Trestné oznámenie

mamina1313
Včera o 22:15

Dobrý deň, vedel by Mk niekto poradiť? Kúpila som si vec do 200€, očividne to bola napodobenina. Ozvala som sa predávajúcej, ale je údajne odcestovana a neodpoveda. Už som ale vec odbalila z balenia, dala dole štítok. Skúšam ju ďalej predať. Je možnosť podať TO s tým, že by sa to nejako riešilo? Ďakujem

pribinak
Včera o 22:16

200 eur je nízka suma

vanilkovazmrzka
Včera o 22:40

Hahaha mozes, ale vies co ti na to povie nas trestny zakon? Nikoho to nezaujima, za tych par korun nemusi ani platit pokutu.

frflos_nespokojny
Včera o 22:53

ja to stale tvrdim:

skupy dva krat kupi a my lakomci kupujeme pat krat

chrobak7
Včera o 22:57

@mamina1313 A akého trestného činu sa podľa teba dopustila predávajúca?

frflos_nespokojny
Včera o 23:00

@chrobak7 prekabatil ju 😉

mamina1313
autor
Včera o 23:27

@chrobak7 no kupovala som s vedomím originál a je ro falošný produkt

frflos_nespokojny
Včera o 23:28

musi sa zmierit, ze 200€ je niekde v ......

mojemenonikto
Dnes o 01:00

200EUR je po úprave trestného zákona maximálne priestupok. Zavolajú si ju na miestny úrad a povedia jej "No no no!". Ak chceš uspieť s trestným oznámením, tak sa musíte spojiť viacerí poškodení. V starej úprave bola táto hranica 266EUR, po novom je to 700EUR.

alex49
Dnes o 03:02

Ako hovorí @mojemenonikto snaž sa spojiť s ďalšími podvedenymi, aby to bol podvod. Ty sama máš možno priestupok. Pani by mohla dostať pokutu a vybavene.

martinka13
Dnes o 05:33

......skúšam to ďalej predať. Super.

ibrunova
Dnes o 05:35

Môžeš ísť podať oznámenie, ale k priestupku proti majetku. Aj to je niečo.

sense
Dnes o 05:41

@mamina1313 a dúfam že predávas ako napodobeninu, nie original

nelca0510
Dnes o 06:20

@sense určite ako originál. Aby dostala peniaze späť.

alickapusinka
Dnes o 09:19

Mna len zaujalo dala som dole štitok a chcem dalej predať.Len aby si nenatrafila pri predaji na niekoho a budeš mať ešte väčšie starosti.

liz_lemon
Dnes o 09:42

@mojemenonikto aj pred upravou TZ by to bol len priestupok, TC bol az nad 266 E

earlgrey
Dnes o 09:48

Dobehla ťa vlastná hlúposť, prepáč, ale je to tak....nikdy nekupuj nič cez internet, čo nevidíš, nemáš odskúšané...atď.

chrobak7
Dnes o 09:50

@earlgrey Ty si ešte nikdy nenakupovala v e-shope? Nič cez internet? Všetko kupuješ osobne v kamennom obchode? Kde žiješ?

Možno urobila chybu, že naletela niekomu, ale rady ".. nikdy nekupuj nič cez internet, čo nevidíš,..." sú z minulého storočia.

earlgrey
Dnes o 09:58

@chrobak7 Ja som myslela od súkromnej osoby a áno, kupovala som, malé veci, malé položky, čo sa financii týka ale nikdy nič drahé...a z eshopov nenakupujem a asi áno, žijem v dobe kamennej 🤣