tým nedosiahneš.

renatka1972
19. jún 2013

@ajinko ja osobne som mala skúsenosť zo šikanou a riešila som to s riaditeľom ,triednou/jeho manželkou/ ale tam bol problém v tom ze mi dcéra nechcela chodiť do školy . boli sme aj v PPP a nič tak som sa obrátila na sociálku na kuratelu a bolo. Deti ktoré boli v dotyčnej rodine chceli zobrať do decáku ale to som stopla chlapec sa prišiel ospravedlniť a aj otec matka na to srala a taky to tak dopadlo.

ajinko
autor
19. jún 2013

@janinah
@andrejka1974 akože nehnevaj sa, ale aby mi nezavolali, že moje dieťa malo úraz?? kde bol dozor?? včera sme mali sedenie v škole a učiteľka o tom ani nevedela, vraj sa to v škole nemohlo stať, lebo sa s ním rozprávala na poslednej hodine a nemal ani modrinku na oku! A že normálny rodič beží do školy robiť poriadky,,, tak ja som asi nenormálny rodič, keďže podľa mňa pedagog nieje lekár a utekala som s dieťaťom k lekárke či nemá opuch alebo krvácanie do mozgu!
@renatka1972 táto škola je celá prehnitá, učiteľka mi nadala do chuder a včera to poprekrúcala, že až po tom mi nadala, čo som sa jej vyhrážala kontrolou,,,, a pritom mi to povedala hneď po tom, ako som si od nej žiadala individuálny učebný plán,,,som zvedavá, kde sa tam v tom pláne píše, že dieťa má kľačať v rohu cez prestávku,,,malý nebol v škole 3 dni a hneď poznámka že mal v škole nožík!! všetko čo sa stane, má na svedomí môj syn,,,týždenníci ho dávajú do rohu podľa vzoru učiteľky, dievčatá za ním mu vreštia do ucha a ked malý na obranu do nej strčí, už volali policajtov, že ju škrtil a už rodičia dievčaťa vypisovali revers a utekali na sociálku! a ešte učiteľka prezrádza rodičom malého zdravotný stav na počkanie,,,

andrejka1974
19. jún 2013

@ajinko mne tiez dieta doslo z monoklom zo skoly a tiez to nikto nevidel, vsak sa to moze stat po ceste do satne, a deti sa vela krat nepriznaju, ja ked som zbadala monokel, takl som isla za ucitelkou a porozpravali sme sa , no proste sa to stane 🙂 🙂 🙂 🙂 ale hned to riesit trestnym oznamenim , urcite by som neriesila, a syn ked si rozbil hlavu bol v triede a ucitelka mala dozor na chodbe, vsak nikdy ucitel niew je stale pri detoch , ze ti nezavolali to mali, ale ty tiez hned nikoho nevolas , ked sa dietatu doma nieco stane, alebo volas hned najblizsich ja si to vyriesim, ked sa da sama 🙂 🙂 🙂 🙂 a ver mi mozes hociako davat pozor a stane sa dietatu uraz, ci v skole, ci vonku, ci doma, moj syn mal uraz v skolke, zlomil si ruku vonku a dcerka si rozbila hlavu doma a to som stala pri nej , hlava sa zasila a islo sa dalej , vsak su to deti 🙂 🙂 🙂 🙂

andrejka1974
19. jún 2013

@ajinko a este co sa mu stalo, bolo to nieco vazne, a vzdy sa to da hlasit ako uraz, ale ak mas ty dieta poistene sama, tak dostanes urcite viac penazi od tvojej poistovne ako od skoly , a uraz sa musi liecit minimalne 2 tyzdne a este jeden postreh, manzel mal dopravnu nehodu, kde sa zranil syn , zlomil si nohu, muz bol na vine a mohla som na neho podat trestne oznamenie za ublizenie na zdravy, ale bola by som sprosta ak by som to spravila a v skole je to to iste , mozes sa hnevat, ale proste sa to stava , my sme neboli o nic lepsi, vsak kolko si mala ty sama urazov a kolko tvoji rodicia podali trestnych oznameni

janinah
19. jún 2013

@ajinko keby každému volali zakaždým,keď dieťa spadne,tak to by sa navolali....ak spadol a nesťažoval sa resp. neboli viditeľné známky úrazu,tak ako to má učiteľka vedieť? je nemožné mať každé dieťa nonstop na očiach..ale máš pravdu,hľadaj inú školu,bude to lepšie pre teba,dieťa i učiteľky v doterajšej škole

ajinko
autor
19. jún 2013

@andrejka1974 ja som mala prvý úraz v 16tich,, sme doma vyše 1,5 týždňa a celé leto sa má malý vyhýbať slnku,,,ale to nieje tak že dozor si odbehol, oni tam dozor vôbec nemajú, cez prestávky sú chodby prázdne, učiteľky si trkocú v kabinete, deti kľačia v rohu tie čo sú potrestané a sú pozatvárané v triedach a všetko to tam riadia týždenníci (deti!)

ajinko
autor
19. jún 2013

@janinah hľadám inú školu už vyše mesiaca, ale dieťa s diagnozou nechce nikto zobrať

janinah
19. jún 2013

@ajinko možno treba zmeniť spôsob hľadania-prístup 😉

sorciera24
19. jún 2013

@ajinko nechcem byt drza, alebo co...som tiez ucitelka a napr. ked mam dozor, mam ho na chodbe, v zavretych triedach netusim, co sa deje a nakolko mame na poschosi 6 ucebni, musela by som sa rozkrajat na 5 casti, aby som v kazdej bola....mam najradsej presne takych rodicov, kt. ani nevedia co sa stalo aobvinuju ucitelkya, ze kade tade kavickuju, ucitelka, kt. dozor nema, moze kavickovat, ked ten dozor ma, ma byt na chodbe.....ak sa stane uraz, hned sa v skole zaznamenava......a vsetky veci okolo poistky a td......cudne je ozaj to, ze ak to bol taky vazny uraz, preco sa nezaznamenal? preco syn nezasiel za ucitelkou, ze sa mu nieco stalo?

janinah
19. jún 2013

@sorciera24 presne tak,učiteľ má len dve oči...bola som s 5 učiteľkami na škole v prírode /ja ako zdravotník/ a keďže mi dcéra študuje učiteľstvo,tak som sa pýtala,čo je na učiteľovaní ťažké...jedna z odpovedí bola,že dnešní rodičia...to len na okraj píšem

ajinko
autor
19. jún 2013

@sorciera24 vôbec sme sa nepochopili,,toto je vedľajšia budova kde sú len prváci a jedna trieda druhákov a všetky učiteľky sú v kabinete v jednom ani jedna nieje na chodbe, nebola som tam len raz a deti nie že sú na chodbe ale tiež zavreté v triede aj cez prestávky ako zvieratá v klietkach,,ja nepatrím k ženám čo robia z komára somára ale každý deň na obede počúvať od iných detí a nielen od jedného že malý kľačí v rohu a to je diagnostikovaný!! a to čo nieje schopná mu dať nejakú úlohu? a nebol za ňou to je pravda, lebo všetko sa zvaľuje naňho a jemu učiteľka neverí,, ako som písala vyššie, to že "škrtil" spolužiačku a pritom do nej strčil lebo mu vrieskala do ucha,,,to sa riešilo a ani sa ho nespýtala na názor ako to bolo, jeho ani nevypočula, iba ostatné deti čiže jej kamarátky,,

renatka1972
19. jún 2013

@sorciera24 no nevim ako kde aj my sme mali uraz a ked isle mladsia dcera za ucitelkou tak jej povedala aby cez prestavku neotravova že blbosti nemoeni riešiť. Mala dvojitú zlomeminu ruky+operácia